Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Δεν κλείνει το ΕΚΑΒ στην Ξάνθη

Δεν κλείνει το ΕΚΑΒ στην Ξάνθη

0

«Ανυπόστατες» χαρακτηρίζει τις φήμες για ενδεχόμενη παύση της λειτουργίας του η Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θράκης

Κόπηκε μια βάρδια λόγω αδειών κύησης. Ιδρύθηκε πριν 2 χρόνια και στεγάζεται σε κτίριο που παραχώρησε η πρώην Νομαρχία στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ

«Ανυπόστατες», χαρακτηρίζει τις φήμες ότι κλείνει το  ΕΚΑΒ στην Ξάνθη, η Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θράκης κα Σοφία Πετροπούλου – Παπαναστασίου Το «Ε» έθεσε σε γνώση της την πληροφορία, όμως τη διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο σημειώνοντας ότι το ΕΚΑΒ Ξάνθης λειτουργεί και θα συνεχίσει κανονικά και η μόνη αρρυθμία που υπάρχει είναι η διακοπή μιας βάρδιας που οφείλεται σε άδειες κύησης και λοχείας που πήραν 2 εργαζόμενες που το στελεχώνουν, θέμα όμως που – όπως είπε – θ’ αντιμετωπιστεί άμεσα από την υπηρεσία.

Λειτουργεί από το 2010 και συνεχίζει κανονικά
Να σημειώσουμε ότι το ΕΚΑΒ είναι ένας ανεξάρτητος εθνικός οργανισμός που υπάγεται στο υπουργείο Υγείας και στο Ε.Σ.Υ,  έχει παραρτήματα σ’ όλες τις περιφέρειες και δρα επικουρικά στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Αποτελούσε αίτημα της τοπικής κοινωνίας η λειτουργία ΕΚΑΒ στην Ξάνθη προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα του Νοσοκομείου Ξάνθης σε αριθμό ασθενοφόρων και ειδικευμένων πληρωμάτων που τα στελεχώνουν. Ιδρύθηκε πριν 2 χρόνια και στεγάζεται σε κτίριο που παραχώρησε η πρώην Νομαρχία στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ ( πρώην Ίδρυμα Παλιννοστούντων). Στελεχώθηκε με 9 άτομα εκπαιδευμένου προσωπικού και λειτουργεί με 4 βάρδιες ενώ ο ρόλος της είναι καθοριστικός στην αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών. Πρόσφατα μάλιστα αποφασίστηκε στην Επιτροπή Ποιότητας και ζωής  να παραχωρηθεί χώρος επί της 28ης Οκτωβρίου στο ύψος της Τσιμισκή για 24ωρη παραμονή του οχήματος και του προσωπικού του ΕΚΑΒ προκειμένου τα έκτακτα περιστατικά που γίνονται στην πόλη να αντιμετωπίζονται ακόμη ποιο έγκαιρα. Η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θράκης Σοφία Παπαναστασίου ανέφερε πως ο ρόλος των ανθρώπων του ΕΚΑΒ είναι πολύ σημαντικός και πως το ΕΚΑΒ από την πλευρά του παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην λειτουργία του κάνει ότι μπορεί ενώ πρόσθεσε πως η πολιτεία είναι αυτή που οφείλει να το στηρίξει και να ενισχύσει.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…