Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ενέργειες εκφοβισμού της μειονότητας από ακραία στοιχεία στο Π. Άβατο

Ενέργειες εκφοβισμού της μειονότητας από ακραία στοιχεία στο Π. Άβατο

0
xrisaygitesi-empros

Έκαναν κύκλους γύρω απ’ το τζαμί και την κεντρική πλατεία εκστομίζοντας υβριστικά συνθήματα

Καταγγελία Χατζηευαγγέλου. Διαμηνύει ότι δεν θα περάσουν οι τραμπουκισμοί. Αντίδραση των αρχών και της τοπικής κοινωνίας ζητά η ΔΗΜΑΡ Ξάνθης

Ανησυχία έχει προκαλέσει την τοπική κοινωνία η καταγγελία του δημάρχου Τοπείρου κ. Στελιου Χατζηευαγγέλου για προκλητικές ενέργειες εκφοβισμού σε οικισμούς μουσουλμάνων στο δήμο του στην περίοδο του Ραμαζανιού. Συγκεκριμένα όπως πληροφορηθήκαμε μια ομάδα με 10 – 15 ατόμων επιβιβασμένων σε μηχανές μετέβησαν στο Π. Άβατο και έκαναν κύκλους με τις μηχανές τους στην κεντρική πλατεία στην οποία παραπλεύρως βρίσκεται το τζαμί ενώ υπήρχε και κόσμος στο παρακείμενο καφενείο. Το περιστατικό προκάλεσε ανησυχία και αναστάτωσή στους κατοίκους καθώς οι μηχανοκίνητοι νταήδες φώναζαν ρατσιστικά και υβριστικά συνθήματα. Το περιστατικό καταδίκασε ο δήμαρχος Τοπείρου σε ανακοίνωσή του, όπως επίσης και η Ν.Ε. της ΔΗΜΑΡ Ξάνθης η οποία σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για στοχοποίηση της μειονότητας εξ αφορμής του θέματος των λαθρομεταναστών και το χαρακτηρίζει «εγκληματική ενέργεια», εις βάρος των μουσουλμάνων συμπολιτών μας.

Χατζηευαγγέλου στο πλευρό των μουσουλμάνων συμπολιτών του. Διαμηνύει ότι δεν θα περάσουν  οι τραμπουκικοί ακραίων στοιχείων
«Τις τελευταίες ημέρες που ο συνδημότες μας της μειονότητας συμμετέχουν στο ραμαζάνι τους, συνέβησαν σε οικισμούς του δήμου μας προκλητικές ενέργειες από ομάδα “μηχανοκίνητων” ακραίων στοιχείων, την ώρα της προσευχής των κατοίκων των οικισμών και έξω από τα τζαμιά.
Για εμάς, που τόσα χρόνια στην περιοχή μας έχουμε με κόπο κατακτήσει την ισονομία και την ισοπολιτεία όλων των δημοτών μας, ανεξαρτήτως θρησκείας και καταγωγής, είναι αδιανόητο να αφήσουμε το γεγονός να περάσει ασχολίαστο.
Είναι επίσης απαράδεκτο να εμποδίζονται συνδημότες μας στην τέλεση των θρησκευτικών τους καθηκόντων και να συμβαίνουν αυτές οι απρόκλητες και επικίνδυνες ενέργειες, που αποσκοπούν στον εκφοβισμό και την στοχοποίησή τους.
Δηλώνουμε απερίφραστα ότι αυτές οι συμπεριφορές στο Δήμο Τοπείρου ΔΕΝ θα περάσουν. Προειδοποιούμε αυτή τη μικρή ομάδα των επικίνδυνων, ανεγκέφαλων τραμπούκων, ότι στα σχέδιά τους θα μας βρουν αποφασιστικά αντιμέτωπους.
Και θα τους εντοπίσουμε και θα πάρουμε μέτρα εναντίον των ακραίων ενεργειών και συμπεριφορών τους, με την βοήθεια και των Αστυνομικών Αρχών του τόπου.
Απευθυνόμαστε τέλος, στους συνδημότες μας της μειονότητας και τους διαβεβαιώνουμε, ότι όπως πάντα, έτσι και τώρα, θα είμαστε δίπλα τους. Να είναι απόλυτα σίγουροι ότι η ζωή τους στο Δήμο μας θα συνεχιστεί με την ίδια ηρεμία, ελευθερία και ασφάλεια, όπως συνέβαινε και μέχρι σήμερα.

Δημ.Αρ. Ξάνθης: « Χρειάζεται αντίδραση τώρα»
«Η ανάληψη δράσης από «μηχανοκίνητες ομάδες» και στην περιοχή μας με αφορμή τους παράνομους μετανάστες αλλά και με στοχοποίηση της μειονότητας, δεν είναι απλώς ανησυχητική. Είναι εγκληματική.
Τα όσα καταγγέλλει ο δήμαρχος Τοπείρου αλλά και μεμονωμένα, προς το παρόν, περιστατικά, στο κέντρο της πόλης, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού.
Χρειάζεται αντίδραση τώρα. Προτού ακόμη πάρουν έκταση και ενισχύσουν φαινόμενα:
-»Κοινωνικού αυτοματισμού»
-Αμφισβήτησης της δυνατότητας του κράτους να προστατέψει   τους πολίτες του.
-Ανασφάλειας που ούτως ή άλλως γεννά η κρίση.
Η αστυνομία και οι αρχές να παρέμβουν άμεσα και αποτελεσματικά. Προτού επικρατήσει η αντίληψη περί συμψηφιστικής βίας, πρέπει η Πολιτεία να βγάλει τις «κουκούλες» από τους αυτόκλητους σωτήρες της (καθαρότητας της) φυλής, για να δουν όλοι τα πρόσωπα τους. Αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα εν τη γενέσει του και κόβοντας ταυτόχρονα κάθε ομφάλιο λώρο, που μπορεί να συνδέει την δράση αυτών των ομάδων με την ενδεχόμενη ανοχή μελών του αστυνομικού σώματος.
Η Δημοκρατική Αριστερά καλεί τους πολίτες να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες ως τραμπούκικες, φασίζουσες και ρατσιστικές χωρίς «ναι μεν αλλά». Η κοινωνία μας πρέπει να είναι αταλάντευτα προσανατολισμένη στην δημοκρατία και ταυτόχρονα αντιρατσιστική, όχι επειδή το διακηρύσσει, αλλά επειδή το εφαρμόζει στην πράξη.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εντός Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για τις νέες αιτήσεις στον Κοινωνικό Τουρισμό

Έως τέλος Ιουνίου θα πρέπει να ενεργοποιήσουν την επιταγή τους οι δικαιούχοι του 2023 &nbs…