Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Το «εορτολόγιο» της ΑΜΘ παρουσιάστηκε στην επιτροπή Τουρισµού

Το «εορτολόγιο» της ΑΜΘ παρουσιάστηκε στην επιτροπή Τουρισµού

0
xarta_politismou1-empros

Συνολικά 300 εκδηλώσεις διαθέτει η Περιφέρεια, µε ειδική κατηγορία τις γιορτές ανάδειξης τοπικών προϊόντων

Η σύσκεψη πραγµατοποιήθηκε χθες στην Ξάνθη. Η «Χάρτα Πολιτισµού» θα παρουσιαστεί σε όλες τις Π.Ε. ξεχωριστά

Στην Ξάνθη συνεδρίασε χθες το µεσηµέρι, η Επιτροπή Πολιτισµού Τουρισµού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκε η Χάρτα Πολιτισµού της ΠΑΜ-Θ, των Γιορτών Αγροτικών Προϊόντων στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες, των αδελφοποιήσεων καθώς επίσης η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης (facebook) που δηµιουργήθηκε από οµάδα έργου της Αντιπεριφέρειας µε µηδενικό κόστος.
Την οµάδα στελέχωσαν οι εργαζόµενοι στο Πρόγραµµα Κοινωφελούς Εργασίας σε συνεργασία µε τους υπαλλήλους των τµηµάτων Πολιτισµού -Τουρισµού στους πέντε νοµούς. Σκοπός του έργου είναι η προβολή του τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.  
Όλες οι εκδηλώσεις ενός χρόνου της ΑΜΘ στο «Ηµερολόγιο Πολιτισµού»
Συγκεκριµένα, το Ηµερολόγιο Πολιτισµού αφορά σε έναν πλήρη κατάλογο όλων των εκδηλώσεων που λαµβάνουν χώρα στους πέντε νοµούς σε διάστηµα ενός χρόνου, µε δυνατότητα διαρκούς επικαιροποίησης και διαδραστικά χαρακτηριστικά που επιτρέπουν την ενηµέρωση σε σχέση µε τις εκδηλώσεις.
Αναφορικά µε τις Γιορτές Ανάδειξης των Τοπικών Προϊόντων παρουσιάζονται οι εκδηλώσεις ανά Περιφερειακή Ενότητα που συνδέονται µε προϊόντα τοπικού διατροφικού χαρακτήρα κι έχουν ως στόχο την ανάδειξή τους. Στο στήσιµο των εκδηλώσεων και των γιορτών τοπικών προϊόντων συνέβαλαν οι Δήµοι της Περιφέρειας και µέχρι στιγµής έχουν καταγραφεί συνολικά 300 εκδηλώσεις.  
Προσεχώς σελίδα στο facebook µε πληροφορίες σε αγγλικά, γαλλικά, τούρκικα και ρωσικά
Στη σελίδα στο facebook µε τίτλο «Πολιτισµός – Τουρισµός» https://www.facebook.com/profile.php?id=100004328617418 θα παρουσιάζεται φωτογραφικό υλικό, πληροφορίες για ξενοδοχεία και καταλύµατα, µουσεία, τα τοπικά προϊόντα όπως και δράσεις προβολής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Είναι σηµαντικό ότι έχει µεταφραστεί σε αγγλικά, γαλλικά, τούρκικα και ρωσικά µε την αρωγή εργαζοµένων στην Περιφέρεια.
Η σελίδα των Τοπικών Προϊόντων θα είναι αναρτηµένη τις επόµενες ηµέρες στην επίσηµη ιστοσελίδα της ΠΑΜ-Θ, όπως και η Χάρτα του Πολιτισµού, ενώ η σελίδα στο facebook µε τίτλο «Πολιτισµός – Τουρισµός» έχει ήδη δηµιουργηθεί, αλλά µένει να ενταχθούν σε αυτή όλες οι ενηµερωτικές πληροφορίες.
Η παρουσίασή τους στα ΜΜΕ θα γίνει ανά Περιφερειακή Ενότητα ούτως ώστε ο κάθε πολίτης που είναι χρήστης διαδικτύου να λάβει ενηµέρωση.
Η συγκεκριµένη παρουσίαση έλαβε τα εύσηµα των παριστάµενων µελών της Επιτροπής ενώ όλοι προσφέρθηκαν να συνδράµουν στη διαρκή τροφοδότηση των σελίδων µε ενηµερωτικά στοιχεία.  
Η ΑΜΘ σε εκθέσεις του Λονδίνου και της Θεσσαλονίκης
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε ενηµέρωση για τη σχεδιαζόµενη συµµετοχή της Περιφέρειας µε Περίπτερο στην World Travel Market στο Λονδίνο από τις 5 έως τις 8 Νοεµβρίου 2012, µε περίπτερο 7 τ.µ. όπως και στην 28η Διεθνή Έκθεση Τουρισµού «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» στη Θεσσαλονίκη (22-25 Νοεµβρίου), µε περίπτερο 65 τ.µ. Αποφασίστηκε η αιχµή του δόρατος να είναι ο χειµερινός τουρισµός και συγκεκριµένα ο Νοµός Δράµας (Ονειρούπολη και Φαλακρό), µε αρωγό και τον Δήµο Δράµας, χωρίς να παραλείπονται οι δράσεις και οι ενδιαφέροντες προορισµοί στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες.  
Αίτηµα της Περιφέρειας στην ΕΤΑ για να παραχωρηθεί για αξιοποίηση το «Παλατάκι» Θάσου
Προ ηµερησίας διατάξεως τέθηκε ένα έγγραφο αίτηµα από το µέλος της Επιτροπής Χρήστο Ποτόλια ως προς την ανάδειξη του µεταλλευτικού συγκροτήµατος της Θάσου «Παλατάκι» (σηµαντικό µνηµείο του 19ου αιώνα) και επ΄αυτού συµφωνήθηκε να το εισηγηθεί ως θέµα στο Περιφερειακό Συµβούλιο προκειµένου να σταλεί αίτηµα στα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα όπου ανήκει για παραχώρησή του στην ΠΑΜ-Θ ή τον Δήµο Θάσου, για την ανάδειξή του.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…