Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα ΕΠΟ προς τοπικές ομάδες: «Ξεχρεώστε για να κάνετε μεταγραφές»

ΕΠΟ προς τοπικές ομάδες: «Ξεχρεώστε για να κάνετε μεταγραφές»

0
deltia-empros

«Δέσμιοι» των χρεών των συλλόγων οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές

ΕΠΣ Ξάνθης: Στις 20 Αυγούστου οι κληρώσεις για πρωτάθλημα – κύπελλο          

«Δέσμιοι» των χρεών των συλλόγων τους ενδέχεται να παραμείνουν φέτος αρκετοί ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές καθώς σύμφωνα με πρόσφατη εντολή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, όσες ερασιτεχνικές ομάδες έχουν χρέη προς την Ε.Π.Ο. ή τις τοπικές Ενώσεις δεν θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές παικτών.
Όπως γίνεται κατανοητό και με τα οικονομικά προβλήματα να ταλαιπωρούν αρκετές ομάδες, είναι πολύ πιθανό οι σύλλογοι να μη μπορούν να ανταπεξέλθουν στα χρέη τους κι έτσι η σχετική απαγόρευση να σταθεί τροχοπέδη για τις μεταγραφές των παικτών τους, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για παίκτες που θα επιθυμήσουν να αποδεσμευθούν ώστε να συνεχίσουν σε άλλες ομάδες, καθώς και γι’ αυτές τις περιπτώσεις θα ισχύει ο κανονισμός.
Η παραπάνω εξέλιξη βέβαια θα φέρει σε ακόμη πιο δύσκολη θέση παίκτες οι οποίοι ανήκουν σε συλλόγους που έχουν διαλυθεί και κουβαλάνε ακόμη χρέη στις ¨πλάτες¨ τους, ενώ δεν αποκλείεται κάποιοι που θέλουν να συνεχίσουν να αγωνίζονται να κινηθούν μέσω της δικαστικής οδού ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα τους και να μη μείνουν άπραγοι.
Στην Ξάνθη οι δύο σύλλογοι που αγωνίστηκαν πέρσι στη Δ’ Εθνική (Ορφέας Puma, ΑΕ Ποντίων Ευμοίρου) είναι αυτοί που θα επηρεάσει περισσότερο το παραπάνω μέτρο, καθώς αμφότεροι έχουν χρέη προς την ΕΠΟ (από τιμωρίες κλπ.) που κυμαίνονται από 1500 – 3000 Ευρώ, ενώ στις ερασιτεχνικές ομάδες των τοπικών κατηγοριών το πρόβλημα αναμένεται να ξεπεραστεί πιο εύκολα καθώς τα χρέη τους στις περισσότερες περιπτώσεις αφορούν τιμωρίες 50-100 Ευρώ (από κόκκινες κάρτες κλπ.) τις οποίες πρέπει να αποπληρώσουν στην ΕΠΣ Ξάνθης ώστε να ανάψει το «πράσινο φως» για να κινηθούν στο μεταγραφικό «παζάρι».  
Στοπ και στους «άτακτους»  
Ακόμη μία απόφαση που πήρε η ΕΠΟ αφορά την απαγόρευση μεταγραφών σε παίκτες οι οποίοι πέρσι βιαιοπράγησαν εναντίον διαιτητών ή αντιπάλων τους. Η απαγόρευση είναι οριστική για τέτοιες περιπτώσεις βιαίας συμπεριφοράς κι έτσι όσοι παίκτες την περσινή σεζόν ήταν «άτακτοι» στους αγωνιστικούς χώρους και προχώρησαν σε πράξεις βιαιοπραγίας δεν θα μπορέσουν να πάρουν μεταγραφή και οι σύλλογοι τους θα τους «φορτωθούν» και για φέτος.  
ΕΠΣ Ξάνθης: Στις 20 Αυγούστου οι κληρώσεις  
Εν τω μεταξύ όπως ανακοίνωσε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης, οι κληρώσεις για τα τοπικά πρωταθλήματα και το θεσμό του κυπέλλου Ξάνθης της επερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, θα πραγματοποιηθούν στις 20 Αυγούστου (δεν έχει αποφασιστεί ακόμη ο χώρος που θα διεξαχθεί η κλήρωση).
Την παραπάνω ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη – ανεπίσημη – συνάντηση της διοργανώτριας αρχής των τοπικών πρωταθλημάτων με τους παράγοντες των ξανθιώτικων ερασιτεχνικών σωματείων όπου θα μπορέσουν να ανταλλάξουν απόψεις και να κάνουν τα προγνωστικά τους για τη νέα σεζόν. Να σημειώσουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία για να δηλωθούν οι ομάδες στα πρωταθλήματα που έχουν δικαίωμα συμμετοχής είναι η 6η Αυγούστου.        

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τρίτη στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα η Στέλλα Ορφανίδη του ΑΠΟΦΚΑ

Εξασφάλισε την είσοδό της στο Πανεπιστήμιο αν και μαθήτρια της 1ης Λυκείου Μία μεγάλη επιτ…