Σχόλια 29/08/2012

0

Διαπραγμάτευση Σαμαρά: Αγαπητή Άγκελα, κερδίσατε 68 δις αυτά τα δύο χρόνια της κρίσης, μήπως θα θέλατε να τα διπλασιάσετε δίνοντάς μας επιμήκυνση;


Ευχές


Πολλές ευχές προς το ζευγάρι, τον Θεόδωρο Παυλίδη και την Όλγα Καρύδη, που ένωσαν τις ζωές τους την Κυριακή σε θρησκευτικό γάμο.
Η στήλη εύχεται στα νέα παιδιά αλλά και στους γονείς τους Γιώργο Παυλίδη και Σταύρο Καρύδη, έναν βίο ανθόσπαρτο, στους γονείς να δουν και εγγόνια σύντομα και στους κουμπάρους Μπάμπη Ευστρατίου και Καλλιόπη Παπαγεωργίου πάντα άξιοι.
«Ε»    

Δεν υπερβάλουν  


Δεν υπερβάλουν καθόλου οι δήμαρχοι της χώρας όταν μιλούν ότι απειλούνται με οικονομική καταστροφή.
Οι σχετικές τους δηλώσεις είναι χαρακτηριστικές και υποδηλώνουν την κρισιμότητα της περιόδου που διανύουν ΟΛΟΙ οι δήμοι.
Μάλιστα σήμερα Τετάρτη έχουν κλείσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να του ζητήσουν, αφού τον ενημερώσουν, να βρεθεί κάποια λύση ώστε ν’ αποφευχθούν τα χειρότερα.
«Ε»    

Όλα για την Καβάλα;  


Συνεδρίασε στην Αλεξανδρούπολη η Επιτροπή Πολιτισμού –Τουρισμού της Περιφέρειάς μας.
Μέχρι εδώ πολύ καλά. Αν όμως ανατρέξει κανείς στο περιεχόμενο της συνεδρίασης θα διαπιστώσει πως τα τέσσερα πέμπτα της συζήτησης αφορούσε την Καβάλα και τις δράσεις που έγιναν και θα γίνουν εκεί!
Είναι προφανές ότι ο Τουρισμός στο νομό Καβάλας πως έχει σημαντική ανάπτυξη και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Όμως το να συνεχίζεται μονομερώς η ενίσχυσή του έναντι των άλλων νομών, αυτό είναι άδικο και μη λογικό.
Κάπου θα πρέπει οι υπεύθυνοι να δουν συνολικά το θέμα τουρισμός-πολιτισμός και ανά νομό στη συνέχεια να δράσουν.
Η μονομέρεια είναι γεγονός πως δεν βοηθά κανέναν.
«Ε»      

Ο Χάρης Ατματζίδης  


Για το νομό μας ο π.βουλευτής Χάρης Ατματζίδης αντιπροσώπευε την παλιά φρουρά της πολιτικής ζωής του τόπου.
Είχε την ευκαιρία να πολιτευθεί με το ΠΑΣΟΚ και να αναδειχθεί βουλευτής του την περίοδο της πολιτικής του ακμής.
Με τον θάνατό του, την περασμένη εβδομάδα, έκλεισε ο κύκλος των πολιτικών που διακατέχονταν από μια άλλη αντίληψη περί της άσκησης της πολιτικής.
Το να κρίνουμε σήμερα το έργο και την προσφορά του Χάρη Ατματζίδη είναι πιστεύουμε νωρίς. Ο χρόνος θα κάνει την αξιολόγησή του και θα’ ναι πιο δίκαιη και αντικειμενική έναντι κάποιων σήμερα που βιάστηκαν να υμνήσουν ή να αμφισβητήσουν το έργο του.
Ο «Χάρης» όπως έμεινε να λέγεται, υπήρξε απλός, λαϊκός και προσηνής. Αποτελούσε αυτό που λέμε πολιτικός παλιάς σχολής και δεν το έκρυβε.
Ας είναι ελαφρύ το ξανθιώτικο χώμα που τον δέχτηκε.
«Ε»      

Δίνουν το παράδειγμα  


Καταργούνται τα έξοδα παράστασης του πρωθυπουργού, του προέδρου της βουλής, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όλων των υπουργών.
Στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται ρύθμιση για νέα μείωση των ενοικίων που πληρώνουν φορείς του Δημοσίου για τις στεγαστικές ανάγκες των υπηρεσιών τους.
Την απόφαση πήρε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στα πλαίσια της προσπάθειας για τον περιορισμό των δαπανών του δημοσίου και των λειτουργικών εξόδων αυτού.
«Ε»    

“Κόβει” 130 αστυνομικούς ο Μεϊμαράκης  


Μετά από το σάλο που δημιουργήθηκε με τη δημοσιοποίηση του αριθμού των αστυνομικών που εργάζονται στη βουλή (350 άτομα όπως γράψαμε στο χθεσινό μας φύλλο), ο πρόεδρος της βουλής Βαγγέλης Μεϋμαράκης αποφάσισε να εξορθολογήσει κάπως το εξωφρενικό αυτό νούμερο.
Έτσι δρομολογεί τη μείωσή τους κατά 130, δηλαδή πλέον η βουλή θα φυλάσσεται από 220 αστυνομικούς. Το αστυνομικό δυναμικό που θα μειωθεί θα επιστρέψει στην υπηρεσία του.
Παράλληλα, επιστρέφουν στην υπηρεσία της φύλαξης περίπου 75 ειδικοί φρουροί οι οποίοι είχαν προσληφθεί με καθήκοντα τη φύλαξη και τον έλεγχο εισόδου στα διάφορα κτίρια του Κοινοβουλίου αλλά στη συνέχεια απασχολήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες.
Με τις μειώσεις αυτές εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ.  

     
Ράβε – ξήλωνε μια ζωή…


Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα αν αποσύρθηκε η ρύθμιση για τους μουσουλμάνους που ίσχυσε πέρσι για πρώτη φορά και σύμφωνα με την οποία μετά την κατάργηση της ΕΠΑΘ θα εισάγονται κάθε χρόνο 21 σπουδαστές στο Παιδαγωγικό τμήμα του ΑΠΘ, γιατί κανείς απ’ όσους αρμόδιους ρωτήσαμε δεν γνώριζε. Απλά μας συστάθηκε να περιμένουμε αν στο παρά πέντε δοθούν τα υπόλοιπα  20 ονόματα (ανακοινώθηκε μόνο ένας εισακτέος) γεγονός που σημαίνει ότι θα ισχύσει η ρύθμιση. Άλλως πάει στις καλένδες γιατί προφανώς ο νόμος Αρβανιτόπουλου που τροποποίησε τον νόμο Διαμαντοπούλου δεν συμπεριλαμβάνει τη ρύθμιση. Πάντως αν κάτι τέτοιο συμβαίνει θα καταδεικνύει με τον πιο εμφανή τρόπο την αναξιοπιστία της ελληνικής πολιτείας απέναντι στην μειονότητα αλλά και την έλλειψη μειονοτικής πολιτικής (κάτι πολύ γνωστό βέβαια). Ράβε – ξήλωνε μια ζωή και είναι ώρα κάποιοι ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν μπορούμε να ζητάμε να μας εμπιστευτεί η μειονότητα όταν η πολιτεία δείχνει την αναξιοπιστία της.
Μ.Ξ.

Δρομολογούν ΕΟΖ


Στην ατζέντα με τις 10 προτεραιότητές του για την ανάπτυξη έχει θέσει τη δημιουργία ΕΟΖ ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης. Συγκεκριμένα ανακοινώνει τη Θεσμοθέτηση Ειδικών Οικονομικών Ζωνών με ειδικά φορολογικά και διοικητικού χαρακτήρα κίνητρα. Όπως φαίνεται λοιπόν έχει δρομολογηθεί από το υπουργείο το θέμα των ΕΟΖ κάτι που δεν είχε γίνει επί εποχής Χρυσοχοϊδη και Ξυνίδη και μάλλον εμείς θα είμαστε η περιφέρεια που θα δημιουργηθεί τέτοια ζώνη. Εδώ σχεδόν έτοιμη μελέτη έχει η περιφέρεια. Όπως επίσης είναι γνωστό ότι το θέμα έχει προβληματίσει πολύ τους φορείς και την τοπική κοινωνία και  παρά το γεγονός ότι ακούστηκαν πολλά δεν έχει διαμορφωθεί μια σαφή και ξεκάθαρη ισχύουσα άποψη για το αν τελικά θα είναι προς όφελος της κοινωνίας κάτι τέτοιο. Και όπως είθισται θα περιμένουμε να μας το επιβάλλουν για να αντιδράσουμε…χαλαρά!
Μ.Ξ.  

Ακούστηκαν (;)  


Στην Αθήνα βρέθηκαν χθες φορείς της Θράκης για να μετέχουν σε ακρόαση της Επιτροπής Δημόσιας Τάξης της Βουλής με θέμα το μεταναστευτικό και συγκεκριμένα τη συζήτηση για το Ν/Σ «Ρύθμισης θεμάτων συμβάσεων που αφορούν κέντρα πρώτης υποδοχής και εγκαταστάσεων κράτησης παράνομα διαμενόντων στη χώρα αλλοδαπών και τρόπο φύλαξης αυτών».
Δεκτοί έγιναν για ακρόαση ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Άρης Γιαννακίδης, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων), ο  Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, καθώς και οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη, της Ύπατης Αρμοστείας , του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας), της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του ΤΕΕ.
Το ζήτημα που τέθηκε ως μείζον από την πλευρά των τοπικών φορέων ήταν η συνέχιση της λειτουργίας των σχολών αστυφυλάκων και η υλοποίηση της δέσμευσης του υπουργού Ν. Δένδια για προσωρινή λειτουργία των κέντρων κράτησης στη Θράκη.
Ε.Δ.    

Ως δική τους επιτυχία  


Ως δική τους επιτυχία πάντως, παρουσιάζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και συγκεκριμένα ο βουλευτής Β’ Αθηνών Βασίλης Καπερνάρος τη συμμετοχή των τοπικών φορέων της Θράκης στην ακρόαση. Ο βουλευτής σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι απέδωσε το αίτημα του ιδίου προς τον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής, αφού έγιναν δεκτοί για ακρόαση τρεις από τους συνυπογράφοντες φορείς της Θράκης σχετικής επιστολής, αφότου αναγνώστηκε κιόλας από τον ίδιο στην επιτροπή.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όχι μόνο τοπικά, αλλά και κεντρικά έχουν βάλει σε προτεραιότητα το θέμα με συνεχείς -άλλοτε σοβαρές και άλλοτε όχι τόσο- παρεμβάσεις.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…