Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Στα «μαχαίρια» οι εργαζόμενοι στο ΚΑΒ και στο ΕΚΑΒ

Στα «μαχαίρια» οι εργαζόμενοι στο ΚΑΒ και στο ΕΚΑΒ

0
ekav-empros

Καταγγελίες για  ασυνέπεια,  καθυστέρηση και επιλογές περιστατικών στο ΕΚΑΒ

Τα «σπασμένα» της έλλειψης προσωπικού τα πληρώνοει το ΚΑΒ που καλύπτει τις απογευματινές και βραδινές βάρδιες της Δευτέρας και Παρασκευής

Είναι γνωστό ως φαινόμενο στην δημόσια διοίκηση ότι όπου μπλέκονται πολλές υπηρεσίες την πληρώνει ο πολίτης…Το ίδιο συμβαίνει και στο χώρο της δημόσιας υγείας στην Ξάνθη και συγκεκριμένα στο ΚΑΒ (Κέντρο Άμεσης Βοήθειας) του νοσοκομείου Ξάνθη και στο ΕΚΑΒ (Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθεια 166) τα οποία και δραστηριοποιούνται στην διακομιδή ασθενών και στην άμεση αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών μέχρι τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

Έλλειμμα συνεργασίας μεταξύ των εργαζομένων ΚΑΒ – ΕΚΑΒ
Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι που απαρτίζουν τα πληρώματα των ασθενοφόρων του νοσοκομείου (ΚΑΒ) υπάρχει μεγάλο έλλειμμα συνεργασίας μεταξύ των συνάδελφων τους στο ΕΚΑΒ, γεγονός που επιβαρύνει κυρίως τους ίδιους που καλούνται να καλύψουν και τα δικά τους περιστατικά κυρίως όμως έχει αρνητικές επιπτώσεις στην εξυπηρέτηση του κοινού. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό καθώς πρόκειται για θέμα υγείας όπου παίζει σημαντικότατο ρόλο ο χρόνος, Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα η έγκαιρη μεταφορά στο νοσοκομείο σώζει ζωές!

Κάνουν επιλογές περιστατικών…
Συγκεκριμένα μας καταγγέλθηκε από εργαζόμενο ότι οι συνάδελφοί τους «τά’ χουν ρίξει στον κόκορα» και είτε δεν ανταποκρίνονται άμεσα και καθυστερούν όταν έχουν περιστατικό χρησιμοποιώντας δικαιολογίες του τύπου: «Καθαρίζω το ασθενοφόρο» είτε κάνουν επιλογή περιστατικών επιβαρύνοντάς τους να καλύψουν το περιστατικό παρά το γεγονός ότι κλήθηκαν αυτοί. Για παράδειγμα όπως μας αναφέρει: «Είχε κλήση το ΕΚΑΒ για ένα περιστατικό με παιδί στη Χρύσα και αρνήθηκε να πάει λέγοντας ότι καθαρίζει το φορείο…Πήγαμε εμείς με 7 – 8 περιστατικά και έχουμε επιφορτιστεί με τις μεταφορές και τα εξιτήρια των ασθενών», τονίζει ο εργαζόμενος που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του. Ενδεικτικό επίσης της ανευθυνότητας κάποιων από το ΕΚΑΒ  – σύμφωνα με τον ίδιο εργαζόμενο  – είναι ότι κάνουν δύο συνεχόμενες βάρδιες  – πράγμα που απαγορεύεται – για να πάρουν ρεπό από την υπηρεσία, δεδομένου ότι όλοι είναι Καβαλιώτες ,επειδή το ΕΚΑΒ είναι περιφερειακό και έχει την έδρα του στην Αλεξανδρούπολη. Πέρα απ’ αυτά επειδή υπάρχει έλλειψη προσωπικού στο ΕΚΑΒ (9 άτομα με 2 άδειες λοχείας), γεγονός που παραδέχτηκε και η Διευθύντρια κα Παπαναστασίου.

Ελλείψεις στο ΕΚΑΒ δημιουργούν πρόβλημα στο ΚΑΒ
Για να καλυφθεί η έλλειψη προσωπικού τα ασθενοφόρα του νοσοκομείου έχουν αναλάβει την απογευματινή και βραδινή βάρδια της Δευτέρας και της Παρασκευής. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο τα πληρώματα των ασθενοφόρων του νοσοκομείου, γεγονός που παραδέχεται ο διοικητής του νοσοκομείου Ξάνθης κ. Θανάσης Μπαμπαλίδης: «Υπάρχει μια δυσλειτουργία του ΕΚΑΒ που έχει ως αιτία την έλλειψη προσωπικού που έχει η υπηρεσία. Εμείς προσπαθούμε να καλύπτουμε τα περιστατικά αναλαμβάνοντας την απογευματινή και βραδινή βάρδια της Δευτέρας και της Παρασκευής. Το βάρος βέβαια πέφτει στα πληρώματα των ασθενοφόρων του νοσοκομείου. Όσο γι αυτές τις καταγγελίες εμείς απ’ την πλευρά μας προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την εξυπηρέτηση του κοινού», επισημαίνει ο κ. Μπαμπαλίδης.    

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Μητσοτάκης ζει σε εικονική πραγματικότητα

Για τετραπλάσιο ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού των τροφίμων στην Ελλάδα συγκριτικά με την Ε…