Σχόλια 08/10/2012

0

Στην Αθήνα αύριο η Μέρκελ! Την παραπήρε ο πόνος κι έρχεται να μας κλάψει κι από κοντά….

Επίσκεψη Δένδια  


Στην Ξάνθη θα βρεθεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας. Θα ταξιδέψει προς τα μέρη μας και εκτός της Ξάνθης θα επισκεφθεί και τον Έβρο.
Θα έρθει λοιπόν ο κ. Δένδιας την ερχόμενη εβδομάδα συνοδεύοντας την αρμόδια ευρωπαία επίτροπο Σεσίλια Μάλστρομ και θα επισκεφθούν τα κέντρα κράτησης μεταναστών.
Η Σουηδή Επίτροπος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι εκτιμήσεις της θα έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα.
«Ε»  

Έκλεισε ο «Αγγελιοφόρος»  


Άλλη μια μεγάλη εφημερίδα έκλεισε και μάλιστα εδώ της περιοχής μας, στη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για την εφημερίδα «Αγγελιοφόρος», που διακρίνονταν για υπεύθυνη και χωρίς ακρότητες δημοσιογραφία.
Μαζί της σταμάτησε να λειτουργεί και το εκδοτικό συγκρότημα «Φίλιππος» που τυπωνόταν όπως και άλλες εφημερίδες της Θεσσαλονίκης.
Τι δηλώνουν τα παραπάνω; Ότι οι εκδοτικές επιχειρήσεις, ο Τύπος εν γένει, πως διέρχονται μια πολύ κρίσιμη κατάσταση λόγω μεγάλων εξόδων, μείωσης των διαφημίσεων και του Προγράμματος Δημοσίων Έργων που είχε ως συνέπεια την εξαφάνιση των Δημοπρασιών κλπ.
Οι εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις που απασχολούν προσωπικό, που το πληρώνουν κανονικά, που πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές κλπ, είναι αυτές που έχουν και τα προβλήματα.
Όπως και να’ χει, τα προβλήματα και οι υποχρεώσεις πολλές και το κλείσιμο για κάποιους είναι προ των πυλών…
«Ε»    
Σε αναζήτηση αγοραστή  
Η πορτογαλική τράπεζα BCP, βασικός μέτοχος της Millennium Bank στην Ελλάδα, βρίσκεται σε αναζήτηση αγοραστή για τη θυγατρική της.
Εν όψει των μεγάλων αλλαγών που συντελούνται στον τραπεζικό τομέα η διοίκηση της Millennium εγκαίρως προσπαθεί να πάρει σωστές αποφάσεις για τη διασφάλιση των συμφερόντων της.
Το γράψαμε και προχθές. Το τραπεζικό «παιγνίδι» στην Ελλάδα θα γίνεται από 4, το πολύ 5 τράπεζες. Περί αυτού ουδεμία αμφιβολία…
«Ε»    

Κύριε Τέρενς  


Η Θράκη τους τραβάει και θέλουν να την…σώσουν.
Κατά καιρούς είχαμε διάφορους τέτοιους σωτήρες, όπως ο Εμφιετζόγλου, ο Κολάτος, ο Μητροπολίτης Άνθιμος.
Τώρα εμφανίστηκε με την ιδιότητα του βουλευτή και ο Τέρενς Κουΐκ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Που μάλιστα κάνει και ερωτήσεις στη βουλή για μας! Τέτοιο ενδιαφέρον…
Δεν αρνούμαστε το δικαίωμα του κ. Κουΐκ να ενδιαφέρεται για τη Θράκη. Όμως δυο λόγια θα του πούμε: Καλύτερη υπηρεσία θα προσφέρει στην Θράκη και τους Θρακιώτες αν μας αφήσει ήσυχους. Εμείς εδώ στη Θράκη, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, ζούμε μια χαρά μεταξύ μας, χωρίς προβλήματα. Κι όταν παρουσιαστεί κάποιο θέμα, το λύνουμε μεταξύ μας.
Δεν χρειαζόμαστε την «βοήθεια» των κατοίκων της Κηφισιάς που ξαφνικά έμαθαν τη Θράκη και ξύπνησε μέσα τους το αίσθημα της σωτηρίας.
Καλοδεχούμενος ο κ. Κουΐκ, όποτε έρχεται ως επισκέπτης. Τα λοιπά για τη σωτηρία μας, ας τα αφήσει. Δεν περνούν πλέον. Το παραμύθι το ζήσαμε αρκετές φορές και γίναμε πονηροί για το ενδιαφέρον τους αυτό.
Γι’ αυτό, φιλικά του ζητούμε να μας αφήσει ήσυχους. Κι ας ενδιαφερθεί για τους ψηφοφόρους της Αττικής.
Πράγματα που δεν γνωρίζουν κάποιοι ας μην τα πιάνουν στα χέρια τους. Εξάλλου η Θράκη και οι άνθρωποί της είναι μεν καλοί και φιλόξενοι, δεν ξεχνούν όμως τον Τέρενς Κουΐκ σε ρόλο κομφερασιέ σε προεκλογική εκδήλωση του Αλ. Κοντού…
«Ε»      

Δεν τον γνωρίζαμε πριν, δεν θα τον θυμόμαστε μετά  


Για τον Γιάννη Ραγκούση ο λόγος. Προσωπικός φίλος του Γιώργου Παπανδρέου κι αυτός. Που μας τον έφερε στην κυβέρνηση ο Γιώργος, τον έκανε μεγάλο και τρανό όλα αυτά τα χρόνια, και τώρα δήλωσε ότι αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ.
Στο καλό και χαιρετίσματα και στους υπόλοιπους.
Βρήκε την ευκαιρία ο Ραγκούσης με το φλασάκι και με τα ονόματα που είχε ο Βενιζέλος και αποχώρησε!
Θεώρησε εαυτόν θιγμένο. Δικαίωμά του. Στα δύσκολα όμως μετριέται κάποιος πολιτικός, όχι όταν του προσφέρουν την εξουσία. Δοτή.
Κατά τα λοιπά, χαιρετίσματα εκεί που θα πάει ο κ. Ραγκούσης.
Να’ ναι σίγουρος, όπως δεν τον γνωρίζαμε, έτσι δεν θα τον θυμόμαστε…
«Ε»          

Τι φοβάται;  


Πάγια θέση της εφημερίδας μας ήταν ότι ο κάθε εργαζόμενος, όπου κι αν εργάζεται, δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, πως θα πρέπει να κρίνεται για το έργο του, την απόδοσή του στην εργασία και τον τομέα που του ανετέθη.
Πολύ περισσότερο στην αξιολόγηση εμπίπτουν οι εκπαιδευτικοί. Θα έπρεπε. Αλλά αντιδρούν.
Τι φοβάται, άραγε, ο υπουργός και δεν λέει κάτι πολύ απλό: ότι δεν είναι δυνατόν οι εκπαιδευτικοί να μην κρίνονται, διότι δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο κανονική δουλειά στην οποία οι εργαζόμενοι να μη δίνουν λογαριασμό για το έργο που παράγουν; Και ότι δεν είναι δυνατόν, αυτή τη στιγμή που οι ιδιώτες εργαζόμενοι και οι επιχειρηματίες, πρωτίστως οι μικροί, τραβάνε τα πάνδεινα για να τα βγάλουν πέρα, εκτός των άλλων απέναντι και σ’ ένα απολύτως εχθρικό κράτος, οι εκπαιδευτικοί να οχυρώνονται ακόμη πιο πολύ πίσω από την ισοβιότητα του δημόσιου υπαλλήλου.
Και το μεν κράτος είναι large, πάει και τελείωσε. Αλλά ειδικά οι εκπαιδευτικοί είναι, θα έπρεπε να είναι, ο ανθός της κοινωνίας. Εγγράμματοι και κοινωνικά ευαίσθητοι, όσοι εξ αυτών είναι όντως επαρκείς δεν μπορεί να μη βλέπουν ότι, στην ουσία, αρνούνται τον ρόλο τους αν αποδεχθούν την ισοπέδωση που ετοίμασε γι’ αυτούς ο τεμπέλης συνδικαλισμός. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές σε καμία κοινωνία δεν λογίζονται ως μάζα – αδρανείς δημόσιοι υπάλληλοι. Θα επιδιώξουν αυτόν τον ρόλο στην Ελλάδα, μάλιστα την πιο κρίσιμη περίοδο στη νεότερη ιστορία της;

   
Η Merkel έρχεται στην Αθήνα  


Μετά το Εurogroup, η Angela Merkel θα επισκεφτεί τη χώρα μας, για πρώτη φορά εδώ και 5 χρόνια, την ερχόμενη Τρίτη όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα από τον εκπρόσωπό της Stephen Zaibert.
Η καγκελάριος της Γερμανίας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά, όχι όμως και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.
Θα πρόκειται για μια «επίσκεψη εργασίας» στην διάρκεια της οποίας τα κύρια θέματα συζήτησης θα είναι «η κατάσταση στην Ελλάδα, η κατάσταση στην ευρωζώνη, διεθνή θέματα και οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών», δήλωσε ο Zaibert.
Μήπως η Άνγκελα έμαθε ότι έχουμε στο τσεπάκι μας 600 δις δολάρια από τους ομογενείς και έρχεται για δανεικά;    

   
Σε «δύο στρατόπεδα» οι εκπαιδευτικοί  


Κόντρες μεταξύ των εκπαιδευτικών, συνδικαλιστών και τοπικών ενώσεων έχει δημιουργήσει η επίμαχη διαβούλευση για την αξιολόγηση, που προώθησε το υπουργείο παιδείας, μέσω των ερωτηματολογίου. Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρονται στον αθηναϊκό τύπο, περίπου 1.500 εκπαιδευτικοί έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους μέσω του ερωτηματολογίου, παρά τις παροτρύνσεις των συνδικαλιστικών ομοσπονδιών και τοπικών συλλόγων για αποχή από αυτή τη διαδικασία, με το επιχείρημα ότι οι αποφάσεις είναι ήδη ειλημμένες.
Στο χώρο των εκπαιδευτικών που εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους στο υπουργείο, έχουν πάντως δημιουργηθεί δύο στρατόπεδα, από τη μια οι μετριοπαθείς που λένε ότι θέλουμε την αξιολόγηση, αλλά διαφωνούμε στους όρους και από την άλλη μια πιο ακραία τάση που διαμορφώθηκε από μερικές ΕΛΜΕ, οι οποίες υιοθετούν μια απόλυτη αρνητική στάση. Πάντως, αυτή φαίνεται να μην επηρεάζει την πλειονότητα των εκπαιδευτικών.
Ε.Δ.  

Οι δήμαρχοι δεν έχουν… το θεό τους!  


Τραγελαφικές είναι οι καταστάσεις που ζούμε σε αυτή τη χώρα! Τραγική η αδυναμία επίτευξης σύμπνοιας ανάμεσα σε άτομα του ίδιους κλάδου, αλλά και… για γέλια οι αντιφάσεις που προκύπτουν και διαβεβαιώνουν ότι «στραβά αρμενίζουμε»!.
Εξαιρετικό παράδειγμα, η πρόσφατη δήλωση του ΔΣ της ΚΕΔΕ που, λέει, διαμαρτύρεται έντονα για την… αποψίλωση αρμοδιοτήτων από τους δήμους, πρώτα με τα σχολικά δρομολόγια και σε λίγο με τα προνοιακά επιδόματα, όπως ακούστηκε. Εδώ έκαναν «αμάν» να ξεφορτωθούν τις μαθητικές μεταφορές, κατήγγειλαν ότι η Περιφέρεια… ξέμεινε από αρμοδιότητες, είπαν για το «ύπουλο σχέδιο» της κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει τα δρομολόγια μέσω των ΚΑΠ, για το υπερβολικό φορτιό που επιβαρύνθηκαν για την εξόφληση των προνοιακών επιδομάτων και τώρα λένε ότι τα θέλουν πίσω. Τι συμβαίνει; Απλά οι απόψεις διίστανται, ανάμεσα στην ΚΕΔΕ και τους υπόλοιπους δημάρχους; Ή οι δήμαρχοι είναι λίγο… «τραβάτε με κι ας κλαίω»; Κλάμα…
Ε.Δ.   

Έλα παππού να σου δείξω τ’ αμπελοχώραφά σου…


Αυτό μου θυμίζει όλη αυτή η φανατική εμμονή του Τέρενς Κουϊκ με την Θράκη που με τον άκομψο τρόπο που γίνεται, μοιάζει με ευκαιριακή και προσχηματική προσέγγιση σε ζητήματα πολύ σοβαρά για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους και πολιτική εκμετάλλευση. Λες και ο κ. Κουικ τώρα ανακάλυψε την Αμερική και έρχεται με εμπρηστικές δηλώσεις να διατρανώσει ότι η Θράκη και η Ξάνθη είναι ελληνική και θα παραμείνει ελληνική! Και αναρωτιέμαι: Χρειάζεται να τονιστεί η ελληνικότητα της Θράκης; Αυτή είναι δεδομένη. Ξεχνά ο κ. Κουϊκ ότι αν εμείς οι ίδιοι το θέτουμε υπό αμφισβήτηση είμαστε εμείς που δημιουργούμε το πρόβλημα. Γι’ αυτό καλό θα είναι ο κ. Κουίκ να είναι πιο προσεκτικός και να σταματήσει να προσεγγίζει τα ζητήματα που αφορούν στην Θράκη με την οπτική του Αθηναίου …νεοφώτιστου Θρακολόγου. Χορτάσαμε απ’ αυτούς…Μόνο προβλήματα δημιουργούν!
Μ.Ξ.

Το ‘ παν και το’ καναν


Είπαν ότι θεωρούν ανεπιθύμητο όποιον κυβερνητικό παράγοντα έλθει στην Ξάνθη και το’ καναν. Ο λόγος για την απουσία από τις εκδηλώσεις εορτασμού των Ελευθερίων της πόλης, του περιφερειάρχη κ. Γιαννακίδη και του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Καραλίδη, του οποίου ήταν και η πρόταση, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την διακοπή της λειτουργία της Αστυνομικής Σχολής της Ξάνθης και της μετατροπής της σε Κέντρο Κράτησης Παράνομων Μεταναστών. Απόντες όμως ήταν και οι βουλευτές Κοντός και Ζεϊμπέκ. Προφανώς για τους ίδιους λόγους ο κ. Κοντός αλλά για τον κ. Ζεϊμπέκ μπορεί και να ήταν άλλοι οι λόγοι. Πιθανότατα λόγω της παρουσίας της «Χρυσής Αυγής». Πάντως οι υπόλοιποι τοπικοί μας άρχοντες δεν φάνηκε να έχουν πρόβλημα με την παρουσία του υπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Καράογλου.
Μ.Ξ.

Αίσχος! Βάζουν χέρι στις συντάξεις του ΟΓΑ


Για να συγκεντρωθούν έσοδα 1,5 δις ευρώ και να «κλειδώσει» το πακέτο των 13,5 δις κόβουν τα 30 ευρώ από τους συνταξιούχους του ΟΓΑ και από 360 ευρώ θα τους κατεβάσουν τη σύνταξη στα 330 ευρώ. Αυτό το σενάριο διαρρέει από το υπουργείο Οικονομικών. Δηλαδή ο αγρότης που δούλεψε μια ζωή στα χωράφια καλείται να πληρώσει την ανικανότητα του κράτους να πιάσει τους φοροφυγάδες. Λίστες και στικάκια πάνε κι έρχονται, ευυπόληπτοι πολιτικοί τα κρύβουν στα σπίτια τους και ο γέρος αγρότης θα πληρώσει το «μάρμαρο». Αν αυτό δεν είναι άδικο τι είναι;
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…