Σχόλια 16/06/2012

0
evrozoni-empros

Αφού του Μνημονίου είναι στις 16 Ιουνίου, εμείς τί ψηφίζουμε στις 17 Ιουνίου; Άντε και του χρόνου!
Θωμάς Βουγιουκλής  

 
Ευρώπη ή όχι  


Το δίλημμα αλλά και παράλληλα το μήνυμα των εκλογών πρέπει να είναι «Ευρώπη ή εκτός Ευρώπης».
Δηλαδή, το εάν η Ελλάδα, οι Έλληνες επιθυμούν να πορευτούν από δω και πέρα σαν μια Ευρωπαϊκή χώρα ή σαν μια χώρα στο περιθώριο χωρίς προοπτικές και μέλλον της ίδιας και του λαού της.
Και βέβαια, θα πρέπει να έχουν αντιληφθεί οι νεοέλληνες ότι περιθώρια λαθών στο θέμα αυτό δεν υπάρχουν. Όπως ούτε χρόνος για συγγνώμες και διορθώσεις.
Διότι στην διεθνή οικονομική και πολιτική σκηνή σημαντικές συναισθηματικές παρεμβάσεις δεν γίνονται. Κι αυτό διότι η οικονομία με τα νούμερά της δεν σηκώνει ψέματα, μισόλογα και συναίσθημα.
Αυτά λοιπόν ας έχει υπόψιν του ο ψηφοφόρος όταν θα οδηγηθεί την Κυριακή στην κάλπη.
«Ε»    

 

 
Επιτέλους  


Στη Λήμνο θα γίνει το τρίτο μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στον κόσμο. Και μάλιστα μέσα στη θάλασσα!
Αυτή όντως είναι μια πολύ καλή είδηση για τη χώρα και για όλους εκείνους που πιστεύουν ειλικρινά στην εφαρμογή στη χώρα μας σε πολύ μεγάλο βαθμό, στην αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Ευτυχώς που το σημαντικό αυτό έργο δεν πρόλαβαν να το σταματήσουν οι διάφοροι οικολόγοι, αν και δεν ξέρει κανείς, είναι ικανοί για όλα αυτοί.
Τέλος πάντων, σιγά-σιγά η χώρα μας βρίσκει τον βηματισμό της στον τομέα αυτόν και γρήγορα με συντονισμένες ενέργειες θα μπορέσει να γίνει πρώτη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με όλα τα οικονομικά οφέλη που αυτό σημαίνει.
«Ε»    

 

Ερώτηση:  


Ποιος ο ηθικός αυτουργός (τίνος ήταν τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια), της «πώλησης» σταυρωμένων ψηφοδελτίων στο Δροσερό στις εκλογές της 6ης Μαΐου;
Οι φυσικοί αυτουργοί, δύο Δροσερίτες καταδικάστηκαν. Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για τον ηθικό αυτουργό. Τι απέγινε; Τον λόγο έχει ο εισαγγελέας…
VEN.KAR.

Προκλητικό!  


Υπάρχει σήμερα Δροσερίτης ο οποίος έχει μηνιαίο εισόδημα 3000 ευρώ α) από πολυτεκνικό επίδομα και β) από προνοιακά επιδόματα.
Το ποιος είναι, το γνωρίζουν καλά αυτοί που τα έχουν εγκρίνει και τα μεν αλλά και τα δε.
Δεύτερο: Υπάρχει οικογένεια ελληνοποντίων (προφανώς και άλλες άλλης φυλετικής καταγωγής) της οποίας τα τέσσερα μέλη εισπράττουν προνοιακό επίδομα ως άτομα με «βαριές σωματικές βλάβες».
Το πώς έγινε και η μία αλλά και η άλλη περίπτωση είναι γνωστό σε όλους. Με χρηματική εξαγορά επίορκων γιατρών. Που πήραν το φακελάκι τους με τα 2000 έως 3000 ευρώ (ανάλογα με την πάθηση που θα έγραφαν…).
Όλη αυτή η προκλητική συμπεριφορά και λειτουργία του κράτους θα πρέπει να σταματήσει μετά από σκληρούς ελέγχους.
Συγκεκριμένα, αυτές τις ημέρες στο Δροσερό γίνεται πανηγύρι. Όχι εξαιτίας των εκλογών, αλλά γιατί εισέπραξαν ποσά από 5, 7 έως 8 και 9000 ευρώ η κάθε οικογένεια! Σαν πολύτεκνοι και σαν φτωχοί.
Αυτοί που έχουν καταστήσει την ύπαρξη των παιδιών επάγγελμα!!
«Ε»  

 

 
Ήρεμα…  


Ήρεμα, ήρεμα. Τι να το κάνεις το κολυμβητήριο όταν θα έχεις ένα «ποδηλατοδρόμιο» 200μ άντε 300μ και 500.000 € για να πηγαίνεις πάνω κάτω;
Β.Ψ.    

«Πιο ελαστικοί με την Ελλάδα»  


Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, κατά τις προχθεσινές τους συνομιλίες, στάθηκαν ιδιαίτερα στην κρίση της χώρας μας, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να σταματήσουν τα τελεσίγραφα προς την Αθήνα», όπως αναφέρεται σε σχόλια του ιταλικού τύπου.
Οι δυο ηγέτες εκτιμούν, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο,  ότι «πρέπει να αποφευχθούν άκαμπτες στάσεις προς την Ελλάδα και οι διάφορες κυβερνήσεις πρέπει να σταματήσουν να στέλνουν τελεσίγραφα. Πρέπει να σταματήσουν να λένε ότι ή κάποιος αποδέχεται τα πάντα ή τίθεται αυτόματα εκτός».
Εφημερίδα της Ρώμης τονίζει ότι Ολάντ και Μόντι συμφώνησαν, επίσης, πως «οι θέσεις αυτές, τα τελεσίγραφα, λειτουργούν πέρα για πέρα αρνητικά, ενώ χρειάζεται μια λογική προσέγγιση. Η Ελλάδα πρέπει να μείνει εντός ευρώ».
Οι Ιταλοί σχολιαστές τονίζουν, πως σε ό, τι αφορά τα ευρωομόλογα, ο Ιταλός πρωθυπουργός και ο Γάλλος Πρόεδρος είναι απόλυτα πεπεισμένοι ότι «πρόκειται για το μόνο μέσο που μπορεί να σταματήσει την κερδοσκοπία» και η Γαλλία είναι διατεθειμένη, σ’ αντάλλαγμα, να θέσει υπό συζήτηση την μείωση της κυριαρχίας, προς ενίσχυση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

 

           
Οι Γερμανοί μας…συστήνουν Σαμαρά  


Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο οι Γερμανικές παρεμβάσεις στα εσωτερικά της χώρας μας το τελευταίο διάστημα. Αποκορύφωμα αποτελεί το χθεσινό πρωτοσέλιδο της γερμανικής Financial Times, η οποία κυκλοφορεί με τίτλο «Αντισταθείτε στο Δημαγωγό» στα ελληνικά!
Η…παρότρυνση αυτή των Γερμανών έχει και φωτογραφία από τη σκιά  του  Αλέξη Τσίπρα σε προεκλογική ομιλία. Η εφημερίδα απευθύνεται στους Έλληνες στο δεύτερο πρόσωπο («Αγαπητές Ελληνίδες, αγαπητοί Έλληνες») και τους καλεί να φροντίσουν «για ξεκάθαρες πολιτικές λύσεις» και να ψηφίσουν «θαρραλέα υπέρ της μεταρρυθμιστικής πορείας και όχι οργισμένα κατά της αναγκαίας και επίπονης αναδιάρθρωσης», σημειώνοντας παράλληλα ότι «μόνο με τα κόμματα που αποδέχονται τους όρους των διεθνών χρηματοδοτών, η χώρα σας θα μπορέσει να παραμείνει στο ευρώ»
Καλεί τους Έλληνες να μην εμπιστευτούν τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά τη Ν.Δ. παρά τα προβλήματα του παρελθόντος: «με βαριά καρδιά σας συστήνουμε τον Σαμαρά»….
Ωμή και άνευ προηγουμένου παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανάλογη ήταν και η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας…
«Ε»  

 

       
Χρυσό fast track πήρε πράσινο σήμα  


Σε πλαίσιο fast track  (του Ν. 3894/2010) μπήκε πλέον η επένδυση του χρυσού στον Έβρο, αφού η διυπουργική επιτροπή στρατηγικών επενδύσεων ενέκρινε τον χαρακτηρισμό του επενδυτικού σχεδίου «Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις στο Πέραμα, Ν. Έβρου», κυριότητας της εταιρίας «ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ ΑΜΒΕ» ως στρατηγικής επένδυσης , η οποία πληροί τα τυπικά κριτήρια. Όπως αναφέρει το σχετικό ΦΕΚ που εκδόθηκε εντός του μήνα, πρόκειται για επένδυση 189,369,000 δολάρια ΗΠΑ ή αλλιώς 114633.734 ευρώ, που θα δημιουργήσει τουλάχιστον 200 θέσεις εργασίας σε μόνιμη βάση κατά τη διάρκεια λειτουργίας του έργου.
Οι υποστηρικτές μιλούν για εισροή ρευστού, ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, ενώ οι διαφωνούντες έχουν στραμμένο το βλέμμα στην απόφαση του ΣτΕ επί της ένστασης των κατοίκων της Χαλκιδικής για όμοια επένδυση της ίδιας εταιρίας.
Ε.Δ.

 

  
Ψεκασμοί  


Επανερχόμαστε στο θέμα της φετινής επιδρομής των κουνουπιών γιατί ταλαιπώρησε και συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους ξανθιώτες, ακόμα και μέσα στην πόλη, πράγμα πρωτοφανές για τα μέχρι τώρα δεδομένα. Με ικανοποίηση και ανακούφιση οι συνδημότες εντόπιζαν χθες από το πρωί εργαζόμενους που ψέκαζαν σε φρεάτια, βόθρους και κάδους σκουπιδιών, που σημαίνει ότι σύντομα μπορούμε να αναμένουμε λιγότερα κουνούπια, λιγότερα τσιμπήματα και περισσότερα ανοιχτά παράθυρα και μπαλκονόπορτες τις απογευματινές ώρες.
Ε.Δ.      

 

Καλό «βόλι»  


Καλή ψήφο Έλληνα την Κυριακή. «Δούλεψέ» το, ενημερώσου, κρίνε, σκέψου και πράξε με ευθύνη.
Ε.Δ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…