Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Σήμερα στις Γιορτές Παλιάς Πόλης

Σήμερα στις Γιορτές Παλιάς Πόλης

0
papadopoulou-empros

Όλες οι εκδηλώσεις στις μουσικές σκηνές και τα στέκια των συλλόγων    

Συναυλία της Ζωής Παπαδοπούλου  


Στην πλατεία Μητροπόλεως στις 20:30  
Ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία της Ζωής Παπαδοπούλου ένα αέρινο πέρασμα που ξεκινάει από τις μπαλάντες και την ευαισθησία του Μάνου Λοΐζου συναντάει τους σύγχρονους τραγουδοποιούς,  απογειώνεται με κλασικά λαϊκά του Χιώτη  του Βαμβακάρη, του Τσιτσάνη…  ξαναθυμίζει «διαμάντια» της ελληνικής παράδοσης και απογειώνεται με τις δυνατότερες στιγμές  του καλού ελληνικού τραγουδιού.
Ο τρίτος προσωπικός δίσκος με τίτλο ‘’ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΣΟΥ’’ είναι προ των πυλών.    

 
Συναυλία με τους Harlots Revenge Vagrant Company


Στη Νεανική και Εναλλακτική Σκηνή στις 22.00  
Οι Harlot’s Revenge κινούνται στα μονοπάτια της hard rock, heavy μουσικής με πολλές επιρροές από Iron Maiden, Judas Priest και άλλα.
Ιδρυθήκαν το Δεκέμβρη του 2011 στην Ξάνθη και παρευρεθήκαν σε πολλές συναυλίες, ενώ σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τους demo.
Οι Vagrant Company είναι ένα σχήμα πέντε νέων από την Ξάνθη και την Καβάλα που συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 2006. Έχουν στο ενεργητικό τους ένα single και ετοιμάζονται να μπουν στο στούντιο για την ηχογράφηση του πρώτου τους άλμπουμ. Η μουσική τους κινείται στο χώρο της Hard Rock.      

«Σχεδιαστικές Από…δράσεις» των Εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης του Ιδρύματος  


Στη σκηνή Νησάκι , στις 19:00  
Μικροί επίδοξοι σχεδιαστές πάρτε το μπλουζάκι σας και ελάτε να το «μεταμορφώσετε», κόβοντας, βάφοντας και σχεδιάζοντας. To Ι.Θ.Τ.Π. προσκαλεί τους μικρούς τα`ου φίλους να αναπτύξουν δεξιότητες συνεργασίας και ομαδικής εργασίας απογειώνοντας την φαντασία και τη δημιουργικότητα τους.
Προϋποθέσεις: παιδιά Δημοτικού με αγάπη για παιχνίδι και συνεργασία
Υ.Γ. Φέρτε το δικό σας μπλουζάκι!!
Επιμέλεια: Γιούλη Αγγελίδου, ψυχολόγος, Λία Αλμαλιώτου, καθηγήτρια ζωγραφικής, Σουδάν Γκίντα, εκπαιδευτικός,  Eυαγγελία Πανταζή, νηπιαγωγός          

«Το Χοροστάσι Ξεκινά» του Λυκείου Ελληνίδων  


Αυλή του Ιερού Ναού Αγ. Βλασίου, στις 19:00  
Το Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης αναβιώνει Παραδοσιακό Χοροστάσι. Τηρώντας την παράδοση θα τελεστεί «Μέγας Εσπερινός» στις 19.00 η ώρα, ενώ στις 21.00 θα ακολουθήσει Χοροστάσι (Γλέντι), με την Παραδοσιακή Ορχήστρα «Ραβαϊση».
Σε περίπτωση κακοκαιρίας μετά τον Μέγα Εσπερινό, το Χοροστάσι θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Δεξιώσεων «ΔΙΟΓΕΝΗΣ»  στο 4ο χιλ/τρο Ξάνθης – Λάγους.
Μενού 10€ κατ’ άτομο εκτός ποτού    

Μικρά Ασία – Σμύρνη  


Στο Σύλλογο Μικρασιατών «Αλησμόνητες Πατρίδες» στις 20:00  
Οι γιορτές Παλιάς Πόλης μέσα από το Σύλλογο Μικρασιατών Ξάνθης , εκτός από την προβολή και την προώθηση του πολιτισμού μας, αποτελούν και μια προσπάθεια στήριξης των τοπικών προϊόντων, και δίνουν μια έμφαση στην παραδοσιακή κουζίνα της Ελλάδος με επίκεντρο την περιοχή της Μικράς Ασίας.
Στο Σύλλογό μας αυτή την καθαρά Μικρασιάτικη βραδιά που θα πλαισιωθεί από ακούσματα της Σμύρνης, θα σας χαρίσουμε απλόχερα μέσα στο αυτοσχέδιο γραφικό ταβερνάκι μας παραδοσιακές γευστικές απολαύσεις, μέσα από την ποιότητα των μεζέδων μας.    

 

 
Tango Night από το εργαστήρι Tango της ΦΕΞ  

 


Στο Σπίτι Πολιτισμού στις 22:00  
Το εργαστήρι Tango της ΦΕΞ οργανώνει εδώ και πέντε χρόνια μαθήματα χορού, ποιητικές βραδιές, κινηματογραφικές προβολές και συναυλίες μεταφέροντας την ατμόσφαιρα του Αργεντίνικου Tango στην πόλη της Ξάνθης. Στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης οργανώνει και πάλι μια βραδιά Tango παρουσιάζοντας την ομορφιά και το πάθος αυτού του χορού στους Ξανθιώτες και τους επισκέπτες. Πληροφορίες για τα νέα τμήματα του εργαστηρίου στα τηλ. 25410 25421 – 6951940347      

 

Γλέντι «Ο κόσμος της Παράδοσης»  

 


Στο Σύλλογο Εβριτών στις 20:00  
Αυτήν την όμορφη εποχή που η Παλιά μας πόλη γιορτάζει, ο Σύλλογος Εβριτών μας προσφέρει μια διαφορετική πρόταση θεώρησης της μουσικής, της διασκέδασης, του χορού, της ίδιας της ζωής. Απόψε απλώνει αποκαλυπτικά μπροστά μας, σε δύο μέρη, το μαγευτικό κόσμο της παράδοσης, με μια παλέτα αγαπημένων ρυθμών με τις καλύτερες αποχρώσεις της ελληνικής  μουσικής.
Το πρώτο μέρος της βραδιάς μας είναι ένα δυναμικό Θρακιώτικο γλέντι, ένα αφιέρωμα στην πλούσια και πολύμορφη μουσική και χορευτική παράδοση του Έβρου. Στο δεύτερο μέρος θα δοθεί έμφαση στους επιμέρους μουσικοχορευτικούς ρυθμούς του ευρύτερου Ελλαδικού χώρου. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Νίκος Ζαπάρτας – βιολί, τραγούδι, Κώστας Δεδούσης – κλαρίνο, τραγούδι, Βαγγέλης Κατσουλίδης – ούτι, τραγούδι, Πέτρος Τζαμπάζης – κιθάρα,  Νάκης Ξανθόπουλος –  νταούλι, τουμπερλέκι    

 

Hip Hop festival  

 


Στο Μονοπάτι της Ζωής στις 17:00  
Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στο hip hop με ένα 7ωρο Live στο Μονοπάτι της ζωής. Τα συγκροτήματα πολλά και από πολλές πόλεις της Ελλάδας έτοιμοι όλοι να παρουσιάσουν της μουσικές, στιχουργικές, τεχνικές και ιδεολογικές τους ικανότητες πάντα με αγάπη για το είδος που εκπροσωπεί ο καθένας για αυτή την τέχνη του δρόμου…
Τα συγκροτήματα.:Tari White & Dfc (Tomahok) -παρουσίαση δίσκου- (Κιλκίς&Θεσ/νίκη), Μάτια του δρόμου (Δράμα), Comitato (Ξάνθη), Hθικός Αυτουργός (Θεσ/νίκη), Black Bin (Ξάνθη), Ξωνέιρα Ίσταρ (Ηράκλειο), Ιχνιλάτης (Αγρίνιο), Άγνωστοι Ορίζοντες (Ξάνθη), Disastro και Croc (Ξάνθη), Απρόσμενοι Ραψωδοί (Δράμα), Very (Ξάνθη), 6k20 (Θεσ/νίκη), Argi (Ξάνθη), No Esta&Βόρειο Ρήγμα (Ξάνθη), Τσίκος (Ξάνθη), «Χύμα» (Δράμα).
Είσοδος 5 € με μπύρα.    

 

Θρακιώτικη βραδιά με ηχοχρώματα του Έβρου και της Ανατ. Ρωμυλίας  

 


Του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Θράκη»  
Μία θρακιώτικη βραδιά με ηχοχρώματα του Έβρου και της Ανατ. Ρωμυλίας ετοιμάζουν απόψε τα μέλη του Πολιτιστικού-Λαογραφικού Συλλόγου «Η Θράκη».
Παίζουν οι: Βαγγέλης Δωρόπουλος – γκάιντα, καβάλι, Γιάννης Κυριακίδης – ακορντεόν, τραγούδι, Γιάννης Καναργιέλης – κρουστά, Γιώργος Ζιώγας – τραγούδι

 

     
Έκθεση “Reveal” του Jnk Artworks   


Στο Σύλλογο «Οι Βάτραχοι»  
Από την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στο Στέκι του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Οι Βάτραχοι’ θα υπάρχει η Έκθεση “Reveal” του Jnk Artworks Reveal (αποκαλύπτω). Συνδυασμός χρωμάτων και συναισθημάτων που σκοπός τους είναι να αφυπνίσουν μιλώντας την γλώσσα που όλος ο κόσμος μπορεί να καταλάβει. Την γλώσσα της τέχνης…

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Μωρά στη Φωτιά επιστρέφουν στις 20 Απριλίου στην Ξάνθη

Μαζί τους οι «Λάχνισμα» από την Ξάνθη Ο Στέλιος Σαλβαδόρ και τα Μωρά στη Φωτιά, επιστρέφου…