Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πάμε παιδική κατασκήνωση στα Άβδηρα

Πάμε παιδική κατασκήνωση στα Άβδηρα

0
kataskinosi_avdira1-empros

Θα λειτουργήσει φέτος σε δύο κατασκηνωτικές περιόδους για 240 περίπου παιδιά

Όλα έτοιμα, λέει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης Σ. Μελισσόπουλος. Επιλογή με κοινωνικά κριτήρια


Φέτος το καλοκαίρι για μια ακόμη φορά θα λειτουργήσουν οι παιδικές κατασκηνώσεις των Αβδήρων σε δύο κατασκηνωτικές περιόδους για περίπου 240 παιδιά από το νομό της Ξάνθης. Οι κατασκηνώσεις ανοίγουν τις πόρτες τους στις 24 Ιουνίου για τους μικρούς κατασκηνωτές της πρώτης κατασκηνωτικής περιόδου και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης επιβεβαιώνει ότι όλα είναι έτοιμα για να υποδεχθούν τα παιδιά.

240 μαθητές στις παιδικές κατασκηνώσεις των Αβδήρων
Οι δύο κατασκηνωτικές περίοδοι θα διαρκέσουν από τις 24 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου και από τις 8 Ιουλίου έως τις 21 Ιουλίου. Σε κάθε περίοδο θα μπορούν να φιλοξενηθούν περίπου 120 παιδιά. Σύμφωνα με τον κ. Μελισσόπουλο δόθηκαν στους γονείς οι υπεύθυνες δηλώσεις και το ενδιαφέρον που προκύπτει από τις αιτήσεις που κατατέθηκαν είναι πολύ αυξημένο. «Κάθε σχολείο, που γνωρίζει καλύτερα τις ανάγκες του, επιλέγει δύο μαθητές με βάση αυτούς που έχουν τις μεγαλύτερες οικονομικές ανάγκες. Οι υπόλοιπες αιτήσεις θα συγκεντρωθούν στη διεύθυνσή μας και θα συζητάμε με τους γονείς, ώστε να εντοπίσουμε με κοινωνικά κριτήρια ποιοι πρέπει να κριθούν προτιμητέοι. Οπωσδήποτε βαρύτητα θα δώσουμε στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και θα φροντίσουμε να υπάρχουν χριστιανοί και μουσουλμάνοι, αγόρια και κορίτσια», σημειώνει ο κ. Μελισσόπουλος. Επίσης, προσθέτει ότι στα παιδιά που θα φιλοξενηθούν περιλαμβάνονται και οι μαθητές γυμνασίου που θα αναλάβουν ρόλο ομαδαρχών.

Προετοιμασία για εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό και προμηθευτές
Ο ίδιος επίσης ενημερώνει ότι σε επίπεδο προσωπικού ολοκληρώνεται η προετοιμασία. Θα εργαστούν 10 εκπαιδευτικοί και 10 περίπου άτομα ως βοηθητικό προσωπικό (μάγειρες, νοσοκόμες, φύλακες, εργάτες), οι θέσεις των οποίων έχουν προκηρυχθεί. Ακόμη, ολοκληρώνεται και η διαδικασία σύναψης συμφωνιών με τους προμηθευτές, οι οποίοι είναι όλοι από την περιοχή και άρα θα υπάρξει και μία συμβολή της κατασκήνωσης στην τοπική αγορά.
«Φέτος τα χρήματα είναι πολύ λιγότερα, σχεδόν τα μισά, αλλά εκτιμώ ότι δε θα λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα οι κατασκηνώσεις», δηλώνει ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας, συμπληρώνοντας ότι και πέρυσι κατάφεραν να φέρουν σε πέρας την κατασκηνωτική περίοδο με «σφιχτό» μπάτζετ, αλλά στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία –και το νόμιμο δικαίωμα- να επενδύσουν τα υπόλοιπα στη βελτίωση των υποδομών που ήταν απαραίτητο. «Φέτος θα διοχετευτούν όλα τα χρήματα που εστάλησαν σε λειτουργικές ανάγκες, αλλά η έκβαση θα έχει θετικό πρόσημο, είμαι βέβαιος γι’ αυτό», αναφέρει ο ίδιος.

Προτεραιότητα στην ασφάλεια και την ψυχική ηρεμία των παιδιών
Τέλος ο κ. Μελισσόπουλος αποτυπώνοντας την κρισιμότητα, αλλά και τη σπουδαιότητα της λειτουργίας των κατασκηνώσεων τη φετινή, εξαιρετικά δυσχερή για πολλές οικογένειες χρονιά, επισημαίνει: «είναι ένα εργαλείο για να κινηθεί ένα ολόκληρο σύστημα για την τοπική αγορά. Για εμάς τη μεγαλύτερη σημασία έχει η ασφάλεια και η ψυχική ηρεμία και ανάταση των παιδιών, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία και για δημιουργική εκπαίδευση για τη φύση, την οικολογία και άλλα σχετικά θέματα, με βιωματικά παιχνίδια και διάφορες δραστηριότητες» και καταλήγει τονίζοντας: «Εμείς θα βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση όλο το καλοκαίρι σε στενή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το στρατό και την πυροσβεστική, όπως κάθε χρονιά». 

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχολικά κυλικεία: Νέα δεδομένα με επίκεντρο την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας

Το έργο θα αναλάβει η νεοσύστατη Εθνική Επιτροπή Διατροφής Τα τρόφιμα που πωλούνται στα σχ…