Σχόλια 18/09/2012

0

Κρατικοποίηση ΟΣΕ = Εκτροχιασμός
Θωμάς Βουγιουκλής  

Η κάρα του Αγίου Ελευθερίου  

 


Επίσημη έναρξη Ιερών Ακολουθιών και όλων όσων άπτονται της λειτουργίας του ανακαινισμένου Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου από την Κυριακή 16/9 το πρωί, με βυζαντινή λαμπρότητα.
Μεταξύ των προσκληθέντων Μητροπολιτών, ο Ελασσόνος που φρόντισε για την έλευση στην Ξάνθη της κάρας του Αγίου Ελευθερίου, που φυλάσσεται σε Μονή της εκεί περιοχής. Εκτίθεται για προσκύνημα στον Άγιο Ελευθέριο.
Όσοι πιστοί, σπεύσατε.
Σ.Α.  

 

Άξιος! Άξιος! Άξιος!  

 


Η Κυριακή 16/9 ήταν για το Μητροπολίτη μας φορτωμένη ακόμη περισσότερο κι από τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων και του Πάσχα.
Πάραυτα, όπως το συνηθίζει από την ενθρόνισή του και εντεύθεν, το εσπέρας χοροστάτησε στα Λουτρά της Ποταμιάς, τιμώντας την Αγία Σοφία και τις κόρες της Ελπίδα, Πίστη, Αγάπη, τους παρευρισκόμενους και τα μέλη του συλλόγου ατόμων με κινητικά προβλήματα.
Σ.Α.  

 

Η Γεωργία που πάει παντού!  

 


Πανταχού παρούσα η πολιτευτής Γεωργία Ανδρέου. Δεν αφήνει εκδήλωση για εκδήλωση να της ξεφύγει. Την είδαμε και στα Λουτρά της Ποταμιάς και στη μικρή δεξίωση που ακολούθησε, με την αγάπη του κόσμου έκδηλη στο πρόσωπό της.
Σ.Α.     

 

Τι την θέλουμε;  

 


Περί της τηλεόρασης της Βουλής ο λόγος που πλέον την περίοδο αυτή που η χώρα και οι κάτοικοί της δοκιμάζονται σκληρά, είναι μία περιττή και πολυέξοδη υπόθεση. Πολυτέλεια θα λέγαμε που λίγο ενδιαφέρει τον κόσμο. Διότι όπως είναι γνωστό, το κανάλι της Βουλής, όπως και αυτό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έγινε για να βολέψει κόσμο διαφόρων ειδικοτήτων. Μάλιστα, κόσμο που αμείβεται πλουσιοπάροχα την περίοδο της κρίσης. Να κλείσουν λοιπόν και οι δύο τηλεοράσεις. Γιατί και δεν τις θέλουμε και είναι πολυέξοδες ιστορίες απασχόλησης αργόσχολων ημετέρων. Άσε που εμείς εδώ, του Βορρά και της επαρχίας, δε το πιάνουμε κιόλας!
«Ε»  

 

Εγκαίνια φροντιστηρίου  

 


Το Σάββατο το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου Κέντρου Αγγλικής Γλώσσας στην οδό Χατζησταύρου 3 και Ανατολικής Θράκης.
Το νέο κέντρο Αγγλικών έστησαν με ιδιαίτερη φροντίδα η Βιβή Ρωμανίδου και ο Γιάννης Πασχαλίδης, ξανθιωτάκια και τα δύο, που ξεκινούν την επαγγελματική τους προσπάθεια με μεράκι και αγάπη.
Από τη στήλη θερμές ευχές για καλές δουλειές!
«Ε»    

 

Διαδήλωσαν οι εκπαιδευτικοί  

 


Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν δάσκαλοι και καθηγητές με τη συμμετοχή του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, το πρωί του Σαββάτου. Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται ενάντια στα νέα μέτρα για την εκπαίδευση, αλλά και για τους εργαζομένους και προμηνύουν συνέχεια των κινητοποιήσεών τους. Εν τω μεταξύ επίσχεση εργασίας ξεκίνησαν χθες και οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι δικαστές κατέβηκαν από τις έδρες και συσκέφθηκαν στην Κομοτηνή για τη στάση που θα κρατήσουν, ενώ αύριο κλείνουν τα δημαρχεία οι δημοτικοί υπάλληλοι.
Ε.Δ.  

 

Υποβάθμιση της Παιδείας  

 


Η εικόνα των πεταμένων βιβλίων, σε «πακέτα», όπως ακριβώς στάλθηκαν από το υπουργείο, μέσα στους κάδους μπροστά από την είσοδο του σχολείου, δεν τιμά κανένα και κυρίως τους εκπαιδευτικούς, στους οποίους οι γονείς έχουν εμπιστευτεί συνολικά την ανατροφή και διάπλαση του χαρακτήρα των παιδιών τους. Ενοχλημένοι κάτοικοι της περιοχής του 2ου Λυκείου, έθεσαν υπόψη μας το περιστατικό και αναρωτήθηκαν γιατί αυτοί που τα πέταξαν –οι οποίοι προφανώς δεν είναι μαθητές, αφού τα βιβλία είναι σε δέματα- δεν τα πήγαν στο Λιμνίο, όπου γίνεται ανακύκλωση χαρτιού σε σχολεία, όπου υπάρχουν ειδικοί κάδοι. Προφανώς και η συμπεριφορά αυτή δεν αφορά στο σύνολο των εκπαιδευτικών, μερίδα των οποίων έχει επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ανακύκλωσης, αλλά για τους υπόλοιπους πρέπει να τονιστεί ότι η υποβάθμιση της παιδείας σχετίζεται όχι μόνο με τις κυβερνητικές αποφάσεις και την υποχρηματοδότηση, αλλά και με παράγοντες που αφορούν τους ίδιους.
Ε.Δ.        

 

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποκτά ηλεκτρονικό μάτι  

 


Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκσυγχρονίζεται και προετοιμάζεται να τοποθετήσει ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των μεταφορών και εμπορευμάτων σε όλο το δίκτυό της, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013.
Η σιδηροδρομική εταιρεία θα τοποθετήσει ειδικούς σένσορες (RFID) κατά μήκος του δικτύου της, σε συγκεκριμένα σημεία, όπως οι σταθμοί, όπου με ακτίνες θα είναι δυνατή η καταγραφή των φορτίων που διέρχονται από αυτούς, μέσω των εμπορευματικών βαγονιών (είδος φορτίου, ποσότητα, χρόνος άφιξης κ.α.).
Έτσι οι μεταφορικές εταιρείες, θα έχουν τη δυνατότητα, να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή όλες τις πληροφορίες για τα εμπορεύματά τους και να οργανώνουν καλύτερα τη διανομή τους στα φορτηγά, τα αποθέματα στις αποθήκες τους, τις φθορές, αλλά και να εξοικονομούν κατ’ αυτόν τον τρόπο, χρόνο και χρήματα.    

 

«Ανάσα» ρευστότητας 1,4 δισ. ευρώ στην αγορά  

 


Με ρευστότητα ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ θα ενισχυθεί η αγορά σταδιακά έως τον ερχόμενο Μάρτιο, καθώς με συμφωνία που υπεγράφη ξεμπλοκάρουν, ύστερα από πολύμηνη καθυστέρηση, τα δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
Η εμπλοκή είχε δημιουργηθεί γιατί η ΕΤΕπ απαιτούσε να υπάρχει στις δανειακές συμβάσεις ρήτρα για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ. Προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα υπήρξαν έντονες διαβουλεύσεις στο παρασκήνιο και επαφές με κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος είχε θέσει το θέμα στην καγκελάριο Μέρκελ, η οποία είχε δεσμευθεί για την εξεύρεση λύσης. Τελικά, το ελληνικό Δημόσιο θα εγγυηθεί για τα δάνεια που θα χορηγήσει η ΕΤΕπ στις ελληνικές τράπεζες. Τα δάνεια αυτά θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για κεφάλαια κίνησης και εισαγωγή πρώτων υλών. Ακόμη, θα χρηματοδοτηθούν έργα υποδομής και επενδύσεις στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών κ.α.  

 

   
Τα έψαλε για τα καλά ο Φώτης Καραλίδης…


στους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους που δεν συναίνεσαν να κλείσουν τα μαγαζιά τους συνδράμοντας στην προσπάθεια να ανατραπεί η απόφαση για την Αστυνομική Σχολή. Για ν’ ακριβολογούμε τα έψαλε στα συλλογικά τους όργανα δηλαδή τα Δ.Σ. του Εμπορικού συλλόγου και της ΟΕΒΕΕ γιατί όπως είπε: «Εξυπηρετούν συμφέροντα τα συλλογικά όργανα επειδή κάποιοι παράκαιρα ωφελούνται από την ύπαρξη του κέντρου λαθρομεταναστών». Είναι μια άποψη όμως απ’ την άλλη πρέπει να δούμε γιατί κανένα μαγαζί δεν παρέμεινε κλειστό. Μήπως δηλαδή αυτή ήταν η θέληση όλου του εμπορικού και επαγγελματοβιοτεχνικού κόσμου και απλά τα συλλογικά τους όργανα δεν μπόρεσαν να τους πείσουν;
Μ.Ξ.  

Τελείως άστοχο και προκλητικό

 

 


Αρνητική εντύπωση προκάλεσε το πανό του Συλλόγου υπαλλήλων της Περιφεριακής Ενότητας Ξάνθης στην είσοδο της υπό κατάληψη Εφορίας. «Θρακιώτες ενωμένοι, απαντάμε δυναμικά, έξω οι λαθρομετανάστες από τη Θράκη». Και ερωτώ: Αυτό είναι το ζητούμενο; Να φύγουν οι λαθρομετανάστες; Γιατί  εγώ νόμιζα ότι όλες αυτές οι κινητοποιήσεις γίνονται για να επαναλειτουργήσει η Σχολή Δοκίμων. Τέτοιες θέσεις που εκφράζονται και μάλιστα από συλλογικά όργανα δυναμιτίζουν ενέργειες …άλλων. Αλήθεια αυτό δεν λέει και η «Χρυσή Αυγή»;
Μ.Ξ.      

 

Πυρκαγιά σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής…


στην παραλίμνια περιοχή της Βιστονίδας και έκαψε καλαμιές και ξερά χόρτα. Τελικά όμως τέθηκε υπό έλεγχο με την παρέμβαση 6 ανδρών της πυροσβεστικής με τρία οχήματα που κατέφτασαν άμεσα στο σημείο. Όπως ενημερωθήκαμε αρμοδίως από την Πυροσβεστική αυτή την εποχή σημειώνονται συχνά πυρκαγιές κυρίως σε χωράφια καθώς είναι περίοδος που οι αγρότες καίνε τις καλαμιές. Και επειδή επικρατεί ξηρασία ως ένα βαθμό μπορεί να καταστούν επικίνδυνες απειλώντας ακόμη και κατοικημένες περιοχές. Να σημειώσουμε επίσης ότι  όποιος πιαστεί να βάζει φωτιά στις καλαμιές έχει κυρώσεις σύμφωνα με το νόμο. Γι αυτό ας προσέχουν οι  αγρότες…
Μ.Ξ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…