Σχόλια 01/05/2012

0
PAIDI_EFHMERIDA

Τα PIGS (γουρούνια) τα έπιασε ισπανική γρίπη
Θωμάς Βουγιουκλής    

1η Ιουνίου 1977  


Σαν σήμερα 1η Ιουνίου 2012, συμπληρώνονται 35 χρόνια έκδοσης της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ.
Τριάντα πέντε χρόνια αδιάλειπτης καθημερινής παρουσίας της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ, η οποία με την έκδοσή της άλλαξε το εκδοτικό τοπίο της Ξάνθης, δίνοντας στους Ξανθιώτες μία νέα διάσταση τόσο ως προς το περιεχόμενο της ύλης, όσο και ως προς την εμφάνιση της, ως μίας αξιόλογης επαρχιακής εφημερίδας.
Στην χρονική αυτή περίοδο των 35 χρόνων η εφημερίδα μας ανέδειξε πληθώρα ουσιαστικών θεμάτων τοπικού ενδιαφέροντος με ρεπορτάζ και συνεντεύξεις.
Ξεχώρισε όλα αυτά τα χρόνια κερδίζοντας την εκτίμηση των συμπολιτών που την κατέταξαν στην πρώτη θέση της κυκλοφορίας με διπλάσιο έως τριπλάσιο αριθμό φύλλων ημερησίως.
Σήμερα, η εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ, με άξια συνεχιστή – εκδότρια την Ελένη Ιωάννου Διαφωνίδη, συνεχίζει την ανοδική της πορεία βάζοντας νέους στόχους τόσο ως προς το περιεχόμενο της ύλης αλλά και ως προς την σελιδοποίηση και εκτύπωση, διατηρώντας πάντα τη βασική της αρχή, της σοβαρής και υπεύθυνης δημοσιογραφίας με σεβασμό στην αλήθεια και την αντικειμενικότητα.
Εξάλλου αυτές οι αρχές ήταν τα στοιχεία που η εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ βραβεύτηκε από το υπουργείο Τύπου το Νοέμβριο του 2007.
-Συνεχίζουμε λοιπόν μπαίνοντας στον 36ο χρόνο κυκλοφορίας με σύνθημά μας: Πάντα ΕΜΠΡΟΣ!
«E»    

 

 
Θα γίνει εκδήλωση  


Κόντρα στις δύσκολες ημέρες που διέρχεται η χώρα μας και η οικονομία, η εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ, θα γιορτάσει και θα τιμήσει τα 35 εκδοτικά της χρόνια.
Θα πραγματοποιήσει σχετικές εκδηλώσεις, λεπτομέρειες των οποίων θα γίνουν σύντομα γνωστές.
Το’ χουμε πει: Τριάντα πέντε χρόνια εκδοτικής ζωής δεν είναι πολλά όταν υπάρχουν επαρχιακές εφημερίδες 100 και πλέον χρόνων.
Όμως δεν είναι και λίγα τα 35 χρόνια, όταν σε όλο αυτό το διάστημα υπήρξε συνέπεια αρχών και στόχων.
«Ε»    

 

Σχόλιό μας  


Παρότι δεν συνηθίζουμε να σχολιάζουμε απόψεις συμπολιτών που δημοσιεύουμε, την φορά αυτή θα κάνουμε μια εξαίρεση.
Θα μείνουμε στο σημείο εκείνο που ο κ. Σκούπρας υποστηρίζει ότι ο πρωτοδιοριζόμενος εκπαιδευτικός παίρνει 600 ευρώ το μήνα.
Η παραπάνω άποψη περιλαμβάνεται στο άρθρο του «Η προϋπηρεσία δεν είναι τζόγος, δεν είναι Λόττο», που δημοσιεύεται σήμερα στη σελίδα 6.
Θα συμφωνούσαμε μαζί του. Μόνο που «ξέχασε» ο αγαπητός κ.Σκούπρας τα επιδόματα που διπλασιάζουν το μισθό.
Συνήθως αυτήν την λεπτομέρεια την ξεχνούν όλοι του δημοσίου…
«Ε»  

Ευχές και τούρτα τριλογίας  


Είθισται παραδοσιακά, στα γενέθλια το δώρο να είναι κάτι το ξεχωριστό. Να έχει μερίδιο τιμής, χωρίς σε καμία περίπτωση να επισκιάζει την ημέρα, που ανήκει σαφέστατα στο γεγονός των γενεθλίων.
Λίγες μόνο μέρες μετά την νέα εποχή στη σοκολάτα που ξεκινήσαμε με τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην κεντρική μας πλατεία, συνεχίζουμε την νέα εποχή στη ζαχαροπλαστική. Θα την απενοχοποιήσουμε, παραδίδοντάς την έτσι στη γενιά που θα πάρει τη σκυτάλη, για να την καταστήσει σε εύθετο χρόνο σύμμαχο πιστό της υγιεινής διατροφής.
Στα γενέθλια της εφημερίδας το λοιπόν, σήμερα 1-6-2012 θέτω στην διάθεση, την κρίση της εκδότριας, κ. Ελένης Διαφωνίδου και των συνεργατών της, μια τούρτα τριλογία συστατικών – δυναμίτη. Ρόδι – μύρτιλο – ιπποφαές. Η πρώτη που γίνεται από το ζαχαροπλαστείο «Κάτι Άλλο».
Πρώτη και σε πανελλήνια κλίμακα, μιας και από τα περιοδικά της συντεχνίας ή τα συγγράμματα καταξιωμένων συναδέλφων πουθενά δεν αναφέρεται.
Οι ευχές για ό,τι καλύτερο, έτσι σε πείσμα των καιρών, σε παρήχηση: Τέρψιν τούρτας τριλογίας, τρόπου ταχέως τυπολογίας, ατραπού τροπήν δημοσιολογίας.
Να τα εκατοστίσετε.
Στέλιος Αρσενίου

 

     
Η Ισπανία θα είναι η πρώτη που θα φύγει από το ευρώ!  


Υπάρχουν 6 λόγοι για τους οποίους, σύμφωνα με πολλούς οικονομικούς αναλυτές,  η Ισπανία θα είναι η πρώτη που θα φύγει από το ευρώ. Είναι πολύ μεγάλη για να διασωθεί, άλλωστε δεν το θέλει και η ίδια.
1. Η Ισπανία είναι πολύ μεγάλη για να διασωθεί. Η ΕΕ δεν αντέχει τη διάσωσή της.
2. Η Ισπανία έχει ήδη κουραστεί από τη λιτότητα. Θυμηθείτε ότι το κίνημα των Αγανακτισμένων (“indignados”) ξεκίνησε από τη Μαδρίτη.
3. Η Ισπανία έχει πραγματική οικονομία με παραγωγικό βιομηχανικό τομέα. Ένα εθνικό νόμισμα θα εκτοξεύσει περαιτέρω τις εξαγωγές της.
4. Η Ισπανία αισθάνεται πολιτικά ασφαλής – σε αντίθεση με την Ελλάδα δε χρειάζεται το ευρώ για να νιώθει ότι ανήκει στην Ευρώπη.
5. Η Ισπανία έχει πολύ μεγαλύτερους ορίζοντες από την υπόλοιπη Ευρώπη. Οι παραδοσιακοί δεσμοί της με τη Λατινική Αμερική της εξασφαλίζουν μια τεράστια αγορά στην οποία μπορεί να απευθύνεται.
6. Η συζήτηση για το ευρώ στην Ισπανία δε θεωρείται ταμπού. Η συζήτηση μέσα στη χώρα για την επιστροφή στην πεσέτα ήδη διεξάγεται δημόσια από τους κορυφαίους της οικονομίας και της πολιτικής. Αντίθετα, στην Ελλάδα σχεδόν όλα τα κόμματα αδυνατούν να συζητήσουν σοβαρά τα υπέρ και τα κατά μίας τέτοιας πρότασης.

 

   
Οι Anonymous «χτύπησαν» την e-value  
Την κεντρική ιστοσελίδα της e-value «χάκαραν» οι γνωστοί πλέον “anonymous” πριν από μερικές ημέρες. Στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου της εταιρίας με υποκατάστημα στην Ξάνθη ανήρτησαν δικό τους κείμενο, στο οποίο, σύμφωνα με όσα είδαν εργαζόμενοι, ασκούσε κριτική στους ίδιους τους υπαλλήλους ρωτώντας τους αν είναι με το κεφάλαιο ή με τους εργαζομένους και αποκαλώντας τους «τσιράκια των τραπεζών». Στην οθόνη επίσης εμφανιζόταν η μάσκα του “V for Vendetta” που έχουν ως σύμβολό τους.
Η ιστοσελίδα της εταιρίας «έπεσε» και μέχρι χθες είχε την ένδειξη ότι βρίσκεται υπό συντήρηση.
Ε.Δ.

   
Εκπροσώπηση  


Δύο ερωτήσεις για την παραίτηση Πετσενίκ. Είναι όντως αδύνατη η παραίτησή του από την υποψηφιότητά του; Δικηγόρος πράμα, είναι δυνατόν να μην το ήξερε; Και σημαντικότερο: η ψήφος έχει μόνο κριτήριο την πλειονότητα ή τη μειονότητα; Πού είναι η ιδεολογική συμπόρευση με ένα κόμμα; Που είναι η πειθαρχία στον αρχηγό, τα στελέχη και τις αρχές του κόμματος; Πώς είναι δυνατό να μένεις υποστηρικτής όταν ο ίδιος δηλώνεις ότι είσαι δυσαρεστημένος από την επιλογή του κόμματος να αφήσει εκτός εκπροσώπησης μια συγκεκριμένη μερίδα του πληθυσμού; Τι μήνυμα αποστέλλεται στους εκπροσώπους της πλειονότητας, εν πάσι περιπτώσει, όταν στη Ροδόπη για παράδειγμα 3 από τα μεγαλύτερα κόμματα έχουν ως επικεφαλής εκπρόσωπο της μειονότητας;
Για να μη γελιόμαστε, πολύ λίγοι είναι οι μειονοτικοί υποψήφιοι που νιώθουν να εκφράζονται μέσα από τον ιδεολογικό προσανατολισμό των κομμάτων που είναι υποψήφιοι. Άρα λοιπόν, μικρή σημασία έχει να απαντηθούν τα παραπάνω ερωτήματα. Στραβά αρμενίζουμε.
Ε.Δ.  

 

     
Οι πολιτικοί χαμαιλέοντες…


 Αναρωτιέμαι, είναι τόσο πλανεύτρα αυτή η πολιτική και αν μπει κάποιος δεν λέει να ξεκολλήσει ακόμη και όταν βλέπει ότι δεν τον παίρνει; Πλείστα τα παραδείγματα και πιο πρόσφατο αυτό με τον κ. Φίλιππο Τσαλίδη, ο οποίος αφού δεν συγκαταλέχτηκε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ …την έκανε γυριστή για τον Καμμένο και βρήκε μια θέση στο Επικρατείας. Η θέση βέβαια μη εκλόγιμη αλλά προφανώς ο κ. Τσαλίδης μ’ αυτή την κίνηση ήθελε να δείξει ότι  υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές …
Το θέμα είναι ότι  εκτέθηκε προεκλογικά υπέρ των θέσεων της ΝΔ και τώρα πρέπει να γίνει σφόδρα αντιμνημονιακός. Αλλά ως φαίνεται δεν τον απασχολεί!
Είναι σημαντικό να ξέρει κάποιος πότε να φύγει…και να μην ακολουθεί χαμαιλεόντιες πρακτικές!
Μ.Ξ.

Το ΕΒΕ και η ΕΟΖ


 Η αλήθεια είναι ότι  το ψάχνουν πολύ το θέμα της ΕΟΖ στο Επιμελητήριο. Κάθε τόσο να και ένα θέμα που να σχετίζεται μ’ αυτό, εν’ όψει μάλιστα και της διαβούλευσης που είναι σε εξέλιξη με την Περιφέρεια για την μελέτη που εκπονείται. Έτσι όμως όπως παρουσιάζεται το θεωρούν κάτι σαν αναγκαίο κακό και προσπαθούν να προφυλαχθούν…Αν είναι έτσι γιατί δεν εκφράζουν μια καθαρή αρνητική θέση να τελειώνουμε;
Μ.Ξ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…