Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Νέο μπλόκο στα βερεσέ στον ΕΟΠΥΥ από τους φαρμακοποιούς

Νέο μπλόκο στα βερεσέ στον ΕΟΠΥΥ από τους φαρμακοποιούς

0
farmakeia6-empros

Από 1 Σεπτεμβρίου ξεκινά η κινητοποίηση στην Ξάνθη

Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι ζητούν οριστική λύση. Καλούν τους ασφαλισμένους να προμηθευτούν τα φάρμακά τους τον Αύγουστο για να αποφύγουν την ταλαιπωρία

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων ξεκινούν οι φαρμακοποιοί, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση πληρωμής τους από τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος έχει εξοφλήσει τον Απρίλιο και το μισό σχεδόν Μάιο, ενώ θα έπρεπε μέχρι σήμερα να έχει καταβάλει και τις οφειλές του Ιουνίου.
Οι φαρμακοποιοί της Ξάνθης στη Γενική Συνέλευση της Δευτέρας αποφάσισαν να συστρατευτούν με τις προθέσεις του δευτεροβάθμιου σωματείου τους κι έτσι «κόβουν» τα βερεσέ στον ΕΟΠΥΥ από την 1η Σεπτεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι για δεύτερη φορά μέσα στο καλοκαίρι οι ασφαλισμένοι θα υποχρεωθούν να καταβάλουν οι ίδιοι το αντίτιμο των φαρμάκων τους και να ζητούν απευθείας από τον ΕΟΠΥΥ της εξόφληση έως ότου λήξει η κινητοποίηση των φαρμακοποιών.
Όπως μας ενημερώνει η πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Ξάνθης Δέσποινα Κάλφα, η οποία θα μεταβεί και στην Αθήνα στις 25 Αυγούστου για να παραβρεθεί στην Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Συλλόγου, ο αρχικός σχεδιασμός είναι οι κινητοποιήσεις να ξεκινήσουν από πρώτη του μηνός, ωστόσο, επειδή 15-16 σύλλογοι της χώρας έχουν ήδη αναστείλει τη χορήγηση φαρμάκων στον ΕΟΠΥΥ, ο ΠΦΣ ενδέχεται να πάρει απόφαση που να επισπεύδει την έναρξη των κινητοποιήσεων. Η ίδια μάλιστα σημειώνει ότι η κινητοποίηση ξεκινά επ’ αόριστο και με αίτημα να δοθεί οριστική λύση.
«Πρέπει να δοθεί οριστική λύση, δεν μπορεί το κράτος να είναι ασυνεπές και να γινόμαστε εμείς οι γραφικοί και να κατηγορούμαστε ότι είμαστε εκβιαστές. Έτσι θα δοθεί και τέλος στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων», αναφέρει η κ. Κάλφα, συμπληρώνοντας ότι οι φαρμακοποιοί παροτρύνουν τους ασφαλισμένους να προμηθευτούν μέσα στον Αύγουστο τα φάρμακά τους για να αποφύγουν κατά το δυνατό την ταλαιπωρία.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι κατά τη γενική συνέλευση υπήρξαν φωνές που υποστήριξαν ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η κινητοποίηση, αφού, έστω και με καθυστέρηση τα χρέη του ΕΟΠΥΥ θα πληρωθούν, ωστόσο η πλειοψηφία στήριξε τις κινητοποιήσεις, οι οποίες και στην πράξη θα υλοποιηθούν από όλους, ώστε η διαμαρτυρία να είναι μαζική.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …