Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Από την Ξάνθη η μία από τις οροθετικές ιερόδουλες

Από την Ξάνθη η μία από τις οροθετικές ιερόδουλες

0
ierodoules-empros

Στην αποκάλυψη της ταυτότητας άλλων 5 ιερόδουλων προχώρησε η αστυνομία καθότι βρέθηκαν θετικές στον ιό του AIDS. Ανάμεσά τους είναι και η Δήμητρα Μεμέτογλου με καταγωγή από την Ξάνθη και ημερομηνία γέννησης 13/8/1974.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, σε κοινή δράση της Αστυνομίας και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ) “στο κέντρο της Αθήνας, σχηματίσθηκε δικογραφία κατά πέντε εκδιδομένων γυναικών για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος αγνώστου αριθμού προσώπων, καθότι βρέθηκαν HIV οροθετικές, δίνονται στη δημοσιότητα, μετά από σχετική εισαγγελική διάταξη, τα στοιχεία ταυτότητας καθώς και φωτογραφίες τους”.
Επιπλέον, άλλες δύο οροθετικές ιερόδουλες συνελήφθησαν χθες, ενώ συνεχίζουν οι έλεγχοι της αστυνομίας για εκδιδόμενες γυναίκες χωρίς άδεια.
Εν τω μεταξύ αντιδρά στη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των στοιχείων των οροθετικών ιερόδουλων ο Συνήγορος του Πολίτη απορρίπτοντας μάλιστα το επιχείρημα πως αυτό γίνεται για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.
Σε έγγραφη παρέμβασή του ο Συνήγορος επισημαίνει ότι τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας δεν μπορούν να παραβιάζουν τα δικαιώματα των ασθενών και των φορέων του ιού του AIDS και να προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
«Το γεγονός ότι σημαντικός αριθμός πολιτών απευθύνθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να υποβληθεί στον αναγκαίο ιατρικό έλεγχο, επιβεβαιώνει ότι το κρίσιμο στοιχείο για την ενημέρωση των πολιτών δεν είναι τα προσωπικά στοιχεία και οι φωτογραφίες ενός διαρκώς αυξανόμενου αριθμού εκδιδόμενων οροθετικών προσώπων, αλλά η ίδια η πληροφορία για τις διαστάσεις διάδοσης του ιού σε συγκεκριμένα οικήματα ή περιοχές στο κέντρο της Αθήνας», τονίζει η Ανεξάρτητη Αρχή.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…