Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα ΠΑΣΠ και πάλι πρώτη, με μικρές απώλειες

ΠΑΣΠ και πάλι πρώτη, με μικρές απώλειες

0
foititikes_ekloges3_05_2012-empros

Ανεπαίσθητη άνοδος συμμετοχής για τις εκλογές στον Ενιαίο Φοιτητικό Σύλλογο Πολυτεχνικής. Ψήφισαν 1.103 φοιτητές

Αριθμητική αύξηση σημείωσαν ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ. Διατηρούνται οι έδρες: 6 η ΠΑΣΠ, 2 η ΠΚΣ, 2 η ΕΑΑΚ και 1 η ΑΡΕΝ

Παρά τη διατήρηση της πανελλαδικής πρωτιάς της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στις φοιτητικές εκλογές που διενεργήθηκαν την Τετάρτη στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, πρώτη και αυτοδύναμη παραμένει η ΠΑΣΠ στην Πολυτεχνική της Ξάνθης, παρόλο που σημείωσε σημαντική πτώση με βάση την πανελλαδική της εικόνα. Βέβαια, είναι σημαντικό για άλλη μια φορά να τονιστεί, ότι λόγω των ξεχωριστών εκλογών στους τμηματικούς συλλόγους και τον ενιαίο φοιτητικό σύλλογο της Πολυτεχνικής ΠΑΣΠ και ΔΑΠ στην Ξάνθη δεν έρχονται «αντιμέτωπες», αφού κρίνονται σε διαφορετικούς συλλόγους. Πάντως, και αριθμητικά υπερτερεί η ΠΑΣΠ, στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης, αφού συγκέντρωσε 539 ψήφους, έναντι των 429 της ΔΑΠ στα 4 από τα 5 τμήματα (πλην Αρχιτεκτονικής).

Ελάχιστα αυξημένη η συμμετοχή
Πράγματι, όπως φάνηκε, παρέμεινε το ενδιαφέρον για την κάλπη της Πολυτεχνικής, αφού όχι μόνο δε μειώθηκε η συμμετοχή, αλλά παρουσίασε και μικρή άνοδο, παρά τα αυξημένα ποσοστά αποχής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.
Συγκεκριμένα, ψήφισαν 1.103 φοιτητές, όταν πέρυσι είχαν προσέλθει στις κάλπες 1.082.

Διατηρούν τις έδρες τους οι παρατάξεις
Η ΠΑΣΠ Πολυτεχνικής διατηρεί την αυτοδυναμία της με 539 ψήφους και 53,6%, καθώς και τις 6 έδρες της στον ενιαίο φοιτητικό σύλλογο. Δεύτερη έρχεται η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας με 205 ψήφους και 2 έδρες, τρίτη η ΕΑΑΚ- Λεγεωνάριοι Κουρσάροι με 170 ψήφους και 2 έδρες και τέταρτη η ΑΡΕΝ με 94 ψήφους και 1 έδρα.
Η ΠΑΣΠ είχε χάσει πέρυσι μία έδρα και είχε συγκεντρώσει 552 ψήφους ωστόσο φέτος κατάφερε να διατηρήσει την πρώτη θέση, παρά το γενικότερο αρνητικό κλίμα σε βάρος του ΠΑΣΟΚ.
Η γενικότερη στάση υποστήριξης προς τα αντιμνημονιακά κόμματα της Αριστεράς αποτυπώθηκε και στην Ξάνθη, αφού αυξήθηκαν οι σταυροί σε ΕΑΑΚ και ΑΡΕΝ, παρόλο που το συνολικό ποσοστό που συγκέντρωσαν δεν τους έδωσε τη δυνατότητα να διεκδικήσουν και επιπλέον έδρες.
Τα λευκά έφτασαν τα 60 και τα άκυρα τα 36.

Σε ήρεμο κλίμα η καταμέτρηση
Σε ήρεμο κλίμα ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων στον ενιαίο φοιτητικό σύλλογο. Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε στις 12.30 περίπου.
Οι ίδιοι οι φοιτητές εξηγούν ότι δεν υπήρξαν συγκρούσεις ή εντάσεις, καθώς δεν αναμενόταν κάποια ανατροπή.
Η βραδιά στο Πολυτεχνείο συνεχίστηκε με το «καθιερωμένο» πλέον αντι-εκλογικό πάρτι που διοργανώνει το αυτόνομο στέκι των αντιεξουσιαστών.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…