Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Με το «κίνημα του ελαιόλαδου» 4.000 λίτρα διανεμήθηκαν στην Ξάνθη

Με το «κίνημα του ελαιόλαδου» 4.000 λίτρα διανεμήθηκαν στην Ξάνθη

0
ladi_05_2012-empros

Επιτυχής η νέα πρωτοβουλία της Κίνησης Ενεργών Πολιτών για απευθείας πώληση από τον παραγωγό

Η ανταπόκριση ενθαρρύνει τη διανομή και άλλων προϊόντων. Νέες ενέργειες προσεχώς

Απόλυτα επιτυχής κρίθηκε η πρωτοβουλία για τη διανομή ελαιόλαδου με απευθείας πώληση από τον παραγωγό στους ξανθιώτες, που διοργάνωσε η Κίνηση Ενεργών Πολιτών, φέρνοντας εις πέρας τη δεύτερη πρωτοβουλία της μετά τη διανομή πατάτας που πραγματοποιήθηκε στα τέλη του Μαρτίου.
Χθες πραγματοποιήθηκε η διανομή 4.000 λίτρων εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου από το νομό Ηλείας στο πλαίσιο του «κινήματος του ελαιόλαδου» και η διαδικασία διανομής κύλησε χωρίς προβλήματα, με τον εθελοντικό συντονισμό από μέλη της Κίνησης Ενεργών Πολιτών. Παράλληλα, στο χώρο απέναντι από το γήπεδο του ΑΟΞ που πραγματοποιήθηκε η διανομή βρισκόταν και παραγωγός πατάτας από τη Βροντού Σερρών.
Οι παραγγελίες συγκεντρώθηκαν ηλεκτρονικά, ενώ στη συλλογή συνέδραμε και ο δήμος των Αβδήρων εξυπηρετώντας τους δημότες του. Ωστόσο, το ενδιαφέρον ήταν πολύ αυξημένο και καταναλωτές προσέρχονταν ακόμη και χωρίς να έχουν κάνει παραγγελία ζητώντας να προμηθευτούν λάδι, το οποίο πωλούνται σε 5κιλα προς 15 ευρώ.
Παρόλο που αρχικά υπήρχε αμφιβολία για την ανταπόκριση όλων όσων προέβησαν σε ηλεκτρονική παραγγελία έως και ένα μήνα νωρίτερα, τελικά η προσέλευση ξεπέρασε τις προσδοκίες, ενώ ως πολύ θετικό εκλήφθηκε το γεγονός ότι όσοι δεν μπορούσαν να προσέλθουν για να παραλάβουν την παραγγελία τους, ενημέρωναν τηλεφωνικά, ώστε να διατεθούν σε άλλους τα δοχεία λαδιού.
Μέχρι το μεσημέρι, είχε εξαντληθεί όλη η ποσότητα λαδιού από το φορτηγό του παραγωγού.
Μάλιστα, ένα ακόμη ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι η εν λόγω ενέργεια επηρέασε και την αγορά, όπου παρατηρήθηκε μείωση της τιμής του λαδιού το τελευταίο διάστημα.
Με την ανταπόκριση που εισέπραξε η πρωτοβουλία και της ενθάρρυνσης που έτυχε από τους καταναλωτές, η Κίνηση Ενεργών Πολιτών προτίθεται να προβεί και σε διανομή άλλων προϊόντων το επόμενο διάστημα, ανάμεσα στα οποία θα διερευνήσει και την πιθανότητα να συνδράμει στη διανομή αλευριού και ροδάκινων.
Με βάση τα συμπεράσματα από τις δύο ενέργειες της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, συστήνεται στους καταναλωτές η παρακολούθηση της πορείας των ενεργειών της Κίνησης μέσω των τοπικών ΜΜΕ, τα οποία ενημερώνουν για τις επόμενες διοργανώσεις, τη διαδικασία παραγγελίας, τις προθεσμίες, το χρόνο και τον τόπο διανομής.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχολικά κυλικεία: Νέα δεδομένα με επίκεντρο την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας

Το έργο θα αναλάβει η νεοσύστατη Εθνική Επιτροπή Διατροφής Τα τρόφιμα που πωλούνται στα σχ…