Σχόλια 25/10/2012

0
parelasi_simaia

Οι χρυσοχέρηδες μετά τα νήπια έβαλαν τώρα στο στόχαστρο την τρίτη ηλικία της πολιτικής ζωής του τόπου…  

   
Πώς ν’ αλλάξει;  


Αλήθεια, πώς μπορεί ν’ αλλάξει το ελληνικό κράτος (πολιτικοί και πολίτες) όταν για την παραμικρή αλλαγή υπάρχει αντίδραση;
Αντιδρούν οι κάτοικοι μιας περιοχής να μην γίνει εκεί χώρος μεταφόρτωσης σκουπιδιών, αντιδρούν να μην γίνουν φυλακές, αντιδρούν να μην γίνει κέντρο απεξάρτησης χρηστών ναρκωτικών, αντιδρούν για τα κέντρα φύλαξης λαθρομεταναστών, αντιδρούν να μην γίνει εκμετάλλευση μεταλλείων χρυσού και άλλα πολλά. Γενικώς αντιδρούν.
Όπως αντιδρούν τώρα οι κάτοικοι, προσφεύγοντας στους βουλευτές, να μην καταργηθούν Εφορίες που λειτουργούν στην περιοχή τους. Μάλιστα η αντίδραση είναι συμμαχική, όλων των βουλευτών μαζί όλων των κομμάτων!
Είναι όλοι σύμφωνοι στις παλαιοκομματικές τακτικές και την μικροκομματική λειτουργία, δυστυχώς.
Έτσι, με τη λειτουργία αυτή των πολιτικών, πώς μπορούμε να ελπίζουμε ότι θ’ αλλάξει η χώρα αυτή και οι κάτοικοί της όταν δίνουν τέτοιο άσχημο παράδειγμα;
«Ε»      

Δεν λένε την αλήθεια  


Διαβάζουμε τις τελευταίες ημέρες δηλώσεις ανθρώπων της μειονότητας σχετικές με το θέμα των 22 παιδιών του Εχίνου.
Όλοι τους για να στοιχειοθετήσουν την επιχειρηματολογία τους, μα όλοι, αναφέρουν περί δήθεν υποχρέωσης της δίγλωσσης παιδείας από την ελληνική Πολιτεία, την Συνθήκη της Λωζάνης.
Πρόκειται ή για άγνοια της σχετικής Συνθήκης ή σκόπιμη διαστρέβλωση της αλήθειας. Όπως και να’ χει το θέμα, εκείνο που θα πρέπει να λεχθεί είναι ότι στις αποφάσεις που λαμβάνει κανείς για να συγκρουσθεί γιατί το έχει αποφασίσει, θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι συγκρούσεις έχουν και το τίμημά τους.
Η δε αιτιολογία που προβλήθηκε για την μη ευθύνη των ανηλίκων είναι αστεία. Οι γονείς την έχουν την ευθύνη και είναι προφανές από πού και γιατί δημιουργήθηκε το όλο θέμα.
«Ε»          

Κουρμπάν Μπαϊράμ  


Σήμερα Πέμπτη ξεκινάει η γιορτή του Κουρμπάν Μπαϊράμ για τους μουσουλμάνους κατοίκους της περιοχής μας.
Με την ευκαιρία λοιπόν της γιορτής αυτής τους ευχόμαστε να περάσουν τις ημέρες της γιορτής με Υγεία και Χαρά.
«Ε»    

Φθινόπωρο  


Καθαρά φθινοπωρινός ο καιρός τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή μας. Συννεφιά, ψιχάλες που και που, αεράκι ψυχρό και εν γένει μια εικόνα του καιρού διαφορετική έως τώρα.
Βέβαια σοβαρές βροχές δεν είχαμε ακόμη και τις θέλει ο αγρότης για να εμπλουτισθεί ο κάμπος για να υπάρχει νερό για τις καλλιέργειες του καλοκαιριού.
Πάντως μέχρι στιγμής ο καιρός τα πάει καλά. Δεν χρειάστηκε ν’ ανάψει τίποτε ακόμη για θέρμανση.
«Ε»    

Δωρεάν σημαίες  


Παραμονή της Εθνικής Γιορτής της 28ης Οκτωβρίου 1940 και το Σούπερ Μάρκετ Φθηνή Αγορά του Ηλία Δουκίδη θα διανείμει δωρεάν στους πελάτες του από μια ελληνική σημαία.
Συμβολική χειρονομία υπενθύμισης της ιστορικής αυτής περιόδου για τον νεώτερο ελληνισμό που για άλλη μια φορά έδωσε δείγματα πατριωτισμού και θυσίας.
Η γαλανόλευκη, αυτήν ακριβώς την ημέρα, αξίζει να αναρτηθεί, γιατί ήταν ένας αγώνας κατά του ναζισμού-φασισμού.
«Ε»  

Σε ύψη ρεκόρ και το Ιταλικό χρέος  


Νέο ρεκόρ σημείωσε το δημόσιο χρέος της Ιταλίας το δεύτερο τρίμηνο του 2012, αγγίζοντας το 126,1% του ΑΕΠ. Το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat, αντιστοιχούσε στο 123,7% του ΑΕΠ.
Αυτό σημαίνει ότι το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, το δημόσιο χρέος της χώρας διαμορφώθηκε σε 1.982.239 εκατομμύρια ευρώ, από 1.954.490 εκατομμυρίων ευρώ το πρώτο τρίμηνο.
Ιταλοί αναλυτές σημείωσαν ότι η αύξηση επηρεάστηκε και από την συνεχιζόμενη αρνητική ανάπτυξη της οικονομίας.
Στα βήματα Ελλάδας και Ισπανίας βαδίζει ολοταχώς και η Ιταλία…

Στην Αθήνα σύντομα Ολάντ και Μόντι  


Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, απηύθυνε πρόσκληση στον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ να επισκεφθεί την χώρα μας στο προσεχές διάστημα. Ο κ. Ολάντ έκανε δεκτή την πρόσκληση, και η ημερομηνία μένει να καθοριστεί διά της διπλωματικής οδού.
Τη χώρα μας θα επισκεφθεί σύντομα και ο Μάριο Μόντι όπως αποκάλυψε ο κ Σαμαράς στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής, αποδεχόμενος και αυτός πρόταση του πρωθυπουργού.
Και φυσικά η υποδοχή που θα επιφυλάξουμε στους δύο νοτιοευρωπαίους ηγέτες θα είναι πολύ διαφορετική απ’ αυτήν της κας Μέρκελ. Η χώρα μας οφείλει πολλά και στους δύο, κατά πολλούς δε η παραμονή μας στην ευρωζώνη οφείλεται στις πιέσεις που άσκησαν προς τη Γερμανία.
Υπάρχουν κοινά συμφέροντα και μακάρι να υπάρξει και μεγαλύτερη συνεργασία στο μέλλον.    

Μεγάλους μπελάδες…


… έχει ν’ αντιμετωπίσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Δεν του φτάνουν οι ατελείωτες διαπραγματεύσεις αλλά έχει και ένα εσωτερικό μέτωπο με έναν – έναν τους πρωτοκλασάτους να λακίζουν… Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει βάλει… πλώρη για τη δημιουργία νέου κόμματος ή, έστω, της αποχώρησής του από το ΠΑΣΟΚ μετά την ψήφιση των μέτρων. Διαμαντοπούλου – Χρυσοχοϊδης έχουν αποστασιοποιηθεί. Ο Ραγκούσης αποχώρησε, ο Μόσιαλος επίσης. Ο Ν. Σηφουνάκης, εκθείαζε τον Αντώνη Σαμαρά ενώ ο Θόδωρος Πάγκαλος τον αμφισβητεί ευθέως λέγοντας («Βήμα FM») ότι: «ο κ. Βενιζέλος αξιοποίησε την παρέα του, το γραφείο του με το που ανέλαβε στο ΠΑΣΟΚ, θέτοντας στο περιθώριο τα κορυφαία στελέχη και τώρα ζητεί, μάταια τη βοήθειά τους». Είχε προηγηθεί η εσωτερική αμφισβήτηση του κ. Βενιζέλου από την «Αριστερή Πρωτοβουλία» και τον Γ. Παναγιωτακόπουλο (ο οποίος είχε στηρίξει τον κ. Βενιζέλο στην κούρσα διαδοχής), βάζοντας ουσιαστικά για πρώτη φορά θέμα ηγεσίας. Στο μεταξύ στις δημοσκοπήσεις πέφτει κάτω από 6%. Μάλλον το πάνε για διάλυση…
Μ.Ξ.

– ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ


Θαρρώ ότι δεν έχουν άδικο όσοι ισχυρίζονται ότι η τρόικα έφερε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για τη δόση των 31 δις τα εργασιακά ενώ δεν υπήρχαν στη συμφωνία για την δανειακή σύμβαση έχοντας δόλιους σκοπούς. Βρήκε τη χώρα αδύναμη και τους και θέλει με το πρόσχημα της ανταγωνιστικότητας μέσω της μείωση του κόστους εργασίας αφ’ ενός να την χτυπήσει σαν… χταπόδι αφ’ ετέρου να προετοιμάσει το έδαφος και για άλλες χώρες (Ισπανία- Πορτογαλία – Ιταλία) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταργώντας έτσι το εργασιακό ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Τώρα θα πει κανείς ποιο ευρωπαϊκό κεκτημένο, όταν ο κατώτατο μισθός είναι 586 μικτά; Αυτοί θέλουν να καταργήσουν και αυτό. Δηλαδή να δουλεύεις απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ και να σου δίνει ο εργοδότης ότι προαιρείται…Θέλουν να κάνουν τους έλληνες εργαζόμενους μια στρατιά νέων δούλων…Αυτό είναι το σχέδιο και τότε λέει θα είμαστε ανταγωνιστικοί!
– ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ
Μ.Ξ    

Αναβολή  


Αναβλήθηκε λόγω της κινητοποίησης των μηχανικών η δημοπρασία για το έργο της ανάπλασης του Λιμνίου. Η δημοπρασία είχε προγραμματιστεί για προχθές και αφορά τη συνολική παρέμβαση του δήμου για τη δημιουργία ενός χώρου αναψυχής εντός του αστικού περιβάλλοντος.
Ε.Δ.  

Συγχώνευση  


Πολύ καλά τα λέει ο κ. Σηφουνάκης για την δρομολογούμενη συγχώνευση των δύο εγχώριων κολοσσών της ελληνικής αεροπορίας, ο οποίος μίλησε για «πρωτοφανή και αδικαιολόγητη αδράνεια», αφού μάλιστα η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε μπλοκάρει την εν λόγω συγχώνευση επικαλούμενη δημιουργία μονοπωλίου στη ήδη ολιγοπωλιακή αγορά της Ελλάδας.
Να γιατί οι Έλληνες πετάνε με πανάκριβα εισιτήρια και οι εταιρίες μπορούν να κάνουν κουμάντο μειώνοντας ασφυκτικά τα δρομολόγια και απομονώνοντας τις περιοχές της επαρχίας.
«Η επίκληση από διαφόρους της οικονομικής κρίσης ή το επιχείρημα ότι δήθεν έχει αυξηθεί ο εσωτερικός ανταγωνισμός με τη δραστηριοποίηση και άλλης εταιρείας είναι τουλάχιστον αστεία. Οι μεθοδεύσεις του 2008 δεν θα ευδοκιμήσουν το 2012. Δεν θα συνεργήσουμε στη νέα απάτη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σηφουνάκης.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…