Σχόλια 01/08/2012

0

Οι άγγλοι από λάθος ανέβασαν την σημαία της Νότιας Κορέας σε αγώνα της Βόρειας. Λές;
Θωμάς Βουγιουκλής
   
Έχει ο καιρός γυρίσματα  


Στρατιωτική Γερμανική κατοχή: Ελληνική αντίσταση: ΕΑΜ (Ελληνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο) συν ΕΔΕΣ συν Ψαρρός.
Οικονομική Γερμανική κατοχή: Ελληνική αντίσταση νέο «ΕΑΜ», Ελληνικό Αντιμνημονιακό Μέτωπο (ΣΥΡΙΖΑ, Καμμένος συν Χρυσή Αυγή συν ΚΚΕ συν Ανταρσύα)…
«Ε»    

 

Συμβαίνουν χωρίς αντίδραση  

 


Σε μια κοινωνία που έχει πλέον αμβλυμμένα αντανακλαστικά για διάφορους λόγους, όλα μπορούν να συμβούν.
Να κλείνουν συνεταιριστικά εργοστάσια που είχαν διοικήσεις και καμία να μην έχει ευθύνες, η ανεργία να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο και κανείς να μην προβληματίζεται για το μέλλον του τόπου.
Η αποβιομηχάνιση να χτυπά κόκκινο, καταστήματα να κλείνουν όπως και μικροβιοτεχνίες να οδηγούνται στην απόγνωση.
Και η κοινωνία να μην αντιδρά εκτός από τους άμεσα θιγόμενους που παλεύουν μόνοι τους και αβοήθητοι.
Και βέβαια οι έχοντες την ευθύνη να σφυρίζουν αδιάφορα, να μην λογοδοτούν, να μην φοβούνται την κατακραυγή της κοινής γνώμης…
-Κι αυτό, γιατί δεν την υπολογίζουν!
«Ε»      

 

Στον Εισαγγελέα οι 731 άποροι-κροίσοι  

 


Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ν. Τσάγγας, παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ιωάννη Σακελλάκο την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με την απόκρυψη από Έλληνες και αλλοδαπούς πολίτες περιουσιακών οικονομικών στοιχείων που υπάγονται σε φορολόγηση και τα οποία εξήχθησαν στο εξωτερικό.
Ειδικότερα, ο κ. Τσάγγας ζητάει να ερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί ή όχι ποινικά κολάσιμα αδικήματα και σε καταφατική περίπτωση να ασκηθεί ποινική δίωξης σε βάρος των εμπλεκομένων προσώπων.
Η Τράπεζα της Ελλάδος παρέδωσε στο ΣΔΟΕ πίνακα στον οποίο περιλαμβάνονται 731 Έλληνες και αλλοδαποί πολίτες που το 2010 έβγαλαν επισήμως σε Τράπεζες του εξωτερικού το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, ενώ στην Εφορία δήλωσαν περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ.
Στον επίμαχο πίνακα της Τραπέζης της Ελλάδος αναφέρονται εμβάσματα για ποσά άνω των 100.000 ευρώ τα οποία εξήχθησαν στο εξωτερικό, ενώ μεταξύ των ονομάτων υπάρχουν και 70 αλλοδαποί, άνδρες και γυναίκες, με αγγλικό, γερμανικό και ιταλικό επώνυμο, όπως υπάρχουν και ορισμένα ονόματα που παραπέμπουν σε χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης.      

 

Φοροδιαφυγή  

 


Άλλη μια απόδειξη της μεγάλης, τεράστιας φοροδιαφυγής που γίνονταν και συνεχίζεται να γίνεται στη χώρα μας από κάποιους.
Ενώ οι αφιλότιμοι δήλωναν ψίχουλα στην Εφορία, από την άλλη έστελναν έξω εκατομμύρια ευρώ!
Στοιχεία εντυπωσιακά για το ύψος της φοροδιαφυγής και τα οποία περιήλθαν στα χέρια της Τράπεζας της Ελλάδος.
Δεν μένει τώρα παρά να δούμε την αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών στην φοροδιαφυγή που προκαλεί χωρίς ντροπή τους υπόλοιπους Έλληνες.
«Ε»      

 

Χαμός στη Θάσο  

 


Τα σκήπτρα των καλοκαιρινών διακοπών κατέχει με διαφορά η Θάσος φέτος στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Ήδη τον Ιούλιο υπήρξε μεγάλη κίνηση στο νησί και αναμένεται να αυξηθεί μέσα στον Αύγουστο. Οι τουρίστες προέρχονται κυρίως από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, όπου η Θάσος διαφημίζεται συστηματικά ως δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός. Φέτος, αν κρίνει κανείς από τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν, διαπιστώνει ότι το κύμα των Ρουμάνων επικρατεί, ενώ αρκετοί είναι οι Βούλγαροι και οι Πολωνοί. Με την έλευση και των Ελλήνων τουριστών που παραδοσιακά αυξάνονται τον Αύγουστο στα νησιά, μπορούμε να μιλήσουμε για μια καλή «ανάσα» στην τοπική οικονομία του νησιού.
Ε.Δ.    

 

Τι πρόκληση!  

 


Αηδία προκαλούν πλέον οι προκλήσεις από πολιτικούς που εκμεταλλεύονταν τη θέση τους και στερούσαν από τον ελληνικό λαό κρίσιμους πόρους και δυναμικό, τη στιγμή που αυτοί οι ίδιοι είχαν αναλάβει να… βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο.
Κάτι περισσότερο από πρόκληση είναι η καταγγελία του αντιπροέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Αττικής, Νίκου Καραδήμα ότι 45 αστυνομικοί βρίσκονται στη φύλαξη και προστασία πρώην υπουργού και νυν βουλευτή. Ο ίδιος απέφυγε να τον κατονομάσει, ωστόσο η ηγεσία της αστυνομίας, εφόσον αληθεύουν οι ισχυρισμοί, οφείλει να τον κατονομάσει, ώστε ο εν λόγω βουλευτής να κληθεί να δώσει εξηγήσεις.
Αν και εδώ που τα λέμε, σε τι βαθμό να συντρέχει κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης, που να δικαιολογεί 45 αστυνομικούς!
Ε.Δ.    

 

Για να δούμε  

 


Και από την άλλη πλευρά, ωραία τα λόγια, αλλά περιμένουμε να δούμε να γίνεται πράξη η πρόθεση του υπουργού ΠΡΟ-ΠΟ Νίκου Δένδια, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, να επιστρέψουν στο δρόμο και τις περιπολίες 1.500 αστυνομικοί, οι οποίοι θα φύγουν από την ασφάλεια βουλευτών και επωνύμων.
Και να σημειωθεί βέβαια, ότι κατά καιρούς μαθαίνουμε για απίστευτες περιπτώσεις φύλαξης… διασημοτήτων, χωρίς ούτε το παραμικρό υπόβαθρο για να δικαιολογηθεί η δωρεάν φύλαξή τους.
Ε.Δ.    

 

Τι να περιμένει πια κανείς;  

 


Οι εξελίξεις στη ΣΕΚΑΠ μπορούν να χαρακτηριστούν ως η κορυφή του παγόβουνου. Από εκεί ψηλά βλέπει κανείς πώς απλώνεται σε όλο το εύρος του νομού μας η αποβιομηχάνιση και η απώλεια ευκαιριών εργασίας. Στην απομονωμένη Περιφέρεια, στην περιοχή με τους περισσότερους αποκλεισμούς, το κλείσιμο ενός ακόμα εργοστασίου αποτελεί σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία ζωντανή απόδειξη ότι ο τόπος μας οδηγείται στην αδράνεια. Λες και μ’ ένα καλά στημένο σχέδιο, όλοι οι «άσπονδοι εχθροί» συνεργάστηκαν για να διαλύσουν αυτό τον τόπο. Και τις αλληλοκατηγορίες που θα ακουστούν ο κόσμος θα τις ακούσει βερεσέ, γιατί έχει απηυδήσει από την μικροπολιτική και τη στείρα και επιπόλαιη απόδοση ευθυνών.
Οι ευθύνες υπάρχουν και πρέπει να αποδοθούν με νηφαλιότητα. Ας κάνει ο καθένας την επιλογή του.
Ε.Δ.    

 

Πρέπει όλοι να στηρίξουμε τη ΣΕΚΑΠ

 


Προκαλεί θλίψη αλλά κυρίως αγανάκτηση όλο αυτό που συμβαίνει με τη ΣΕΚΑΠ και πρέπει όλη η τοπική κοινωνία να το πάρει προσωπικά και να το αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα. Δεν είναι απλά ένα ακόμη εργοστάσιο που κλείνει στο νομό μας. Είναι η τελευταία μεγάλη βιομηχανία στο νομό μας που κλείνει…σ’ ένα νομό που ήταν κάποτε από τους πρώτους βιομηχανικούς της χώρας και τώρα έχει γεμίσει κουφάρια. Είναι άλλοι 200 εργαζόμενοι που θα μείνουν άνεργοι. Είναι η αγορά της Ξάνθης και οι επιχειρήσεις που συνεργάζονταν με τη ΣΕΚΑΠ που θα έχουν μείωση του κύκλου εργασιών τους. Ένα λουκέτο στη ΣΕΚΑΠ θα έχει δραματικές επιπτώσεις σ’ όλη την τοπική οικονομία που ούτως ή άλλως είναι υπό κατάρρευση. Γι αυτό και χρειάζεται να κινητοποιηθεί όλη τοπική κοινωνία και να στηρίξει τη ΣΕΚΑΠ. Κάποτε βγήκε στο Νέστο …κάτι ανάλογο πρέπει να γίνει και τώρα…
Μ.Ξ.    

 

Απαίτηση για απόδοση ευθυνών


 Παράλληλα με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας στη ΣΕΚΑΠ πρέπει κάποτε αυτή να απαιτήσει και την απόδοση ευθυνών. Σ’ όλους εκείνους που κατά καιρούς άσκησαν διαχείριση, σ’ όλους εκείνους που είχαν το λύσε και το δέσε, σ’ όλους εκείνους τους πολιτικούς που τη χρησιμοποίησαν σαν πολιτικό παραμάγαζο και τώρα νίπτουν τας χείρας τους…Αλλά και στους εργαζόμενους που στις καλές …συνδικαλιστικά εποχές είχαν το πάνω χέρι …Να δούμε ποιοι ευθύνονται για την καταστροφή της εταιρίας. Γιατί δεν μπορεί να φταίει μόνο η απαξιωτική πολιτική της ΑΤΕ κα ας μην τα ρίχνουμε όλα σ’ αυτή…Και επιτέλους κάποτε πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε ανεκτικοί…τόσα χρόνια πάνε που  έκλεισε η ΣΕΒΑΘ και ακόμη δεν μάθαμε τι έγιναν τα 35 εκ. ευρώ που της δόθηκαν λίγο πριν να κλείσει. Θα διαλευκανθεί ποτέ αυτή η υπόθεση;
Επιτέλους φτάνει η κοροϊδία με τα συνεταιριστικά!
Μ.Ξ.

Ο ρόλος της ΣΕΚΕ


Και βέβαια αν μιλήσουμε για το δράμα της ΣΕΚΑΠ δεν μπορούμε να βγάλουμε έξω και τους μετόχους. Και κυρίως τον δεύτερο μεγαλομέτοχο τη ΣΕΚΕ και το ρόλο που έπαιξε στο ναυάγιο της συμφωνίας με τον Ινδό.  Κάποιοι πάνε να τη βγάλουν «λάδι» τη ΣΕΚΕ αλλά οι ευθύνες της είναι πολύ μεγάλες τόσο γιατί ο Ινδός αποχώρησε όσο και για το μπλοκάρισμα της τελευταίας γενικής συνέλευσης που ουσιαστικά έφερε σε αδιέξοδο της ΣΕΚΑΠ. Κάποτε πρέπει να πούμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους και μάλλον δεν θ’ αργήσει αυτή η ώρα…
Μ.Ξ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…