Σχόλια 23/06/12

0
leftatameio-empros

Αποκόλληση  αμφιβληστροειδούς έπαθε ο Σαμαράς. Μια μέρα πρωθυπουργός και του πετάχτηκαν τα μάτια έξω απ’ αυτά που είδε…    

Βρέθηκε ο δικαιούχος  


Λίγες ώρες πέρασαν από τη δημοσίευση της είδησης για την ανεύρεση από φοιτητή, χρηματικού ποσού σε χώρο της Α΄ΔΟΥ και ο δικαιούχος βρέθηκε. Διάβασε  στο ΕΜΠΡΟΣ τη σχετική είδηση και έτρεξε στην Αστυνομία. Εκεί έγινε η επιβεβαίωση ότι ήταν αυτός ο δικαιούχος των χρημάτων και του δόθηκαν.
Πρόκειται για τον Μιχάλη Μιχαηλίδη από τη Σταυρούπολη, ο οποίος και ευχαρίστησε το φοιτητή, γιατί τέτοιες ημέρες δεν είναι λίγο να βρίσκεις 800€ και να τα παραδίνεις.
Πάντως στο νεαρό φοιτητή της Πολυτεχνικής αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.
«Ε»    

 

Στην Ελλάδα συμβαίνουν..  


«Εδώ δεν είναι παίξε γέλασε, εδώ είναι Βαλκάνια…» τραγουδάει ο Σαββόπουλος εννοώντας την Ελλαδίτσα μας.
Και για του λόγου το αληθές, στη νέα κυβέρνηση τοποθετήθηκε υφυπουργός Παιδείας ο Θόεδωρος Παπαθεοδώρου, πρύτανης που πολέμησε το νόμο για τα ΑΕΙ!
Κάτι τέτοιο μόνον στη χώρα μας θα μπορούσε να συμβεί. Και συνέβη.
Εκτός αν τον έβαλαν εκεί για να μην εφαρμοσθεί ο νόμος και να επιστρέψει πιο δυναμική η συντεχνία των καθηγητών Πανεπιστημίων που δεν θέλει να γίνει καμία αλλαγή στα ΑΕΙ.
Δεν ξεκίνησαν καλά στο υπουργείο Παιδείας…
«Ε»    

 

Καλή, νέα αρχή  


Ευχές λοιπόν για να πάει καλά το νέο ξεκίνημα για τα λουτρά Ποταμιάς. Που θα ξαναξεκινήσουν τη λειτουργία τους, μετά τις παρεμβάσεις που έκανε ο Δήμος Αβδήρων, από 1ης Ιουλίου.
Να ευχηθούμε λοιπόν να μην ξανασυμβούν λεηλασίες και ζημιές, να δουλέψουν ικανοποιητικά και να θεωρηθεί η 1η Ιουλίου μια νέα αρχή.
Από την άλλη, πιστεύουμε ότι θα πρέπει τα λουτρά να δοθούν σε ιδιώτη για εκμετάλλευση και ο δήμος να απεγκλωβιστεί απ’ αυτά.
Ο ιδιώτης θα τα δουλέψει διαφορετικά και με άλλο μεράκι και διάθεση.
«Ε»          

 

Ελπίδα  


Αισιοδοξούν κι ελπίζουν οι Έλληνες μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Αισιοδοξούν ότι η χώρα θα βρει τον απαραίτητο βηματισμό της και ελπίζουν όλοι σιγά-σιγά θα αναστραφεί το κλίμα στην οικονομία.
Και τα δυο αυτά είναι απαραίτητα για να ξεκινήσει η νέα πορεία. Πίστη και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο με νέες προοπτικές που τις έχει ανάγκη ο Έλληνας και η χώρα συνολικά.
«Ε»    

Μόντι: Μία εβδομάδα χρόνο έχει το ευρώ  


Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, προειδοποίησε ότι οι συνέπειες μιας αποτυχίας της Συνόδου Κορυφής στις 28 και 29 Ιουνίου μπορεί να είναι «αποκαλυπτικές», μιλώντας για μία «πιθανή δίνη θανάτου», της οποίας τα αποτελέσματα μπορεί να είναι περισσότερο πολιτικά και λιγότερο οικονομικά.
Μιλώντας σε ξένες εφημερίδες πριν από τη μίνι Σύνοδο προετοιμασίας της Συνόδου Κορυφής στη Ρώμη την Παρασκευή -με τη συμμετοχή Μόντι, Μέρκελ, Ολάντ και Ραχόι-, ο Ιταλός πρωθυπουργός είπε ότι υπάρχει περιθώριο μιας εβδομάδας, προκειμένου να σωθεί η Ευρωζώνη.
Πρόσθεσε ότι οι «4» της Ευρωζώνης εργάζονται πάνω σε ένα σχέδιο που έχει ως στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της «μόλυνσης» από την κρίση χρέους, ενώ ικανοποιεί και την άρνηση της Γερμανίας να επιβάλει κυρώσεις για οικονομική ανευθυνότητα.    

 

Επιστρέφει στα 8000 ευρώ το αφορολόγητο  


Την επαναφορά του αφορολόγητου ορίου από τα 5.000 ευρώ στα 8.000 ευρώ από το επόμενο έτος συμφώνησαν οι αντιπροσωπίες των κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας.
Το μέτρο συγκέντρωσε την καθολική αποδοχή των διαπραγματευτών και θα περιληφθεί στις Προγραμματικές Δηλώσεις που θα αναγνώσει στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες ο πρωθυπουργός, προκειμένου η κυβέρνηση που ορκίστηκε χθες το βράδυ να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης. Ωστόσο, μένει να αποδειχθεί εάν θα τύχει εγκρίσεως από την τρόικα.
Όπως αναγνωρίζεται, πρόκειται για το πρώτο γενναίο βήμα για την ανακούφιση των χαμηλότερων εισοδημάτων, τα οποία δοκιμάστηκαν εντονότερα στα χρόνια της εφαρμογής των προγραμμάτων δημοσιονομικής σταθερότητας, ενώ θα ακολουθήσει η κατάργηση του ενιαίου τέλους ακινήτων που καλούνταν να καταβάλουν οι πολίτες μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Θα αντικατασταθεί, από ένα ενιαίο φόρο για την ακίνητη περιουσία, που θα απλοποιεί το πολυδαίδαλο σύστημα φορολόγησης των ακινήτων ενσωματώνοντας όλους τους προϋπάρχοντες φόρους.    

 

Πανελλαδικές: Έρχονται οι βαθμοί  


Αρχές της επόμενης εβδομάδας, πιθανότατα τη Δευτέρα ή την Τρίτη, θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων, δίνοντας τέλος στη αγωνία 110.000 υποψηφίων.
Οι 110.000 υποψήφιοι, θα διεκδικήσουν 76.094 θέσεις στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, με το ποσοστό επιτυχίας να προσεγγίζει το 69%.
Επιβεβαιώνονται οι έως τώρα εκτιμήσεις ότι θα υπάρξει πτώση στις βάσεις για την εισαγωγή σε πολυτεχνεία, τις ιατρικές και τις φυσικομαθηματικές σχολές. Αιτία ήταν τα υψηλής δυσκολίας θέματα σε Φυσική και Μαθηματικά Κατεύθυνσης.
Αντίθετα, ανοδικά θα κινηθούν οι βάσεις των νομικών και κοινωνικών επιστημών (1ο επιστημονικό πεδίο), και στα ίδια με πέρυσι δεδομένα, οι βάσεις των σχολών οικονομίας (5ο επιστημονικό πεδίο).  

 

Μπαΐλντισαν να περιμένουν οι εργαζόμενοι στη DIANA…


 

 τη δικαστική απόφαση για την αίτηση  πτώχευσης που κατέθεσε η εταιρεία αφού έχει παρέλθει το τρίμηνο και ακόμη δεν εκδόθηκε. Το πρόβλημά τους εστιάζεται στο ότι βρίσκονται σε μια κατάσταση που ενώ θεωρούνται εργαζόμενοι δεν δουλεύουν και δεν πληρώνονται από τον Νοέμβριο και παράλληλα δεν μπορούν ούτε στο ταμείο ανεργίας να βγουν ούτε να προσπαθήσουν να βρουν αλλού δουλειά(λέμε τώρα….). Γιατί αν κάνουν οτιδήποτε απ’ τη στιγμή που δεν έχουν απόλυση στα χέρια τους χάνουν και τις αποζημιώσεις τους. Γι αυτό το λόγο και διαμαρτυρήθηκαν πριν μερικές μέρες έξω από τα δικαστήρια προκειμένου να έχουν μια απόφαση στα χέρια τους και να κανονίσουν την πορεία τους. Αλλά ακόμη περιμένουν…
Μ.Ξ.    

Φτάσαν τα λεφτά της πυροπροστασίας  


Έπρεπε πρώτα να ανάψουν οι πρώτες πυρκαγιές και στη συνέχεια να δοθούν τα χρήματα για την Πυροπροστασία μιας και δεν ήταν… σίγουρο αν θα χρειαστούν! Με βάση απόφαση του ΥΠΕΣ που αναρτήθηκε στη Διαύγεια πριν το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης από το κονδύλι των 18,4 εκ. ευρώ θα διατεθούν 118.000 για το νομό της Ξάνθη, τα οποία διανέμονται ως εξής: α) δήμος Αβδήρων: 25.400 ευρώ, β) δήμος Μύκης: 36.500 ευρώ, γ) δήμος Ξάνθης 39.600 ευρώ και δ) δήμος Τοπείρου: 16.500 ευρώ.
Ο Παναγιώτης Ταρενίδης μας ενημέρωσε ότι το ποσό είναι σχεδόν το μισό σε σχέση με πέρυσι, αλλά καθησύχασε επαναλαμβάνοντας την γενική πια εκτίμηση ότι πλέον τα άτομα της κοινωφελούς εργασίας θα βγάλουν «το φίδι απ’ την τρύπα».
Ε.Δ.    

 

Το σκέφτηκε!  


Πάλι καλά που το ξανασκέφτηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και δεν προώθησε την αρχική του πρόταση για υπουργοποίηση στελεχών- πρώην βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που έμειναν εκτός στους νομούς που το κόμμα δεν εκπροσωπείται.
Πέρα από το ότι η «λύση» θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα απ’ ότι θα έλυνε, πέρα από το ότι θα δημιουργούσε –όπως φάνηκε- σφοδρές εντάσεις και θα έκανε πολλούς για μιλάνε για επιλεκτικές υπουργοποιήσεις, θα αποτελούσε και μία επιπόλαια κίνηση μικροπολιτικής και εσωκομματικού λαϊκισμού από την πλευρά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Το από ποιους θα εκπροσωπείται το επιλέγει ο ίδιος ο λαός, με τα όποια σωστά και λάθος κριτήριά του. Αυτόν που το εκλογικό σώμα κατέταξε σε μη εκλόγιμη θέση πώς εσύ θες να τον κάνεις υπουργό. Και επιπλέον, η χώρα βασανίστηκε (και πάλι δε ν τα κατάφερε) για ένα μικρό και ευέλικτο υπουργικό σχήμα. Ποιος θα πρωτοχωρούσε αν έμπαιναν και οι π. βουλευτές του ΠΑΣΟΚ; Και κυρίως, τα στελέχη της κυβέρνησης σε μία τόσο κρίσιμη (όπως λέγεται και ξαναλέγεται) στιγμή πρέπει να είναι πρόσωπα επιλεγμένα για συγκεκριμένους λόγους για τις συγκεκριμένες θέσεις, προκειμένου να επιτελέσουν ένα επίπονο και απαιτητικό έργο και όχι και χωρέσουμε όσους δεν μπήκαν απ’ αλλού!
Ε.Δ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…