Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Υπόθεση παιδικής πορνογραφίας στο Στρατοδικείο Ξάνθης

Υπόθεση παιδικής πορνογραφίας στο Στρατοδικείο Ξάνθης

0
pliktrologio

42χρονος υπαξιωματικός συνελήφθη στην Κομοτηνή από άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και Οικονομικής Αστυνομίας

Ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκε στον ανακριτή. Στην ίδια επιχείρηση συνελήφθη και 17χρονος μαθητής στην Κατερίνη

Κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας που δείχνει να έχει ρίζες και στην περιοχή μας απασχόλησε το Στρατοδικείο της Ξάνθης, όπου απεστάλη 42χρονος στρατιωτικός για εμπλοκή.
Ο ΕΜΘ Αρχιλοχίας (ΤΘ) Δ. Ν. που υπηρετεί στην ΧΧΙ Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία στην Κομοτηνή συνελήφθη το πρωί της Τρίτης από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την κατηγορία της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω του διαδικτύου.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής ψηφιακής έρευνας στελεχών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τον εντοπισμό χρηστών του διαδικτύου οι οποίοι «κατεβάζουν» και διακινούν αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη διαδικτυακή σάρωση, από την οποία εντοπίσθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 42χρονου.
Από την ψηφιακή ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος είχε «κατεβάσει» μέσω του διαδικτύου, μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών αρχείων (εικόνες) με υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, σε περιοχή της Ροδόπης, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο σκληροί δίσκοι Η/Υ, με εκατοντάδες ηλεκτρονικά αρχεία (βίντεο και φωτογραφίες) υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.
Την επέμβαση πραγματοποίησαν αποκλειστικά οι άνδρες των αρμόδιων υπηρεσιών και δεν ενεπλάκη η αστυνομική διεύθυνση Ροδόπης.
Ο υπαξιωματικός μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου, το μεσημέρι της Πέμπτης, του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της παιδικής πορνογραφίας και στη συνέχεια παραπέμφθηκε στον ανακριτή, όπως ορίζει η νομική διαδικασία.
Την ίδια μέρα και στην ίδια επιχείρηση συνελήφθη και 17χρονος στην Κατερίνη για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας. Στην κατοχή του βρέθηκαν δεκάδες ηλεκτρονικά αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Διαπιστώθηκε ότι ο 17χρονος χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο σε ελληνικό ιστότοπο, διακινούσε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων σε άλλα μέλη του ιστότοπου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καταδίωξη ανηλίκων που έκλεψαν αυτοκίνητο στο νομό Ξάνθης

Έσπασαν τη μπάρα στα διόδια της Μέστης για να ξεφύγουν Αυτοκίνητο έκλεψαν από την Ξάνθη δύ…