Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Άρχισε η χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει

Άρχισε η χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει

0
kalfa_2-empros

Ανέστειλαν την κινητοποίησή  τους οι φαρμακοποιοί της Ξάνθης

Συνωστισμός στα φαρμακεία το πρωί της Παρασκευής. «Ανάσα» στους ασθενείς

Τέλος στην αναμονή και στην ταλαιπωρία των ασθενών – πελατών τους έβαλαν οι φαρμακοποιοί  με την απόφασή τους να σταματήσουν την αναστολή εκτέλεσης συνταγών του ΕΟΠΥΥ. Η απόφαση πάρθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης σε γενική συνέλευση του συλλόγου τους και από το πρωί της Παρασκευής συνωστισμός  παρατηρήθηκε στα φαρμακεία της πόλης αλλά και στα περιφερειακά από κόσμο που περίμενε να πάρει τα φάρμακά του καθώς η κινητοποίησή των φαρμακοποιών  είχε αρχίσει από της 23 Μαΐου.

«Ανάσα» στους ασφαλισμένους δίνουν οι φαρμακοποιοί της Ξάνθης
Όπως δηλώνει στη «Ε» η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης Δέσποινα Κάλφα σημαντικό ρόλο στην απόφαση των φαρμακοποιών έπαιξε η εξόφληση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ για τον μήνα Μάρτιο, καθώς και το γεγονός ότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την πληρωμή και των συνταγών του Απριλίου.
Ωστόσο αποφασίστηκε να δοθεί το χρονικό περιθώριο μέχρι τις 22 Ιουνίου που πρέπει να πληρωθεί ο Απρίλιος και αν αυτό δεν γίνει τότε θα συνεχιστεί η κινητοποίηση. Να σημειώσουμε ότι η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη καθώς υπήρχαν μέλη του συλλόγου που επέμεναν να συνεχιστεί η αναστολή εκτέλεσης συνταγών προκειμένου ώστε η νέα κυβέρνηση να έχει την «καυτή πατάτα» και να πιεστεί να δώσει λύση: «Αποφασίσαμε να διακόψουμε προς το παρόν την κινητοποίησή μας για να δώσουμε μια ανάσα στους πελάτες μας. Δεν ήταν στις προθέσεις μας η ταλαιπωρία τους αλλά ο κόμπος έφτασε στο χτένι και έπρεπε κάπως ν’  αντιδράσουμε. Θα δούμε αν θα μας πληρώσουν τον Απρίλιο στις 22 Ιουνίου και στη συνέχεια θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Μακάρι να μπορούσαμε να εφαρμόσουμε άλλο μέτρο ώστε να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος αλλά οδηγηθήκαμε εκεί. Είναι για μας θέμα επιβίωσης», επισημαίνει η κα Κάλφα.
Να σημειώσουμε ότι οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται στην Αθήνα και στην Αλεξανδρούπολη ενώ έχουν σταματήσει όπως στην Ξάνθη και στη Θεσσαλονίκη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …