Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα ΠΑΣΟΚ – Μειονότητα: Σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης

ΠΑΣΟΚ – Μειονότητα: Σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης

0
Tsartsaras-empros

Δηλώσεις του γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αχιλλέα Τσαρτσάρα στο «Ε»

«Οι θέσεις μας για την μειονότητα απέχουν παρασάγγας από τις θέσεις του κ. Σαμαρά…», τονίζει

«Με αποδείξεις και ονόματα» αλλά και με μια σειρά έργων που άλλα έχουν ολοκληρωθεί και σ’ άλλα που είχαν τελματώσει, δόθηκε το «πράσινο φως» της υλοποίησης μέσω ένταξης σε προγράμματα χρηματοδότησης, δημοπρατήσεων και μελετών,  απαντά ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, κ. Αχιλλέας Τσαρτσάρας σε πρόσφατες δηλώσεις στελεχών της ΝΔ. που επιχειρούν να παρουσιάσουν ότι υπάρχει ρήξη της σχέσης εμπιστοσύνης του ΠΑΣΟΚ με την μειονότητα και ότι αυτή η σχέση είχε ευκαιριακό χαρακτήρα. Μάλιστα με πρόδηλο σκοπό τον προσεταιρισμό της μειονοτικής ψήφου κάνουν λόγο για «προδοσία του ΠΑΣΟΚ στην μειονότητα», υποστηρίζοντας ότι η διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για το πρόβλημα του καπνού,  της ανεργίας των οικοδόμων και για όλα τα ζέοντα προβλήματα της μειονότητας για τα οποία δεσμεύτηκε ότι θα τα επιλύσει το ΠΑΣΟΚ χωρίς όμως να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του. Σ’ αυτούς τους ισχυρισμούς των στελεχών της Ν.Δ. ο κ. Τσαρτσάρας αντιπαραθέτει ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν το μόνο κόμμα που έχει κτίσει χρόνια τώρα αμοιβαίες σχέσεις εμπιστοσύνης με την μειονότητα και ότι η μειονότητα γνωρίζει πολύ καλά ποιο κόμμα στάθηκε δίπλα της.  

«Ε»: Κύριε Τσαρτσάρα ακούσαμε από στελέχη της Ν.Δ. να δηλώνουν ότι το ΠΑΣΟΚ πρόδωσε την μειονότητα. Εσείς τι λέτε γι αυτό;

Α. Τσαρτσάρας: «Οι σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με την μειονότητα είναι σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Η μειονότητα γνωρίζει πολύ καλά το τι έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ για την μειονότητα. Ακούσαμε και είδαμε ένα πολύ όψιμο ενδιαφέρον για τη μειονότητα από στελέχη της ΝΔ. Οι θέσεις μας για την μειονότητα απέχουν παρασάγγας από τις θέσεις του κ. Σαμαρά και είναι γνωστές οι θέσεις του,  όπως άλλωστε ο ίδιος τις έχει εκφράσει. Το ΠΑΣΟΚ και οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ απαντούμε σ’ αυτούς που λένε ότι πουλήσαμε την μειονότητα,  με έργα και θυμίζω: Μέσω της αντιπεριφέρειας υλοποιούνται μια σειρά έργων όπως: η γέφυρα της Μύκης, το πάρκο αναψυχής του Εχίνου, η επέκταση του σχολείου στον Εχίνο, ο Βιολογικός καθαρισμός Μύκης που έχει ολοκληρωθεί, ο Βιολογικός Κενταύρου –  Εχίνου, ενώ σύντομα ολοκληρώνεται η απαλλοτρίωση χώρου στην Σμίνθη για τη δημιουργία γηπέδου και πλήθος άλλων παρεμβάσεων».

«Ε»: Είναι γνωστό ότι ιδιαίτερα στην ορεινή περιοχή ο κόσμος αντιμετωπίζει οξυμένο πρόβλημα μετά όλες αυτές τις αποφάσεις που πάρθηκαν για τον καπνό που ουσιαστικά έσβησαν την καπνοκαλλιέργεια που αποτελούσε μονοκαλλιέργεια για την περιοχή.

Α. Τσαρτσάρας: «Άκουσα από στελέχη της Ν.Δ. να μιλούν για το πρόβλημα του καπνού.  Ξεχνάνε όμως ν’ αναφέρουν ότι τον Απρίλιο του 2004 με δική τους απόφαση ο καπνός υπέστη αυτά που υπέστη με το 50+50,  με τους πυλώνες κ.τ.λ. Όλοι γνωρίζουν ότι ήταν πραγματικά ένα φιάσκο…Ο κόσμος της μειονότητας γνωρίζει πολύ καλά από πού και ποιον έπαθε τη ζημιά με τον καπνό».

«Ε»:Στοιχεία του Ε.Κ. Ξάνθης μιλούν για 90% ανεργία στους οικοδόμους. Και γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι οικοδόμοι προέρχονται από τον μειονοτικό χώρο

Α. Τσαρτσάρας: « Γνωρίζουμε ότι υπάρχει μεγάλη ανεργία στους οικοδόμους. Όμως υπενθυμίζω πότε άρχισε το πρόβλημα στην οικοδομή. Σίγουρα όχι στα δύο χρόνια της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Είναι γνωστό πόσες χιλιάδες  διαμερίσματα ήταν απούλητα πριν το 2009. Αυτοί που μας επικρίνουν αναφέρονται σε δημόσια έργα…Για ποια δημόσια έργα μιλάνε; Ένα δημόσιο έργο που θα μπορούσε ν’ απασχολήσει ανέργους της περιοχής και ειδικά οικοδόμους ήταν η κατασκευή του κάθετου άξονα. Τι κάνανε γι αυτό; Τίποτε. Όμως μέσα στα δύο χρόνια του ΠΑΣΟΚ το έργο αυτό προχώρησε και βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης της μελέτης (κάθετος άξονας του Δημαρίου».

«Ε»:Πώς σχολιάζετε όλα αυτά που λέχθηκαν για την τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα με τα αυθαίρετα της μειονότητας και για τους τίτλους ιδιοκτησίας;

Α. Τσαρτσάρας: «Γίνεται σπέκουλα για την τροπολογία με τα τεμένη και τα αυθαίρετα . Κάποιοι προσπάθησαν να το καπηλευτούν για τον εαυτό τους …μέχρι και η Ντόρα Μπακογιάννη! Ξεχνάνε όμως ότι πέρσι που ήρθε ο Παπανδρέου στο Δημάριο και τότε συζητήθηκε από τον ίδιο τον Σηφουνάκη και τον Παπανδρέου με κατοίκους της περιοχής το θέμα και υποσχέθηκε ο Παπανδρέου ότι θα δοθεί μια λύση. Σίγουρα και έπρεπε να δοθεί λύση και ας μην άρεσε σε πολλούς γιατί μέχρι πρόσφατα ούτε άδειες μπορούσαν να πάρουν αυτοί οι άνθρωποι, ούτε υπήρχαν τίτλοι ιδιοκτησίας. Και επιπλέον θα πρέπει να έχουν όλοι υπ’ όψιν ότι αυτά αφορούσαν πρώτη κατοικία και όχι εξοχικά στις παραλίες…»!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Μητσοτάκης ζει σε εικονική πραγματικότητα

Για τετραπλάσιο ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού των τροφίμων στην Ελλάδα συγκριτικά με την Ε…