Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Από 1η Ιουλίου …πάµε για λουτρά στην Ποταµιά

Από 1η Ιουλίου …πάµε για λουτρά στην Ποταµιά

0
Loytra_potamia

Έναρξη της σαιζόν. Ο δήµος κατοχύρωσε δύο γεωτρήσεις πλησίον των Λουτρών

Γερµανοί επενδυτές ενδιαφέρονται για τα Λουτρά. Ελληνική εταιρεία ενδιαφέρεται για επένδυση 6 εκ. ευρώ στο γεωθερµικό της Κεσσάνης

Πυρετωδώς ετοιµάζονται στο δήµο Αβδήρων για την έναρξη της σαιζόν στα ιαµατικά Λουτρά Ποταµιάς και ήδη έχουν γίνει εργασίες συντήρηση ενώ αποµένει µόνο το τελικό βάψιµο των εγκαταστάσεων που είχαν υποστεί καταστροφές από τις µεγάλες πληµµύρες του χειµώνα. Ήδη – όπως µας πληροφορεί ο δήµαρχος Αβδήρων κ. Βασίλης Τσολακίδης θα γίνει πανηγυρική έναρξη της λειτουργίας των λουτρών την 1η Ιουλίου και οι παρευρισκόµενοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν και ένα …µπανάκι ιαµατικό …δωρεάν!

Γερµανικό ενδιαφέρον για τα Λουτρά
Δεσµεύτηκε προεκλογικά η δηµοτική αρχή Αβδήρων ότι θα θέσει ως πρώτη προτεραιότητα το θέµα των Λουτρών και επιχειρεί µε διάφορες δράσεις και ένα µακροπρόθεσµο σχεδιασµό να υλοποιήσει  τη δέσµευσή της. Έτσι φέτος θα κάνει προσλήψεις 4 – 5 ατόµων µε το πρόγραµµα Κοινωφελούς Εργασίας ενώ προκειµένου να εξασφαλίσει την προµήθεια των λουτρών µε ζεστό νερό προχώρησε στην κατάθεση αιτήµατος προς την περιφέρεια για την παραχώρηση 2 µεγάλων γεωτρήσεων πλησίον των Λουτρών, µε 80 βαθµούς θερµοκρασία, προκειµένου να τις έχει εφεδρικές για τον συνεχή εµπλουτισµό των Λουτρών. Έχει υποβάλλει δε σχετική µελέτη Ζωνών προστασίας. Παράλληλα εξετάζει σοβαρά το ενδεχόµενο να προκηρύξει διαγωνισµό προκειµένου να µπει µισθωτής που θα τα λειτουργήσει και γι αυτό το λόγο ζήτησε τη βοήθεια του Επιµελητηρίου Ξάνθης. Το θέµα βρίσκεται σε πρώιµη φάση όµως έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από γερµανούς επενδυτές.

Δηµοτικό θερµοκήπιο και ενδιαφέρον επενδυτή για καθετοποιηµένη θερµοκηπιακή µονάδα στην Κεσσάνη
Κι ενώ για τα Λουτρά το σκέφτονται στο δήµο Αβδήρων, που σηµειωτέον του έχουν κατοχυρωθεί για  40 χρόνια, να απεµπλακούν και να τα δώσουν σε ιδιώτη θέτοντας όµως προσχέδιο λειτουργίας (ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και πισίνες), στρέφουν το ενδιαφέρον τους προς δηµοτικό θερµοκήπιο, την αναβίωση δηλαδή του προηγούµενου που υπήρχε στην περιοχή της Κεσσάνης. Ως προς την αξιοποίηση δε του γεωθερµικού πεδίου της Κεσσάνης επίσης µ’ αυτό τον τρόπο  έχει εκδηλωθεί σοβαρό ενδιαφέρον από ελληνική εταιρεία η οποία θέλει να επενδύσει 6εκ. ευρώ εγκαθιστώντας µια καθετοποιηµένη µονάδα που θα περιέχει θερµοκήπια, διαλογητήριο και συσκευαστήριο.  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…