Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Μπουρχάν: «Έχασα γιατί δεν προσκύνησα το προξενείο»

Μπουρχάν: «Έχασα γιατί δεν προσκύνησα το προξενείο»

0
Burxan_01

Δόθηκε «γραμμή» για Ζεϊμπέκ και Τουρκές, υποστηρίζει ο Μπουρχάν

Αποχωρεί από την πολιτική. Τραμπουκισμοί ακροδεξιών εναντίον του το βράδυ της περασμένης Παρασκευής

Βαρυσήμαντες δηλώσεις έκανε στο «Ε» ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης στις εκλογές της 6ης Μαΐου Μπαράν Μπουρχάν, αιτιολογώντας την αποτυχία του να συγκεντρώσει πάνω από 1.800 ψήφους, αποτέλεσμα που απείχε κατά πολύ από τις προσδοκίες του, δεδομένου ότι εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος με 6.984  σταυρούς στις περιφερειακές εκλογές του 2010.

Μ. Μπουρχάν: «Η μειονότητα στην μεγάλη της πλειοψηφία άγεται και φέρεται από το Τουρκικό Προξενείο»
«Δεν μπόρεσα να σπάσω τη γραμμή του Προξενείου που ήταν υπέρ του Χουσεϊν Ζεϊμπέκ αρχικά και υπέρ του Χατζημεμίς Τουρκές. Μόνο όταν κατάλαβαν ότι η Μπακογιάννη δεν θα μπει στη Βουλή κατεύθυναν όλες τις ψήφους στον Ζεϊμπεκ. Ήταν εμφανές, συνεχώς τους πρόβαλλε ο τουρκόφωνος τύπος…Η μειονότητα στην μεγάλη της πλειοψηφία άγεται και φέρεται από το Τουρκικό Προξενείο», τονίζει ο κ. Μπουρχάν χωρίς να μασάει καθόλου τα λόγια του…για το ρόλο του Προξενείου, καταρρίπτοντας παράλληλα τον «μύθο» που επικαλούνται κάποιοι ότι η μειονοτική ψήφος δεν χειραγωγείται και  προφανώς αποδεικνύεται ότι η μειονοτική ψήφος δεν έχει αμιγώς πολιτικά χαρακτηριστικά. Όπως σημειώνει ο κ. Μπουρχάν το Προξενείο είναι αυτό που αρχικά διαβλέπει την τάση, σε ποιο κόμμα είναι το «ρεύμα» και κατόπιν κατευθύνει τις ψήφους στους υποψήφιους αυτών των κομμάτων με στόχο πάντα να εκλέξει 1 – 2 βουλευτές σε Ξάνθη και Κομοτηνή όπου και το πέτυχε με τον κ. Χατζηοσμάν στο ΠΑΣΟΚ και τον Αϊχάν Καραγιουσούφ στο ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι έγινε και με το ΠΑΣΟΚ στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις με τον Τσετίν Μάντατζη έτσι και με το ΣΥΡΙΖΑ τώρα.

Αποχωρεί από την πολιτική…δεν θα είναι  υποψήφιος στις επαναληπτικές (αν γίνουν)   
Απαντώντας δε στο ερώτημα γιατί ο ίδιος δεν έτυχε της στήριξης του Προξενείου αφού ήταν σ’ ένα κόμμα που εξέλεγε τα τελευταία χρόνια μειονοτικό βουλευτή ο κ. Μπουρχάν έδωσε μια απάντηση που μπορεί να χαρακτηριστεί «καταπέλτης»: «Γιατί δεν τους προσκυνάω…γιατί δεν τους ζήτησα την άδεια να είμαι υποψήφιος. Γι αυτό και με πολέμησαν όλοι…Δεν με βοήθησε και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με πολέμησε και ο Τσετίν Μάντατζη με τον Μπηρόλ! Αυτοί οι 1800 ψήφοι που πήρα ήταν καθαρά προσωπικοί». Με εμφανή την απογοήτευσή του ο κ. Μπουρχάν δήλωσε στο «Ε»ότι σκέφτεται να αποχωρήσει από την πολιτική και να μην ξαναπολιτευτεί ενώ δεν θα είναι υποψήφιος σε περίπτωση που γίνουν επαναληπτικές εκλογές.

Τραμπουκισμοί ακροδεξιών εναντίον του Μπαράν Μπουρχάν
Φραστική επίθεση δέχτηκε ο κ. Μπαράν Μπουρχάν από μια ομάδα ατόμων το βράδυ της Παρασκευής. Όπως ο ίδιος μας εξιστορεί το περιστατικό αργά το βράδυ της Παρασκευής και μετά την ομιλία του στον Εχίνο βρέθηκε με την παρέα του σε καφετερία της κεντρικής πλατείας. Εκεί τον πλησίασε μια ομάδα περίπου επτά με οκτώ ατόμων, τα οποία μόνα τους ανέφεραν ότι είναι από την Χρυσή Αυγή. Στη συνέχεια άρχισαν να εξαπολύουν ύβρεις χρησιμοποιώντας φράσεις όπως «γ… την Τουρκία», «αν είσαι Τούρκος να πας στην Τουρκία», «δεν θέλουμε Τούρκους στην Ελλάδα» κ.ά. Μάλιστα κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του με σκοπό τον ξυλοδαρμό. Τη στιγμή εκείνη επενέβησαν άλλα άτομα που βρίσκονταν στην καφετέρια και έτσι η ομάδα δεν προχώρησε σε περαιτέρω ενέργειες και αποχώρησε. 
Να σημειώσουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες μερίδα του τοπικού Τύπου είχε εξαπολύσει κατά μέτωπο επίθεση εναντίον του, χαρακτηρίζοντάς τον ως άνθρωπο του προξενείου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Συναγερμός» για τις επιπτώσεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή: Πώς βλέπει την κατάσταση η κυβέρνηση και ποιες κινήσεις δρομολογούνται

Οι διπλωματικοί δίαυλοι είναι απόλυτα ανοιχτοί και υπάρχει ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο γ…