Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Ο «πράσινος» που έγινε «γαλάζιος» για τους δημοσίους υπαλλήλους

Ο «πράσινος» που έγινε «γαλάζιος» για τους δημοσίους υπαλλήλους

0
Petrakis_1-web

Στην 9η θέση του ψηφοδελτίου Επικράτειας ο Ξανθιώτης Γιώργος Πετράκης επί 23 χρόνια συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ

Πετράκης: «Αυτό που μ’ ενδιαφέρει είναι να προωθήσω και να προασπιστώ καλύτερα και αποτελεσματικότερα τα συμφέροντα των συναδέλφων μου»
 
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, κ. Γιώργος Πετράκης, επί 23 χρόνια συνδικαλιστής με την ΠΑΣΚ και απ’ τα «γεννοφάσκια» στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, μεταπήδησε στο χώρο της Ν.Δ. καταλαμβάνοντας μετά από πρόταση του ίδιου του προέδρου κ. Αντώνη Σαμαρά – όπως δηλώνει στο «Ε» – την 9η θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ. Η θέση είναι μη εκλόγιμη αλλά περιβάλλεται από έντονο συμβολισμό που απορρέει από την συνδικαλιστική ιδιότητα του κ. Πετράκη και επικεντρώνεται στην ύπαρξη ενός άμεσου διαύλου επικοινωνίας 11.000 μελών της Ομοσπονδίας με τον πρόεδρος ενός κόμματος που αναμένεται να παίξει πρωτεύοντα ρόλο μετεκλογικά. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Πετράκης είχε δηλώσει παραίτηση από το ΠΑΣΟΚ στις 23 Οκτωβρίου 2011, με μια δήλωση που έκανε αίσθηση για το ιδιαίτερα σκληρό ύφος της και η οποία κατέληγε με την επισήμανση ότι «συνεχίζουμε συντεταγμένα ως ΠΑΣΚ την προσπάθεια για ανατροπή της κυβέρνησης».  
Πετράκης: «Αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν μ’ εκφράζει…αυτοί δεν είναι σοσιαλιστές, είναι ότι πιο ακραίο υπάρχει…»
Μιλώντας στο «Ε» για τους λόγους που τον ώθησαν να αποδεχτεί την πρόταση του κ. Σαμαρά και να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ. είπε: «Βρήκα κατανόηση από τον Σαμαρά …μ’ άκουσε να του μεταφέρω τα προβλήματα των δημοσίων υπαλλήλων, ήταν πρόθυμος να τα συζητήσει και να βρει λύσεις. Κάτι τέτοιο δεν συνάντησα στο ΠΑΣΟΚ. Επί 1,5 χρόνο προσπαθούσα να συναντήσω τον υπουργό κ. Ραγκούση και δεν μπόρεσα γιατί δεν με δεχόταν. Πόσο μάλλον τον Γιώργο Παπανδρέου… Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήμουν στο ΠΑΣΟΚ αλλά αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν μ’ εκφράζει…αυτοί δεν είναι σοσιαλιστές, είναι ότι πιο ακραίο υπάρχει…Ήμουν σοσιαλιστής με τον Ανδρέα Παπανδρέου…Το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και του Βαγγέλη Βενιζέλου δεν είναι ΠΑΣΟΚ».  
Δεσμεύσεις Σαμαρά για τους δημόσιους υπαλλήλους
Ερωτηθείς από το «Ε» για το κίνητρό του αλλά και για το ποια θεωρεί ειδοποιό διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αφού και τα δύο κόμματα έχουν ψηφίσει το β’ μνημόνιο με τις περικοπές των μισθών, συμμετείχαν σε κυβέρνηση συνεργασίας και επιπλέον δεσμεύονται με την υπογραφή τους για συνέχιση της πολιτικής του μνημονίου σημείωσε: «Εμένα προσωπικά δεν μ’ ενδιαφέρουν οι καρέκλες και ούτε είχα σκοπό να μπω στην πολιτική…Ανέλαβα αυτό το ρίσκο μετά από παρότρυνση των συναδέλφων μου. Αυτό που μ’ ενδιαφέρει είναι να προωθήσω και να προασπιστώ όσο τον δυνατόν καλύτερα και αποτελεσματικότερα τα συμφέροντα των συναδέλφων μου. Στον κ. Σαμαρά βρήκα έναν καλό ακροατή και έναν άνθρωπο διαθέσιμο να συζητήσει και να βρει λύσεις. Του έθεσα κάποια προβλήματα όπως το θέμα της συνυπηρέτησης των δημοσίων υπαλλήλων. Έχουμε 5 – 6 περιπτώσεις συζύγων που άλλος υπηρετεί π.χ. στη Δράμα και άλλος στην Ξάνθη. Δεσμεύτηκε ότι θα το ρυθμίσει. Του έθεσα το θέμα των απολύσεων που πραγματικά αγχώνει όλους τους συναδέλφους. Υπάρχουν λύσεις, όπως η αποχώρηση των 150.000 υπαλλήλων μέχρι το 2015 όπως είναι η συμβατική υποχρέωση με κατιονική ή πρόωρη συνταξιοδότηση και όχι άμεσες απολύσεις. Επίσης στο θέμα της εφεδρείας , δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμοστεί σύμφωνα με το σχέδιο που κατέθεσε ο ίδιος. Γενικά βρήκα έναν άνθρωπο που έχει λύσεις και έχει τη διάθεση να μας βοηθήσει…ιδιαίτερα σε μια εποχή που οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν ενοχοποιηθεί και στοχοποιηθεί σε μια σειρά από πράγματα και έχουν υποστεί δραματική μείωση των εισοδημάτων τους και του βιοτικού τους επιπέδου».  
Περί συνδικαλισμού και συνεδικαλιστών…
Στην ερώτηση: «Ποιο συνδικαλισμό εξυπηρετεί;», μια ερώτηση που είναι στο στόμα πολλών και αφορά τη δράση των συνδικαλιστών η οποία έχει ενοχοποιηθεί, έχει πολλές φορές συγκεντρώσει βέλη μιας κοινωνικής κατακραυγής και ιδίως αυτών που είναι «γέννημα θρέμμα» ΠΑΣΟΚ, απαντά: «Ο Γιώργος ο Πετράκης είναι 23 χρόνια αλλά είναι κάθε μέρα από τις 7 το πρωί στη δουλειά και ασχολείται παράλληλα με συνδικαλιστικά θέματα. Τώρα παραιτήθηκα απ’ την δουλειά μου λόγω του νόμου είμαι όμως κάθε μέρα στη δουλειά μου. Ξέρω τι γίνεται με κάποιους άλλους που δεν έχουν πατήσει ποτέ στη δουλειά τους… Αυτό δεν ισχύει με μένα και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοί μου, γι’ αυτό και με εκλέγουν σε συνεχόμενες εκλογές στην Ομοσπονδία. Εισπράττω πολύ θετικά μηνύματα από τον κόσμο. Ότι κάνω το κάνω μόνο για τους εργαζόμενους».  
Πρόταση και από την ΔΗΜΑΡ
Τέλος ο κ. Πετράκης επεσήμανε ότι από την στιγμή που παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ δεν είχε καμιά επίσημη πρόταση από το κόμμα είχε όμως μια προσέγγιση από τη ΔΗΜΑΡ, η οποία όμως δεν ευοδώθηκε ιδιαίτερα απ’ την στιγμή που προσχώρησαν σ’ αυτή διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Σ’ ότι αφορά το κόμμα του κ. Καμμένου «Ανεξάρτητοι Έλληνες» σημείωσε ότι: «Αυτό το κόμμα δημιουργήθηκε μετά από μια ανάγκη του κόσμου για εκδίκηση. Βγάζει το θυμό του κόσμου… όλοι είμαστε θυμωμένοι όμως πρέπει να σκεφτούμε την επόμενη μέρα. Θεωρώ ότι δεν έχει να εκφράσει τίποτε».  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Μητσοτάκης ζει σε εικονική πραγματικότητα

Για τετραπλάσιο ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού των τροφίμων στην Ελλάδα συγκριτικά με την Ε…