Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Δ. Αβραμόπουλος: «η πολιτική για τη Θράκη είναι εσωτερική πολιτική»

Δ. Αβραμόπουλος: «η πολιτική για τη Θράκη είναι εσωτερική πολιτική»

0
avramopoulos_dim-empros

Για παρακρατικούς στη Θράκη έκανε λόγο ο ΥΠΕΞ στη Βουλή

Για την ύπαρξη παρακρατικών οργανώσεων στη Θράκη έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά την ενημέρωση της διαρκούς επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. Ο υπουργός ζήτησε να χαμηλώσουν οι τόνοι και να αποφευχθούν οι φοβικές «ματιές» σχετικά με τις συχνές επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων, παραλληλίζοντάς τες με τις αντίστοιχες επισκέψεις Ελλήνων πολιτικών στο πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης. Ωστόσο, τόνισε: «εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η δραστηριότητα παρακρατικών οργανώσεων στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης. Εκεί έχουν γνώσιν οι φύλακες» και συμπλήρωσε με ιδιαίτερη βαρύτητα ότι η πολιτική που η κυβέρνηση ακολουθεί για τη Θράκη είναι πολιτική εσωτερική. «Δεν έχει κανένα λόγο να πάει ένας Υπουργός Εξωτερικών στη Θράκη. Δεν είναι εξωτερική η υπόθεση της Θράκης, είναι καθαρά εσωτερική. Να πάει ο Υπουργός Εσωτερικών, να πάει ο Υπουργός Υγείας, να πάει ο Υπουργός που είναι υπεύθυνος για θέματα ισοπολιτείας και ισονομίας, όχι για να κάνει εξαγγελίες αλλά για να επιβεβαιώσει αυτό για το οποίο πρέπει να είναι περήφανη η Ελλάδα: ότι τη μειονότητα την περιθάλπει, τη φροντίζει σαν αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού, του ελληνικού λαού», εξήγησε.
Ο υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε την συνάντησή του με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών και τη μετέπειτα σύγκληση του Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας. Σε ό,τι αφορά τις διμερείς σχέσεις, επανέλαβε τις γνωστές ελληνικές θέσεις: άρση του casus belli, τερματισμό των παραβιάσεων και παραβάσεων από τουρκικά μαχητικά, ανάγκη συνεργασίας της γείτονος στο μέτωπο της λαθρομετανάστευσης και τέλος, υπογράμμισε πως δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο.
Επίσης παρότρυνε όλους τους βουλευτές να αναπτύσσουν σχέσεις με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους όλων των γειτονικών χωρών, τονίζοντας ότι το υπουργείο θα είναι αρωγός.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συναντήθηκε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ με τον βουλευτή της ΝΔ, Άγγελο Συρίγο

Ανάμεσα σε άλλα συζητήθηκε η ανάπτυξη του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Χθες Τρί…