Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τηγανητές μπανάνες

Τηγανητές μπανάνες

0
fried-banana-web
  • 6 Μπανάνες 
  • 80γρ. ριζάλευρο 
  • 70 ml σόδα 
  • 1 κ.σ. ζάχαρη 
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • 30γρ. ινδοκάρυδο 
  • μέλι για το σερβίρισμα 
  • Σπορέλαιο για τηγάνισμα   

Σε ένα βαθύ μπολ αναμιγνύουμε το ριζάλευρο με το αλάτι. Προσθέτουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας τη σόδα και τη ζάχαρη. Το μείγμα αυτό γίνεται ένα βελούδινο κουρκούτι. Αφαιρούμε τη φλούδα από τις μπανάνες και τις κόβουμε κατά μήκος σε δύο τεμάχια. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ σκεύος ή σε μία φριτέζα και βουτάμε στο κουρκούτι ένα ένα τα κομμάτια μπανάνας. Τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά και ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις σερβίρουμε ρίχνοντας στην πιατέλα λίγο μέλι και πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο.
Εναλλακτικά μπορούμε να λιώσουμε σε μπεν-μαρί 100 γρ. σοκολάτα και να ρίξουμε στις τηγανητές μπανάνες αντί για ινδοκάρυδο με μέλι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…