Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Δ. Καζάκης: «Θέλουν ΕΟΖ, θέλουµε να τους σταµατήσουµε»

Δ. Καζάκης: «Θέλουν ΕΟΖ, θέλουµε να τους σταµατήσουµε»

0
kazakis_xanthi-empros

Στην Ξάνθη ο επικεφαλής του ΕΠΑΜ για την κρίση και τις Ειδικές Οικονοµικές Ζώνες

Ενηµέρωσε για τη συλλογική αγωγή µελών του κόµµατος για τα εκκαθαριστικά και ανέλυσε τον πολιτικό στόχο αυτής της ενέργειας

Στην Ξάνθη βρέθηκε το σαββατοκύριακο ο ιδρυτής του Εθνικού Παλλαϊκού Μετώπου, οικονοµολόγος Δηµήτρης Καζάκης, για τη διοργάνωση ανοιχτής συζήτησης µε τους πολίτες για θέµατα της επικαιρότητας και κυρίως για την κρίση και τις Ειδικές Οικονοµικές Ζώνες, στις οποίες έχει εστιαστεί τον τελευταίο καιρό η συζήτηση στη Θράκη.
Το µεσηµέρι του Σαββάτου ο κ. Καζάκης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, όπου έδωσε το στίγµα της επίσκεψής του, κάνοντας ειδική µνεία στη συµβολή του ΕΠΑΜ, ώστε να µπλοκαριστεί η δηµιουργία ΕΟΖ στη Θράκη. Μετά την τελευταία ενέργεια- κάλεσµα του ΕΠΑΜ, οι πλασιέ των ΕΟΖ δεν µπόρεσαν να περάσουν το ξεπούληµα της Θράκης ως ΕΟΖ, µε την πολιτική βούλα Χατζηδάκη, προς µεγάλη απογοήτευσή τους». Ο ίδιος συµπεριέλαβε και το ζήτηµα αυτό στις συζητήσεις της Άγκελα Μέρκελ κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα και τόνισε: η γερµανική κυβέρνηση θα πρέπει να έρθει αντιµέτωπη µε το πρόβληµα που δηµιουργούν οι λεγόµενοι περίεργοι και γραφικοί, που βάζουν εµπόδιο στη δηµιουργία ΕΟΖ, η οποία θα κάνει τους ντόπιους δούλους και θα µας µετατρέψει σε µια αφρικανική, υποσαχάρια χώρα, όπου θα δουλεύουν εξαθλιωµένοι µετανάστες».
Ακόµη, ο Δηµήτρης Καζάκης υποστήριξε ότι τόσο για την Α. Μέρκελ, όσο και για την Κ. Λαγκάρντ, που πρόσφατα µίλησε για επιµήκυνση µε αντάλλαγµα τις λεγόµενες διαρθρωτικές αλλαγές, το πλαίσιο των προτεραιοτήτων για την Ελλάδα αφορούν στις ΕΟΖ, τις ιδιωτικοποιήσεις, το νέο φορολογικό πλαίσιο, «τη µετατροπή κράτους σε µηχανισµό καταστολής και ντίλερ ακινήτων και φυσικά την εκχώρηση ολόκληρων περιοχών στην ειδική διαχείριση ιδιωτών επενδυτών». «Αυτά εντάσσονται στην περίφηµη τελική λύση που αναµένουµε µετά τις αµερικανικές εκλογές», πρόσθεσε ο ίδιος υπογραµµίζοντας: «Εµείς εντείνουµε τη δράση µας για να αφυπνιστεί ο κόσµος και να καταλάβει τι ετοιµάζουν , ώστε να απαντήσει θετικά στο ερώτηµα που µπαίνει καθηµερινά: Σε ποιον ανήκει αυτός ο τόπος; σε ποιον οφείλει να ανήκει αυτός ο τόπος;». Σχετικά µε αυτό το ζήτηµα, ο Δηµήτρης Καζάκης ανέφερε ότι το θέµα των ΕΟΖ δεν αφορά µόνο τη Θράκη, αν και εδώ ήδη έχουν επέµβει «περίεργα επενδυτικά κυκλώµατα».  
Συλλογική αγωγή για τα εκκαθαριστικά µε πολιτικό µήνυµα
Ακόµη, ο Δηµήτρης Καζάκης έκανε γνωστή την ενέργεια στην οποία προέβη το κόµµα, µε τη συλλογική αγωγή που κατέθεσαν µέλη του κόµµατος εναντίον του υπουργού Οικονοµικών και του Γενικού Γραµµατέα Πληροφοριακών Συστηµάτων, µε την κατηγορία της αντισυνταγµατικότητας και της πλαστογραφίας στα εκκαθαριστικά της Εφορίας.
«Τα επίσηµα στοιχεία αποδεικνύουν ότι το 60% των πολιτών είναι αδύνατο να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Οι ίδιοι έχουν καταλήξει ότι όσο περισσότερο αυξάνονται οι φορολογικοί συντελεστές και το φορολογικό βάρος µειώνονται τα έσοδα. Άρα, γιατί αυτός ο παραλογισµός; Γιατί θέλουν να πάρουν και το τελευταίο αποκούµπι της ελληνικής οικογένειας, που είναι η ιδιοκτησία. Δε µπορεί, σύµφωνα µε αυτούς, µία πτωχευµένη χώρα να έχει ποσοστό ιδιοκατοίκησης 60%, όταν στη Γερµανία δεν ξεπερνά το 10-15 %», σηµείωσε ο κ. Καζάκης, εξηγώντας ότι σε αυτή τη λογική απαντά η ενέργεια του ΕΠΑΜ. Εξήγησε επίσης ότι πολιτικός στόχος είναι να µπλοκάρουν τα µέτρα, αλλά και να πείσουν τον κόσµο. «Θέλουµε να πείσουµε τον κόσµο να µη φοβάται. Να φοβούνται πρέπει µόνο οι παράνοµοι, δηλαδή αυτοί που κυβερνάνε».
Επίσης, ο ίδιος ενηµέρωσε ότι µέσα στην τρέχουσα εβδοµάδα θα κατατεθεί και η αίτηση ασφαλιστικών µέτρων, καθώς και ότι το ΕΠΑΜ, προτίθεται να προχωρήσει και σε άλλες ανάλογες ενέργειες.
Το απόγευµα της ίδιας ηµέρας ο Δηµήτρης Καζάκης µίλησε στο Δηµοτικό Αµφιθέατρο και απάντησε στις ερωτήσεις των παρευρισκόµενων.  

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…