Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Επεκτείνεται η πιάτσα ταξί στην 28ης Οκτωβρίου

Επεκτείνεται η πιάτσα ταξί στην 28ης Οκτωβρίου

0
28oktovrioy_taxi-empros

Τρεις νέες θέσεις προστέθηκαν από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Ερώτηση εκτός ημερησίας του Δ. Βορίδη για τα καφάο του ΟΤΕ στην Παλιά Πόλη. Αίτηση του δήμου στην Εφορία Νεοτέρων Μνημείων για να ζητήσει την απομάκρυνση
 
Χαλαρή, καλοκαιρινή και εξαιρετικά συνοπτική ήταν η αυγουστιάτικη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο. Απαρτία συγκεντρώθηκε χωρίς πρόβλημα, παρόλο που αρκετά μέλη απουσίαζαν σε διακοπές.

Παρέμβαση του δήμου για την απομάκρυνση των καφάο του ΟΤΕ από μνημεία της Παλιάς Πόλης
Εκτός ημερησίας ο Δημήτρης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση στην Επιτροπή σχετικά με τα καφάο (γκρίζα κουτιά) του ΟΤΕ που έχουν τοποθετηθεί σε μνημεία και σημεία υψηλής αισθητικής της Παλιάς Πόλης. Παραδειγματικά ανέφερε, το καφάο μπροστά στο υπό αναστήλωση κτίριο Χατζιδάκι, στην οδό Βενιζέλου και στο διασημότερο σημείο της πόλης στην οδό Ορφέως, απέναντι από τη δημοτική πινακοθήκη.
Η επιτροπή αποφάσισε να γίνει καταγραφή των σημείων όπου έχουν τοποθετηθεί τα καφάο και στη συνέχεια να παρέμβει με έγγραφό του δήμου προς την 4η Εφορία Νεοτέρων Μνημείων που θα αιτείται την απομάκρυνση των καφάο από τα συγκεκριμένα σημεία. Πάντως, όπως έγινε γνωστό στη συνεδρίαση, από την πλευρά του ο ΟΤΕ ισχυρίζεται ότι ο δήμος έδωσε τη σχετική άδεια για την τοποθέτησή τους, έναντι 45.000 ευρώ. 

Επέκταση της πιάτσας στην 28ης Οκτωβρίου- Κατάργηση άλλης στη Θερμοπυλών
Την εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας για δημιουργία τριών επιπλέον θέσεων στάθμευσης ταξί στην πιάτσα της οδού 28ης Οκτωβρίου, μπροστά στην κεντρική πλατεία αποδέχθηκε ομόφωνα η επιτροπή, προκειμένου να διευκολυνθούν ταξιτζήδες, οδηγοί, αλλά και όσοι θέλουν να εξυπηρετηθούν. Όπως ειπώθηκε στη συνεδρίαση, στο σημείο δημιουργείται συχνά πρόβλημα, καθώς τα ταξί δεν χωράνε στο προκαθορισμένο σημείο και παρκάρουν πλάγια με αποτέλεσμα να εμποδίζουν την κυκλοφορία. Το θέμα ήρθε στην επιτροπή μετά από αίτημα των ιδιοκτητών ταξί. Οι τρεις νέες θέσεις χορηγήθηκαν με το σκεπτικό ότι καταργούνται οι πέντε θέσεις στάθμευσης που είχαν οριστεί στην αρχή της οδού Θερμοπυλών, αν και ποτέ δε λειτούργησαν. Σύμφωνα με την σχετική απόφαση, για την επέκταση της πιάτσας, καταργούνται τρεις θέσεις στάθμευσης για αυτοκίνητα και μετακινείται κατά πέντε μέτρα προς την οδό Τσιμισκή το σημείο στάθμευσης του παρακείμενου ξενοδοχείου, καθώς και της φορτοεκφόρτωσης. Ο πρόεδρος της επιτροπής Παναγιώτης Ταρενίδης έδωσε βαρύτητα στη διασφάλιση ελεύθερης διέλευσης των πεζών προς την πάροδο που οδηγεί στην οδό Δαγκλή, ενώ διευκρινίστηκε και ότι η απόφασή αυτή θα ισχύει μέχρι την εφαρμογή της νέας κυκλοφοριακής μελέτης για την πόλη.

Νέο δρομολόγιο από τις αστικές συγκοινωνίες
Λόγω επέκτασης του δικτύου των αστικών συγκοινωνιών στην περιοχή της Π. Μορσίνης και Νοσοκομείου εγκρίθηκε το νέο δρομολόγιο για την εξυπηρέτηση των δημοτών που ζουν σ’ εκείνη την περιοχή.
Για ακόμη μια φορά η επιτροπή προβληματίστηκε για την ανάκληση της άδειας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα Κιμμέρια αυτή τη φορά, επειδή η διαδικασία καθυστερεί τον ιδιώτη που προτίθεται να τακτοποιήσει επέκταση του καταστήματος. Έχοντας δέσμια αρμοδιότητα και υπό τον κίνδυνο διάπραξης παράβασης καθήκοντος, τα μέλη συμφώνησαν να ανακαλέσουν την άδεια, αφού ο ιδιώτης θα μπορέσει να λάβει την πίστωση χρόνου που χρειάζεται, ασκώντας ένδικα μέσα κατά της απόφασης.
Τέλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι με χαρά και ευχές δέχθηκαν την πρώτη αίτηση έγκρισης καταστήματος καφέ από την περιοχή της Σταυρούπολης, ιδιαιτέρως ο κ. Ταρενίδης.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η δομή στήριξης για κακοποιημένες γυναίκες στο σχεδιασμό της επιτροπής ισότητας της Π.Α.Μ.Θ.

Η ιδρυτική συνάντηση της επιτροπής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 με την παρ…