Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Διήμερο ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

Διήμερο ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

0
mastos_10_2012-empros

Ουσιαστική ενημέρωση για την πόλη πρόσφεραν τα μέλη του συλλόγου καρκινοπαθών Ξάνθης σε συζητήσεις με τις γυναίκες που περνούσαν από την πλατεία    

Σε μια προσπάθεια ουσιαστικής ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού προχώρησαν τα μέλη του συλλόγου καρκινοπαθών και φίλων νομού Ξάνθης «παραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροί», που διοργάνωσαν διήμερο ευαισθητοποίησης στην κεντρική πλατεία, με αφορμή το γεγονός ότι ο Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στη σωστή πρόληψη και προστασία από αυτή τη μορφή καρκίνου που χτυπά κάθε χρόνο εκατοντάδες γυναίκες, αλλά μπορεί να θεραπευτεί με έγκαιρη διάγνωση.
Τα μέλη του συλλόγου έστελναν το μήνυμά τους το σαββατοκύριακο από τα μεγάφωνα που έστησαν στην κεντρική πλατεία, σε μία εκδήλωση που διοργανώνουν κάθε χρόνο, μοίραζαν το χαρακτηριστικό ροζ κορδελάκι και ενημερωτικά φυλλάδια για την πρόληψη και τους τρόπους αυτοεξέτασης.
Το σύνθημά τους ήταν «προσέχουμε για τις γυναίκες και όσους τις αγαπούν» και με αυτό έδιναν γενικές πληροφορίες για τον καρκίνο του μαστού, αναφέρονταν στη μαστογραφία, την αυτοεξέταση και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης. Οι γυναίκες που περνούσαν από την πλατεία κάθε ηλικίας, έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έκαναν ερωτήσεις στα μέλη του συλλόγου, κάποια από τα οποία είχαν και προσωπική εμπειρία από την περιπέτεια, αλλά και τη θεραπεία από τον καρκίνο του μαστού.
Για άλλη μια φορά ο σύλλογος καρκινοπαθών και φίλων του νομού Ξάνθης, σε μία εκδήλωση με θετικό κλίμα και χαμογελαστούς ανθρώπους, έστειλε το δικό του μήνυμα για τις ευαισθητοποίηση των γυναικών και για την καλύτερη δυνατή προστασία τους.  

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…