Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Μήνυμα προς τον Στήβεν Χώκινγκ και όλο τον κόσμο

Μήνυμα προς τον Στήβεν Χώκινγκ και όλο τον κόσμο

0
hawking

Έστειλαν τα μέλη του ξανθιώτικου συλλόγου ατόμων με κινητικά προβλήματα

Σε μία προσπάθεια καταγραφής του έργου σπουδαίων ανθρώπων με αναπηρία απ΄ όλο τον κόσμο    

   
Μία αξιέπαινη προσπάθεια ξεκίνησε ο Σύλλογος Ατόμων με κινητικά προβλήματα Ν. Ξάνθης που θα προσπαθήσει να ενημερώσει όλο τον κόσμο για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα που διακρίθηκαν στον αθλητισμό, τις τέχνες, τα γράμματα και άλλους τομείς σε διάφορες περιόδους της ιστορίας, από την αρχαιότητα έως σήμερα.
Οι βιογραφίες και το έργο προσωπικοτήτων με αναπηρίες όπως ο Δημοσθένης, ο Όμηρος, ο Υψηλάντης, ο Π. Εμφιετζόγλου, ο Τριαντάφυλλος Ηλιάδης (ζωγράφος από τον Πετεινό Ξάνθης) και άλλων, συγκεντρώθηκαν από τον ξανθιώτικο σύλλογο σε μία ιδιαίτερη συλλογή, η οποία μεταφράστηκε και θα παραδοθεί στον πρέσβη της Αγγλίας στη σημερινή εκδήλωση που θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία για την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας.
Ως γνωστόν, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012 θα διεξαχθούν το ερχόμενο καλοκαίρι στο Λονδίνο. Έτσι σήμερα θα πραγματοποιηθεί η τελετή της αφής της Φλόγας στο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, σε μία εκδήλωση που θα παρευρεθούν εκπρόσωποι από σχεδόν όλα τα κράτη της υφηλίου. Ανάμεσα τους θα είναι ο πρέσβης της Αγγλίας στον οποίο θα παραδοθεί η παραπάνω συλλογή.  
Ο Μπέκαμ θα πάει στο Λονδίνο το μήνυμα  
Η δράση του Συλλόγου Ατόμων με κινητικά προβλήματα Ν. Ξάνθης όμως δεν σταματάει εδώ, καθώς ανάλογη συλλογή με σημείωμα για την ενίσχυση της προσπάθειας θα δοθεί και στον γνωστό Άγγλο ποδοσφαιριστή Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος θα είναι και ο αθλητής που θα παραλάβει τη Φλόγα για να τη μεταφέρει στο Λονδίνο και μαζί το μήνυμα των Ξανθιωτών.
Τα μέλη του ξανθιώτικου συλλόγου παράλληλα έστειλαν μήνυμα μέσω ταχυδρομείου αλλά και μέσω διαδικτύου στον διάσημο Άγγλο και κορυφαίο αστροφυσικό, Στήβεν Χώκινγκ, τον οποίο χαρακτηρίζουν ως σύγχρονο σύμβολο της διανόησης του αναπηρικού κινήματος και του ζητούν να τους βοηθήσει στην προσπάθεια τους, μεσολαβώντας και κάνοντας γνωστό το μήνυμα τους, ενώ επίσης ζητούν από τον ίδιο να μεταφέρει το μήνυμα στα Πανεπιστήμια όλου του κόσμου ώστε κάθε χώρα να συγκεντρώσει στοιχεία για προσωπικότητες με αναπηρίες που σημείωσαν σπουδαίο έργο.
Όταν ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια και η συλλογή, τα μέλη του ξανθιώτικου συλλόγου ατόμων με αναπηρία σε συνεργασία με το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας ελπίζουν ότι θα προχωρήσει αυτή η προσπάθεια και θα ολοκληρωθεί με τη δημιουργία μουσείου που θα ονομαστεί «Υπερβάσεως Μέλαθρον» όπου θα καταγραφούν και θα στεγαστούν οι βιογραφίες και το έργο των παραπάνω ατόμων, τα οποία έγιναν σύμβολα ψυχικής δύναμης και δημιουργίας.
Σε σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με κινητικά προβλήματα Ν. Ξάνθης κ. Κώστας Αμοιρίδης με τα μέλη Χρήστο Τριανταφυλλίδη και Μουμίν Ογλού Μουμίν έστειλαν την πρόσκληση μεταφρασμένη σε τρεις γλώσσες, έτσι ώστε να ενημερώσουν τον Χώκινγκ και όσους μπορούν να βοηθήσουν στην προσπάθεια.  
Σ. Αρσενίου: «Θα αφήσουν τα χνάρια τους στην Αρχαία Ολυμπία»  
Σχετικά με την παραπάνω πρωτοβουλία, μίλησε στο «Ε» ένας εκ των ¨πρωτεργατών¨ της προσπάθειας, ο γνωστός συμπολίτης μας κ. Στέλιος Αρσενίου ο οποίος τόνισε:
Σ.Α.: ¨Μεγάλη στιγμή, άμα τε γιορτή η σημερινή, ημέρα αφής της Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, στην Αρχαία Ολυμπία. Η παγκόσμια κοινότητα ατενίζει με σεβασμό, δέος, συγκίνηση, ελπίδα στο χώρο της εκδήλωσης στην Ιερά Άλτη. Μία άλλη Ελλάδα, λίαν απαστράπτουσα στις οθόνες των κατοίκων του πλανήτη.
Στην Αρχαία Ολυμπία θέλησε μεταξύ άλλων να αφήσει τα χνάρια του ο Σύλλογος των Ατόμων με κινητικά προβλήματα Ν. Ξάνθης. Μετά την υπερπροσπάθεια των μελών του, έχει εκεί δικό του χώρο όπου επιδιώκει να στεγάσει την καταγραφή των σπουδαίων ανθρώπων με αναπηρίες από κάθε χώρα. Ο χώρος θα ονομάζεται «Υπερβάσεως Μέλαθρον»¨.
Ο κ. Αρσενίου μας ενημέρωσε και για τις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει:
Σ.Α.: ¨Σταχυολογώντας δύο σημαντικές έρευνες των κ.κ. Βασίλη Αηβαλιώτη (προέδρου του ΠΑΚΕΘΡΑ) και Θανάση Μουσόπουλου (συγγραφέα – ιστορικού), έχουν καταγραφεί οι βιογραφίες Ελλήνων ανάπηρων που άφησαν στον κόσμο κληρονομιά ανεπανάληπτα έργα. Ήφαιστος, Όμηρος, Δημοσθένης, Υψηλάντης, Θέμελης κάποιοι από αυτούς. Ο Σύλλογος της Ξάνθης από κοινού με το Δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας αιτούνται τώρα από τον κορυφαίο σύγχρονο αστροφυσικό Στήβεν Χώκινγκ να τεθεί επικεφαλής μιας ανάλογης κίνησης για κάθε χώρα. Στον Στήβεν Χώκινγκ θα επιδοθεί τιμής ένεκεν μία περγαμηνή στην οποία με λόγια του κορυφαίου λυρικού ποιητή της αρχαιότητας Πίνδαρου: ¨Υμνείται η δόξα των κορυφαίων κατακτήσεων¨. Στον ίδιο επίσης θα παραδοθεί πρόσκληση για να επισκεφθεί τα Άβδηρα».      
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εορτάζεται η παγκόσμια ημέρα Τάι Τσι & Τσι γκονγκ την Κυριακή

Στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Αγριάνη Την Κυριακή 28 Απριλίου και ώρα 11.00 το Κέντρο…