Σχόλια 23/05/2012

0
sismos2_05_2012-empros

Ξανά δημιουργία δράσης
Θωμάς Βουγιουκλής
 
Σεισμός  


Ξύπνησαν ξαφνιασμένοι οι Ξανθιώτες, στις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης.
Αιτία η ασθενής έστω σεισμική δόνηση που ταρακούνησε την πόλη για λίγα δευτερόλεπτα.
Αμέσως άναψαν τα φώτα, άνθρωποι βγήκαν στα μπαλκόνια, κάποιοι τηλεφώνησαν σε συγγενείς και φίλους να μάθουν τι γίνεται, πώς είναι.
Και βέβαια όλοι είχαν μια ανησυχία και έναν προβληματισμό για την συνέχεια που ευτυχώς δεν υπήρξε.
Τελικά ο σεισμός είχε επίκεντρο τη Βουλγαρία, δυτικά της Σόφιας, ήταν εντάσεως 5,8 Ρίχτερ και έγινε αισθητός στη Βόρεια Ελλάδα.
Ήταν μια ξαφνική ιστορία σε ώρα δύσκολη κι ευτυχώς χωρίς συνέπειες.
Πάντως, ήταν και μια εμπειρία, έστω, για όσους δεν είχαν γνωρίσει και βιώσει σεισμό μέχρι τώρα.
Μάλιστα ο σεισμός έγινε περισσότερο αισθητός στα υψηλά διαμερίσματα.
Υλικές ζημιές πάντως δεν αναφέρθηκαν πουθενά. Μόνο κάποιοι που ξενύχτησαν από αγωνία και φόβο μήπως έχουμε μετασεισμούς και τους βρουν στον ύπνο.
«Ε»      

 

Αλλαγές  


Αλλάζει το πολιτικό τοπίο της χώρας με ρυθμούς πολύ γρήγορους με συγχωνεύσεις και ενοποιήσεις.
Όλα δείχνουν ότι οι εκλογές της 17ης Ιουνίου δεν θα είναι ίδιες ως προς τον αριθμό και τα ονόματα των κομμάτων.
Και ότι θα υπάρξουν αλλαγές και ως προς τα ποσοστά των κομμάτων, μικρών και μεγάλων.
Ήδη ο γάμος της Ν.Δ. με την Ντόρα υλοποιήθηκε, ενώ σταδιακά λεηλατούνται βουλευτές του ΛΑΟΣ οι οποίοι κατευθύνονται προς τη Ν.Δ. επίσης.
ΛΑΟΣ και Χρυσή Αυγή θα δουν να μειώνεται η δύναμή τους, όπως και στους Ανεξάρτητους Έλληνες όπου πολλοί θα επιστρέψουν στο μαντρί για σιγουριά και πρωτιά του Σαμαρά.
«Ε»  

 

         
Αμοραλισμός  


Ζούμε λαμπρές στιγμές πολιτικού αμοραλισμού. Για δυο λόγους:
1.  Παρακολουθούμε μια αήθη επίθεση του πολιτικού συστήματος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.
2.  Βλέπουμε ξαφνικά παλιοί άσπονδοι εχθροί (βλέπε Σαμαράς – Μπακογιάννη), να γίνονται σύμμαχοι για τον φόβο του Τσίπρα. Η κ. Μπακογιαννη είχε δηλώσει πριν λίγο καιρό ότι αν δεν βγει στην βουλή αυτό σημαίνει ότι ο λαός θέλει να την στείλει σπίτι της. Ο λαός έχει στείλει στο σπίτι της την κ. Μπακογιαννη με το μήνυμα του. Μήπως πρέπει να της το  επαναλάβει για να το εμπεδώσει;
3. Τώρα, Βουλευτές του ΛΑΟΣ προσχωρούν στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ο λόγοι να μη χάσουν την βουλευτική τους έδρα και λόγω του εθνικού κινδύνου Αλέξη Τσίπρα
Δεν παρουσιαστήκαν στην ιστορία της χώρας μας τέτοιοι πολιτικοί αμοραλιστές. Έλεος!!!!!!!!!!! επιτελούς ας τελειώνει το παραμύθι.  
Γ. Κ.      

 

Πάγωμα της μετενέργειας ζητά ο υπουργός εργασίας  


Συνάντηση με τους εργοδοτικούς φορείς θα επιδιώξει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αντώνης Ρουπακιώτης, προκειμένου να υπάρξει μορατόριουμ στο θέμα της μετενέργειας μέχρι το τέλος Ιουνίου και να διαχειριστεί το θέμα η κυβέρνηση που θα αναδειχθεί από την κάλπη της 17ης Ιουνίου.
Εξάλλου, με σημερινή του δήλωση ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης, ζητά τη στήριξη των μικρομεσαίων εισοδημάτων «για να πάρει μπρος η Οικονομία και να ανασάνει η κοινωνία».
Ζητά επίσης, τον έλεγχο των τραπεζών και των δαπανών του Δημοσίου καθώς και τη νομοθετική διασφάλιση της πρώτης κατοικίας.  

 

         
Χαλάρωση του Μάντατζη  


Άνετος και χαλαρός ο τέως βουλευτής Τσετίν Μάντατζη, που συναντήσαμε την Τρίτη σε καφέ της Μιχαήλ Βόγδου.
Μαζί του στην παρέα ο υποψήφιος Δημήτρης Δόντσος, o X. Τουρκές και δημοτικοί σύμβουλοι από το Δήμο Μύκης.
Έπιναν το καφεδάκι τους στη λιακάδα και συζητούσαν για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
«Ε»      

 

Επαναδιαπραγμάτευση ζήτησε ο Βενιζέλος από τον Ολάντ  


Αιφνιδιαστική 40λεπτη συνάντηση είχαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τον Γάλλο πρόεδρο εχθές, μετά από πρωτοβουλία του κ. Ολάντ.
Κατά την συνάντηση αυτή ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε στον κ. Ολάντ ότι επιθυμεί την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης και εντός ευρωζώνης.
Παράλληλα επεσήμανε ότι θέλει την παράταση του μνημονίου για έναν ακόμη χρόνο και ζήτησε από τον Γάλλο πρόεδρο να μεταφέρει την πρόταση του στους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες.
Ο κ. Βενιζέλος σε δηλώσεις του τόνισε ότι βρέθηκε στο Παρίσι όχι ως πρόεδρος κόμματος, αλλά “εκπροσωπώντας τον ελληνικό λαό”.
Η συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον κ. Ολάντ προγραμματίστηκε ενόψει του σημερινού άτυπου συμβουλίου Κορυφής στις Βρυξέλλες και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τον Γάλλο Πρόεδρο για όλες τις πτυχές της αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης.
Να σημειωθεί ότι η συνάντηση των δύο ανδρών ήταν εκτός πρωτοκόλλου και γι αυτό ο κ. Ολάντ την χαρακτήρισε “ιδιωτική”.

 

     
Στην Ξάνθη ο Μαγκριώτης  


Ο Γιάννης Μαγκριώτης θα ηγηθεί κλιμακίου που θα επισκεφτεί το νομό, με πρώτη προτεραιότητα τις κατευθύνσεις για την εσωκομματική ενημέρωση και αναδιάρθρωση του ΠΑΣΟΚ, με το βλέμμα βέβαια στις επικείμενες εκλογές. Η ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί ακόμη, ενώ το πιθανότερο –όχι βέβαιο- ακόμη είναι ότι θα παραθέσει και συνέντευξη Τύπου κατά την επίσκεψή του στην Ξάνθη.
Ε.Δ.  

 

   
Μπα… δύσκολο  


Μπορεί ο Μπαράν Μπουρχάν να είναι απρόθυμος να κάνει ένα νέο αγώνα στις επικείμενες εκλογές χωρίς προσωπικές πιθανότητες εκλογής, ωστόσο τα σενάρια που κυκλοφόρησαν για αντικατάστασή του από τον Ουζούν Ιρφάν ή το Χασάν Καπζά όχι μόνο δε φαίνονται πιθανά, αλλά δεν έχουν και καμία βάση. Γιατί δηλαδή να δεχθεί τώρα ο κ. Ουζούν να μπει στο ψηφοδέλτιο, ενώ την προηγούμενη φορά που είχε όλες τις προϋποθέσεις ως άφθαρτος, νέος πολιτικός με αποδοχή στη μειονότητα να προτιμήσει να μείνει πίσω;
Όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής και ο κ. Μπουρχάν θα κληθεί να παίξει το ρόλο του «στρατιώτη» του κόμματος από την τρίτη θέση της λίστας.
Ε.Δ.

 

   
Πού θα πάνε 10.500 ψήφοι;  


Έκοψε κάθε πιθανότητα να ενταχθεί στη λίστα της Νέας Δημοκρατίας ο Ιλχάν Αχμέτ μετά την προσχώρηση της ΔΗ.ΣΥ στο κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, προκαλώντας βαθιά ανάσα ανακούφισης στον Ευρυπίδη Στυλιανίδη. Γιατί όσο να πεις 10.500 ψήφοι είναι αυτές που πήρε ο «εκλεκτός» της Ντόρας στην Κομοτηνή.
Τώρα το σενάριο της πρώτης προεκλογικής περιόδου στην Ξάνθη με τον Τσετίν Μάντατζη μεταφέρεται στη δεύτερη προεκλογική περίοδο της Κομοτηνής για τη ΔΗΜΑΡ που συζητά το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τον Ιλχάν Αχμέτ στις επικείμενες εκλογές.
Οποιαδήποτε ωστόσο απόφαση και αν ληφθεί δεν είναι βέβαιο ότι το σύνολο των ψηφοφόρων θα ακολουθήσει τον υποψήφιο της ΔΗ.ΣΥ. μιας και πολλά μπορεί να αλλάξουν. Είναι σαφές πάντως, ότι το πολιτικό αισθητήριο του Ιλχάν Αχμέτ του λέει ότι η μειονότητα θέλει να κινηθεί Αριστερά και αυτός είναι ένας από τους λόγους που «έκοψε» κάθε γέφυρα με τη ΝΔ.
Ε.Δ.    

 

Παραπήρε φόρα…ο Αλέξης


 «Έδειξε την μπογιά του», όπως λέμε στα χωριά μας, ο Αλέξης Τσίπρας και  στη Γαλλία όπου πήγε στα πλαίσια της περιοδείας του στην Ευρώπη. Δεν δίστασε να κάνει πολιτικές υποδείξεις στον πρόεδρο Ολάντ να τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του και μάλιστα να κάνει και λογοπαίγνια (άστοχα κατά τη γνώμη μου)  του τύπου Ολαντ..ρέου…(Όλάντ – Παπανδρέου), εισπράττοντας αρνητικές κριτικές από τον γαλλικό και ευρωπαϊκό Τύπο.
Μήπως κάποιος να τον…μαζέψει; Δείχνουν αν μη τι άλλο αγένεια και θρασύτητα αλλά και περισσή αλαζονεία τέτοιες συμπεριφορές και φυσικά δεν λειτουργούν ενισχυτικά της εικόνας του ΣΥΡΙΖΑ
Μ.Ξ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Θ’ αλλάξει και το όνομα Πού να το φανταζόταν ο Αλέξης Τσίπρας πριν δύο μήνες ότι θα του τύ…