Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Νοσοκομείο Ξάνθης: Στα τέσσερα καλύτερα της χώρας

Νοσοκομείο Ξάνθης: Στα τέσσερα καλύτερα της χώρας

0
nosok_xanthis001-empros

Η κατάταξη έγινε με βάση την έρευνα του υπουργείου Υγείας

Τα εύσημα απέδωσε στο προσωπικό ο Διοικητής του νοσοκομείου κ. Α. Μπαμπαλίδης

«Χαράς ευαγγέλια» για το νοσοκομείο Ξάνθης το οποίο συγκαταλέγεται στα 4 καλύτερα νοσοκομεία της χώρας, στην ίδια σειρά κατάταξης με τα νοσοκομεία «Αμαλία Φλέμιγκ», Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, Ιωαννίνων «Χατζηκώστα». Αυτό δείχνουν τα στοιχεία έρευνας που διενέργησε το υπουργείο Υγείας με βάση τις απαντήσεις 1.000 και πλέον ασθενών στα κατά τόπους νοσοκομεία που νοσηλεύθηκαν ή επισκέφθηκαν τα εξωτερικά ιατρεία τον περασμένο χρόνο, και συγκεκριμένα από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο. Τα ερωτηματολόγια συνέταξε η Διεύθυνση Ποιότητας και Αποδοτικότητας του υπουργείου Υγείας με τη συνεργασία της Ομάδας Εργασίας για τις διαδικασίες ποιότητας των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, η οποία συγκροτήθηκε από τον πρώην γενικό γραμματέα Υγείας, κ. Ν. Πολύζο.  
Στην ίδια σειρά με το Ωνάσειο και το Φλέμιγκ το  Νοσοκομείο Ξάνθης
Το νοσοκομείο Ξάνθης  συγκέντρωσε  βαθμολογία πάνω από 9 και πήρε αυτή τη σειρά κατάταξης ενώ αντίθετα το  νοσοκομείο της Δράμας και της Καρδίτσας σημείωσαν τις χαμηλότερες επιδόσεις με βαθμολογία κάτω του 6.
Σε σύνολο 132 νοσοκομείων ανταποκρίθηκαν στην έρευνα μόνον τα 44, στην πλειονότητά τους τα πιο μεγάλα, με αριθμό κλινών άνω των 400 ατόμων. Οι ερωτήσεις αφορούσαν το επίπεδο της φροντίδας που παρασχέθηκε στους ασθενείς από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και τις εντυπώσεις που σχημάτισαν από τη γενική εξυπηρέτηση και την εικόνα των νοσοκομείων. Οι ασθενείς χωρίστηκαν σε δύο μέρη: στους εξωτερικούς (αυτούς που επισκέφθηκαν τα Εξωτερικά Ιατρεία ή τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών) και στους νοσηλευόμενους. Συγκεντρώθηκαν 4.648 ερωτηματολόγια νοσηλευομένων και 3.906 εξωτερικών ασθενών. Ο μέσος όρος συνολικής βαθμολογίας (ικανοποίησης) των νοσηλευθέντων είναι 7,85 και των εξωτερικών ασθενών 7,94.  
Τα εύσημα στο προσωπικό από  τον Διοικητή
«Θεωρούμε μεγάλο επίτευγμα ότι το νοσοκομείο μας παρά τα προβλήματα που υπάρχουν και παρά τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η περιοχή μας έφτασε να συγκρίνεται με το Ωνάσειο. Αυτό δείχνει την προσπάθεια που γίνεται απ’ όλο το προσωπικό για εξυπηρέτηση των ασθενών και το βαθμό ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Πραγματικά το  προσωπικό καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες ενώ εμείς απ’ την πλευρά μας προσπαθούμε να επιλύουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα που προκύπτουν και γι’ αυτό υπάρχει αυτή η επιβράβευση» επισημαίνει ο Διοικητής του ΓΝΞ κ. Αθανάσιος Μπαμπαλίδης.
Πρόκειται για αδιαμφισβήτητη επιτυχία που πιστώνεται στο προσωπικό και στη διοίκηση και έρχεται σε μια εποχή μάλιστα που επιβάλλονταν μείωση των δαπανών.  
Μικρότερες δαπάνες περισσότερα χειρουργεία
Όπως μας πληροφορεί ο κ. Μπαμπαλίδης και  σ’ αυτό τον τομέα έχει καλή επίδοση το νοσοκομείων καθώς επιτεύχθηκε μείωση δαπανών στο 2011 κατά 25% ενώ την ίδια στιγμή έχουν αυξηθεί κατά 32% στο 2011 οι χειρουργικές επεμβάσεις: «Είχαμε 6.500 συνολικά χειρουργικές επεμβάσεις έναντι 5.000 το 2010. Παρότι υπάρχουν προβλήματα μέχρι στιγμής δεν μας έλειψε τίποτε από αναλώσιμα υλικά και δεν έχει αναβληθεί κανένα χειρουργείο. Σε ετήσια βάση περνούν από τα Επείγοντα 100.000 άτομα και. Το νοσοκομείο μας έχει υψηλό επίπεδο έχει παραγωγή έργου και προσωπικό που εργάζεται ευσυνείδητα και ακοπίαστα προσφέροντας έργο», συμπληρώνει ο κ. Μπαμπαλίδης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…