- 2 μέτρια μαρούλια, χοντροκομμέναÂ
- 200 γρ. φέτα σε κύβουςÂ
- 16 ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένεςÂ
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμέναÂ
- 2 μέτρια καρότα, τριμμέναÂ
- 12 ντοματίνια, κομμένα στη μέσηÂ
- 4 – 5 κλαράκια άνηθου, ψιλοκομμέναÂ
- 4 – 5 κλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμέναÂ
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριÂ
- Για το λαδολέμονο
- 100 ml ελαιόλαδοÂ
- χυμός από 1/2 λεμόνιÂ
- 1 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασίÂ
- τα φύλλα από 4 – 5 κλαράκια φρέσκοÂ
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Â
Ρίχνουμε τα κομμένα φύλλα μαρουλιού σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Προσθέτουμε τους κύβους φέτας, τις ελιές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το τριμμένο καρότο, τα κομμένα ντοματίνια, τον άνηθο και το μαϊντανό, ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και Λαδολέμονο: Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με το πιρούνι το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κάρδαμο (ή το βασιλικό ή το δυόσμο), ανακατεύουμε και περιχύνουμε τη σαλάτα. Σερβίρουμε αμέσως.