Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Μπλόκο» με αποχή στις εκλογές από τους δημοτικούς υπαλλήλους

«Μπλόκο» με αποχή στις εκλογές από τους δημοτικούς υπαλλήλους

0
ekloges_01-empros

Σε αποχή από κάθε εκλογική διαδικασία καλεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ τους εργαζόμενους στους δήμους

Διαμαρτύρονται για την περικοπή στο 1/3 του αριθμού αυτών που θα πάρουν το διόλου ευκαταφρόνητο επίδομα των 400 ευρώ για ένα τετραήμερο εργασίας

«Μπλόκο» με αποχή από κάθε εκλογική διαδικασία ετοιμάζονται να βάλουν οι δημοτικοί υπάλληλοι – σύμφωνα με απόφαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ – προκαλώντας «πονοκέφαλο» στον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάσο Γιανίτση και προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Αφορμή για την απόφαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ, δόθηκε από την υπό έκδοση απόφαση του υπουργού να περικόψει στο 1/3 τον αριθμό των δημοτικών υπαλλήλων που θα πάρουν το διόλου ευκαταφρόνητο επίδομα των 400 ευρώ για ένα τετραήμερο εργασίας (Παρασκευή έως Δευτέρα ήτοι: 100 ευρώ ημερησίως!).

Αποχή από την εκλογική διαδικασία ανακοίνωσε η ΠΟΕ _ ΟΤΑ
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι «το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης (400 ευρώ) και ο περιορισμός των δικαιούχων εργαζομένων -αναλογεί ένας εργαζόμενος για κάθε τρία εκλογικά τμήματα- δείχνει ότι το μόνο που επιδιώκεται είναι ο διαχωρισμός των εργαζομένων και η διάσπασή τους». Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους «να απέχουν από κάθε εργασία που έχει να κάνει με την προετοιμασία, τη διεξαγωγή των εκλογών και τη μεταφορά των αποτελεσμάτων» Αυτό σημαίνει ότι δεν θα γίνονται εργασίες που σχετίζονται με την παραλαβή και μεταφορά του εκλογικού υλικού, ψηφοδελτίων, εκλογικών σάκων κ.λπ.
Τέλος, ζητεί να μην λειτουργεί καμία υπηρεσία, που σχετίζεται με τις εκλογές, όπως τα Δημοτολόγια, εκτός ωραρίου εργασίας και το Σαββατοκύριακο των εκλογών.
Απ’ την πλευρά του υπουργείου στόχος είναι και η μείωση των δαπανών μέσα στα πλαίσια της λιτότητας.

95 εκλογικά τμήματα στο δήμο Ξάνθης – 1 υπάλληλος ανά τρία τμήματα
Ο πρόεδρος του συλλόγου Δημοτικών υπαλλήλων Δ. Ξάνθης κ. Δημήτρης Γαλανόπουλος που έχει εκλεγεί πρόσφατα στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, υποστήριξε την απόφαση της Ομοσπονδίας , αν και υπογράμμισε ότι δεν είναι θεμιτό να τορπιλιστεί η εκλογική διαδικασία και δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη αν και μέχρι στιγμής και οι δύο πλευρές μένουν σταθερές στις απόψεις τους 2 μέρες πριν την Παρασκευή οπότε θα κληθούν να δουλέψουν για τις εκλογές δεν έχει σημειωθεί καμία προσέγγιση και δεν έχει δοθεί καμιά λύση. Ο κ. Γαναλόπουλος υποστήριξε ότι είναι αδύνατο ένα άτομο να καλύπτει 3 εκλογικά τμήματα καθώς δεδομένης της αναλογίας που ενέκρινε το υπουργείο σε πανελλαδικό επίπεδο (6.500 υπάλληλοι), στην Ξάνθη με τα 95 εκλογικά τμήματα αντιστοιχούν 33 υπάλληλοι και σημείωσε ότι αν εφαρμοστεί θα δημιουργηθούν δυσλειτουργίες.
Ο ίδιος μάλιστα όπως μας πληροφόρησε έκανε μια υπερβατική πρόταση στο συμβούλιο που υιοθετήθηκε από την ΠΟΕ –  ΟΤΑ και κατατέθηκε από την Ομοσπονδία στον υπουργό. Πρότεινε να παραιτηθούν όλοι οι υπάλληλοι  από τα επιδόματα, δηλώνοντας μ’ αυτό τον τρόπο ότι παρά τις δυσκολίες που βιώνουν λόγω των περικοπών των μισθών τους κατανοούν την δυσμενή οικονομική κατάσταση της χώρας. Μέχρι στιγμής όμως δεν έλαβαν καμιά απάντηση από τον υπουργό και όπως εκτιμά ο κ. Γαλανόπουλος η πρόταση θα απορριφθεί καθώς ο υπουργός δεσμεύτηκε για το επίδομα των 500 ευρώ στους δικαστικούς αντιπροσώπους!  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…