Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Ο Α. Πετσενίκ παραιτήθηκε… συμβολικά

Ο Α. Πετσενίκ παραιτήθηκε… συμβολικά

0
patsenik_a-empros

Επιστολή δυσαρέσκειας για τη θέση των μειονοτικών υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Παραμένει υποστηρικτής της παράταξης. Δηλώσεις Σ. Ιακωβίδου

Αιφνιδιασμένος εμφανίστηκε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αδνάν Πετσενίκ από την απόφαση της παράταξης να τοποθετήσει στις δύο τελευταίες θέσεις της λίστας του ψηφοδελτίου τον ίδιο και τον έτερο μειονοτικό υποψήφιο Σαμπάν Μπαντάκ.
Με επιστολή του προς τη ΝΟΔΕ Ξάνθης εκφράζει τη δυσαρέσκειά του και κάνει λόγο για παραίτηση από την υποψηφιότητά του εξαιτίας της «αδυναμίας εκπροσώπησης των συμπολιτών μου της Μειονότητας». Σημειώνει δε ότι: «γίνεται ευχερώς κατανοητό ότι η παρουσία μου, πλέον, στη λίστα του κόμματος στις επερχόμενες εκλογές δεν μπορεί να συνάδει με τις προσδοκίες των συμπολιτών μου της μειονότητας για την εκπροσώπησή τους στο κεντρικό πολιτικό στερέωμα, προκειμένου να αναδειχθούν τα χρόνια προβλήματα της Μειονότητας και να επιτευχθεί η λύση αυτών».
Παρόλα αυτά, ο ίδιος δηλώνει ότι εξακολουθεί να στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία και να εκφράζει την πεποίθηση ότι η γαλάζια παράταξη ως νέα κυβέρνηση «είναι η μόνη πολιτική δύναμη που θέλει και μπορεί να επιφέρει σιγουριά και σταθερότητα στη χώρα».

Τι απαντά η πρόεδρος της ΝΟΔΕ
Η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης Σούλα Ιακωβίδου μιλά για αδύνατη πρακτικά παραίτηση, αφού οι υποψηφιότητες ανακηρύχθηκαν ήδη από το Πρωτοδικείο Ξάνθης στις 29 Μαΐου και υπογραμμίζει ότι σε κάθε περίπτωση η διάταξη της λίστας προέκυψε από κεντρική απόφαση του κόμματος. «Η σειρά της λίστας προέκυψε από το σεβασμό στο δημοκρατικό αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου με βάση τη δυναμική του κάθε υποψηφίου», δήλωσε η πρόεδρος της ΝΟΔΕ, σημειώνοντας παράλληλα ότι η επίλυση των προβλημάτων της μειονότητας αποτελεί ένα ιδιαίτερο θέμα και το γνωρίζουμε όλοι μας.
Σχετικά δε με πιθανή αναπλήρωση του υποψηφίου, απέκλεισε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο με βάση την απόφαση του πρωτοδικείου που καθόρισε πόσες και ποιες θα είναι αυτές.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…