Σχόλια 03/07/2012

0
euro

Αν κάνοντας εκλογές γλυτώνουμε την τρόικα τότε γιατί δεν κάνουμε συνέχεια εκλογές;
Θωμάς Βουγιουκλής      

Ανάπτυξη τώρα!  


Το υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και σχεδόν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.
Πως προέχει για τη χώρα η Ανάπτυξη. Να ξεκινήσουν επενδύσεις, να χρηματοδοτηθεί η επιχειρηματικότητα, να πέσει χρήμα στην αγορά.
Και βέβαια, ο ελληνικός λαός αναμένει με σχετική αγωνία να δει να ξεκινάει όλη αυτή η μεγάλη προσπάθεια για την ανάταξη της χώρας.
Και είναι μοναδική η περίοδος αυτή. Γιατί δεν πρέπει για κανένα λόγο να χαθεί!
«Ε»  

 

 
Μεγάλη νίκη  


Απογοητεύθηκαν οι φίλαθλοι που την Κυριακή παρακολούθησαν τον τελικό του EURO2012.
Στο γήπεδο υπήρχε μία ομάδα που κέρδισε 4-0 και που η Ιταλία μετά το 2-0 έδειξε αδύναμη και φοβισμένη να «χτυπήσει» το παιγνίδι.
Έτσι, δίκαια οι Ισπανοί χρίσθηκαν νικητές της Ευρώπης στο ποδόσφαιρο για άλλη μια φορά.
Από την πλευρά της Ιταλίας, ενώ είχε καλλιεργήσει προσδοκίες, τελικά κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος μπροστά στην αδιαμφισβήτητη ανωτερότητα της Ισπανίας.
Βέβαια ο αγώνας από κάποιο σημείο και μετά σταμάτησε να έχει ενδιαφέρον και απλώς ήταν θέμα χρόνου η ολοκλήρωσή του για να στεφθούν νικητές οι Ισπανοί ποδοσφαιριστές. Άξιοι!
«Ε»      

 

 
Μειώσεις τιμολογίων  


Οφείλουν οι δήμοι του νομού μας, και οι τέσσερις βέβαια, να προχωρήσουν σε μια σειρά αποφάσεων για τη μείωση των τιμολογίων των υπηρεσιών που προσφέρουν στους δημότες τους.
Στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία, οφείλουν να πάρουν τις αποφάσεις αυτές για να στηρίξουν και βοηθήσουν τους δημότες τους, όσο μπορούν βέβαια.
Διότι, το κοινωνικό πρόσωπο ενός δήμου μέσα από τέτοιες ενέργειες θα πρέπει να υλοποιείται.
Με την ευκαιρία να πούμε ότι στις προτάσεις των δημάρχων του νομού είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει ομοφωνία ως προς το περιεχόμενο των μειώσεων από πλευράς και της αντιπολίτευσης.
«Ε»    

 

Μπράβο τους!  


Μας πληροφόρησε φίλος αναγνώστης ότι οι συνταξιοδοτούμενοι από το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ, ότι παίρνουν τις συντάξεις τους αλλά και το εφάπαξ τους πολύ, πάρα πολύ σύντομα, έναντι των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων.
Και γεννάται το ερώτημα: Πώς και γιατί αυτή η μεταχείριση; Όταν οι δημόσιοι υπάλληλοι περιμένουν χρόνια για το εφάπαξ και πολλούς μήνες για τη σύνταξή τους.
-Δύο  μέτρα και σταθμά δυστυχώς κι εδώ!
-Ελλάς το μεγαλείο σου…
«Ε»    

 

Στον Όλι Ρεν για να ανοίξει κομμωτήριο!!!  


Μια απίστευτη ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας και αδυναμίας της Ελλάδας να ανοίξει τα λεγόμενα κλειστά επαγγέλματα, αποκαλύφθηκε από τηλεοπτικό σταθμό.
Πρόκειται για την προσπάθεια ενός Κερκυραίου, του Σπύρου Πρίφτη, ο οποίος ήθελε να ανοίξει ένα κουρείο μόλις έμαθε τον περασμένο Μάρτιο ότι το συγκεκριμένο επάγγελμα βρίσκεται στη λίστα με αυτά που απελευθερώθηκαν.
Ο κ. Πρίφτης έσπευσε αμέσως να κινήσει τις διαδικασίες για να ανοίξει το δικό του κουρείο, αλλά βρήκε πολλά εμπόδια στο δρόμο. Το κυριότερο ήταν ότι του ζητούσαν δύο χρόνια προϋπηρεσία προκειμένου να πάρει άδεια.
Αφού δεν έβρισκε άκρη με την ελληνική γραφειοκρατία αποφάσισε να απευθυνθεί στο γραφείο του επιτρόπου Όλι Ρεν για να πάρει τις απαντήσεις που ήθελε σχετικά με το κομμωτήριο που ήθελε να ανοίξει. Το γραφείο του κ. Ρεν, πάντως, του απάντησε ότι «σκοπεύουν να ξανακοιτάξουν το θέμα των κλειστών επαγγελμάτων και πως μόνο με task force θα ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα».
-Από τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, ακόμη περιμένει απαντήσεις.    

 

                 
Οι Ιταλοί βγήκαν από τα ρούχα τους  


“Δεν θα μας αφήσετε με τα σώβρακα! Εμείς το χρέος δεν το πληρώνουμε” λένε οι Ιταλοί και γδύνονται προσερχόμενοι στις εφορίες και στις τράπεζες.
Τον πρωτότυπο αυτό τρόπο διαμαρτυρίας βρήκαν οι πολίτες της γειτονικής χώρας, που επίσης βιώνει τις απάνθρωπες συνέπειες της λιτότητας και της ύφεσης. Οι Ιταλοί γνωρίζουν ότι αν δεν πληρώσουν, θα βγει το σπίτι τους πολύ γρήγορα σε πλειστηριασμό έτσι αποφάσισαν να επιδοθούν σε “στριπτίζ” διαμαρτυρίας, πριν τους “ξεβρακώσουν” οι Τράπεζες.
Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι από την “εισβολή” στην τράπεζα BNL της Νάπολι που μπλοκαρίστηκε για περισσότερες από 3 ώρες.
Ωραία ιδέα και για όσους τολμηρούς (και fit) Έλληνες θέλουν να διαμαρτυρηθούν!        

 

Όλος ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα  


Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προσπαθεί να την κρύψει τη χαρά του. Ο Αλέξης Τσίπρας επίσης. Αξιωματική αντιπολίτευση και χρόνος για προετοιμασία και οργάνωση σε μεγάλο κόμμα. Ο ίδιος όμως γνωρίζει ότι χρειάζεται εσωκομματικά σωστός χειρισμός και καλή διάθεση. Βλέπεις, αυτός πέρασε τις περιπέτειες με την επανάσταση των συνιστωσών και το άγχος για την είσοδο στη Βουλή «στο παρά πέντε».
Γι’ αυτό και θέλει να γίνει ομαλά και με πλήρη γνώση των «αδυναμιών και αγκυλώσεων», όπως είπε, του εσωτερικού του ΣΥΡΙΖΑ η μετάβαση σε ενιαίο κόμμα.
Βέβαια, ο λόγος που επιλέγει αυτό το δρόμο του ενιαίου πολιτικού φορέα αντιμετωπίζεται με επιφυλακτικότητα από κάποιους, με το σκεπτικό ότι αφού οι διαφορές υπάρχουν ανάμεσα στις συνιστώσες, ίσως θα ήταν καλύτερο να μην «τσιμπάνε στην πληγή», αλλά να αφήσουν τις εξελίξεις να οδηγήσουν σε ιδεολογική σύγκλιση.
Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας με σθένος υπερασπίστηκε τον πλούτο που δίνει η πολυφωνία στο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας μάλιστα ότι οι ίδιοι οι νέοι ψηφοφόροι του αποτελούν πλέον την καινούργια, πιο βασική συνιστώσα του.
Ε.Δ.    

 

Θερινό σινεμά τέλος;  


Οι βραδιές θερινού σινεμά δεν είναι μόνο για τους ρομαντικούς. Στην Ξάνθη το θερινό σινεμά ΟΛΥΜΠΙΑ στην «καρδιά» της Παλιάς Πόλης ήταν από μόνο του ένας καλός λόγος για μια βραδινή έξοδο, με φίλους ή χωρίς, με συντροφιά το μοναδικό του περιβάλλον. Τα τελευταία χρόνια ειδικά, με τις ανεξάρτητες παραγωγές που περιείχε το πρόγραμμά του ήταν και μία ευκαιρία για να παρακολουθήσει κανείς ταινίες που δεν είχαν κυκλοφορήσει και πολύ. Φέτος, όπως φαίνεται όμως δε θα λειτουργήσει και αυτό είναι μια εξέλιξη αρνητική για την πόλη και για τις καλοκαιρινές νυχτερινές βόλτες.
Ε.Δ.    

 

Είναι πολλά τα λεφτά…μέτοχοι για να πάνε χαμένα


 Δεν λέμε ότι η Αναπτυξιακή δεν έχει υποπέσει σε «αμαρτίες» απ’ τα χρόνια βέβαια…Δεν λέμε ότι δεν έγινε κακοδιαχείριση και αυτό αποδεικνύεται από τα χάλια που έχει καταντήσει. Δεν λέμε επίσης ότι δεν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες αν και όπου υπάρχουν. Αυτό που λέμε όμως είναι ότι και οι μέτοχοι πρέπει ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάψουν να ολιγωρούν και να στρουθοκαμηλίζουν. Γιατί επωφελήθηκαν πολύ από την Αναπτυξιακή και οι ίδιοι το αποδέχονται. Και αφού έχει προκύψει ανέλπιστα ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό ας καθίσουν να σκεφτούν τι πρέπει να κάνουν για να μην πάει χαμένο. Μπορεί να σύστησαν την ΕΠΑ αλλά αυτό το ποσό είναι για την Αναπτυξιακή και όχι για την ΕΠΑ. Κατά συνέπεια πως μπορεί να το υλοποιήσει η ΕΠΑ που απ’ ότι ξέρω ασχολείται με ένα δυο μικρά προγράμματα. Στο μεταξύ υπάρχει και το Leader Αλιείας που είναι άλλα 5,5 εκ.. Δηλαδή θ’ αφήσουν να πετάξουν 8,5 εκ. ευρώ απ’ το νομό;
Μ.Ξ.

Στην πρώτη φουρνιά των αποκρατικοποιήσεων η ΣΕΚΑΠ


 Στην λίστα των αποκρατικοποιήσεων που προωθεί η κυβέρνηση έχει μπει η ΣΕΚΑΠ και ενδέχεται να είναι απ’ την πρώτη φουρνιά. Το θέμα είναι βέβαια τι και πως θα γίνει; Θα προκηρυχθεί εκ νέου διαγωνισμός; Θα κληθούν ξανά αυτοί που ενδιαφέρθηκαν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές; Αν γίνει έτσι θα χρειαστούν και πάλι 2 χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία (όπως την προηγούμενη φορά).
Και μέχρι τότε πως θ’ αντέξει η ΣΕΚΑΠ; Ήδη τα μερίδιά της έχουν μειωθεί σημαντικά. Ήδη είχε ζημιογόνα χρήση, έχει απλήρωτους 3 μήνες τους εργαζόμενους. Κι αυτό που διαπιστώνεται είναι ότι πέρα από την Ξάνθη τσιγάρα με σήματα της ΣΕΚΑΠ δεν βρίσκεις εύκολα…Τι περιμένουν;
Μ.Ξ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στηρίξτε το Φεστιβάλ Μουσικής Θα πρέπει να γίνει σε όλους τους Ξανθιώτες κατανοητό ένα πρά…