Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Σήκωσαν σημαία» οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» στην Ξάνθη

«Σήκωσαν σημαία» οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» στην Ξάνθη

0
Kammenos_1-web

Χ. Ευστρατίου, Ν. Γεωργανά, Ι. Ιντζέ, Ι. Μεχμεταλή, Ι. Πυριλής, οι υποψήφιοι

Παρών ο γραμματέα του κόμματος Μ. Γιαννάκης και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Τάκης Λουκανίδης

Με τον αέρα της αισιοδοξίας που απορρέει από τις δημοσκοπήσεις και θέτοντας ψηλά τον πήχη των προσδοκιών και των στόχων …«χτυπώντας» την τρίτη έδρα στην Ξάνθη οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», το νεοσύστατο κόμμα του Πάνου Καμμένου, και υπουργού Ναυτιλίας επί Ν.Δ., έκαναν το προεκλογικό τους ντεμπούτο στην Ξάνθη με την επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου τους το μεσημέρι της Τετάρτης 25 Απριλίου στα γραφεία του κόμματος. Την παρουσίαση των υποψηφίων καθώς και της πολιτικής πλατφόρμας του κόμματος, πραγματοποίησε ο βουλευτής Βοιωτίας και γενικός γραμματέας του κόμματος κ. Μιχάλης Γιαννάκης, ενώ παραβρέθηκε και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Τάκης Λουκανίδης ο οποίος ήρθε για αυτό το σκοπό από την Αθήνα. Επίσης την παρουσίαση παρακολούθησαν αρκετά μέλη του κόμματος στην Ξάνθη. Το ψηφοδέλτιο της Ξάνθης απαρτίζουν οι: Χαράλαμπος Ευστρατίου, δημόσιος υπάλληλος και πρόεδρο του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, Νίνα Γεωργανά, Ιωάννα Ιντζέ, άνεργη, Ιρφάν Μεχμεταλή, Γιάννης Πυρίλης, επιχειρηματίας.  
Με σημαία τη διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων
Με σημαία τη διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία, θέμα που «σήκωσε ψηλά» από την πρώτη στιγμή ο κ. Καμμένος, την εκ νέου διαπραγμάτευση για το χρέος μέσα στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα, αποκηρύσσοντας όμως μετά βδελυγμίας συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και φλερτάροντας ανοιχτά με το ΣΥΡΙΖΑ, όπως επίσης και την επανάκτηση της χαμένης αξιοπρέπεια και περηφάνιας των Ελλήνων, το νέο κόμμα έχει αποκτήσει ένα σημαντικό μερίδιο – όπως καταγράφεται δημοσκοπικά – στο εκλογικό σώμα και όπως επιβεβαίωσε ο κ. Γιανννάκης παρουσιάζοντας το στίγμα του νέου κόμματος. Παράλληλα ευχαρίστησε ένα σημαντικό αριθμό πολιτών που όπως – είπε – εθελοντικά αγκάλιασαν το κόμμα ενστερνιζόμενοι το ιδεολογικό μανιφέστο και αγωνιζόμενοι για να καταγραφεί στην κάλπη η δυναμική του. Ο κ. Γιαννάκης επανέλαβε τη θέση του κ. Καμμένου που τόσο γλαφυρά εκφράστηκε («Ούτε νεκρός θα συνεργαστώ με τη Ν.Δ.») αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ στο οικονομικό επίπεδο και στο πλαίσιο πάντα της ευρωπαϊκής κατεύθυνσης ενώ επέμεινε ότι μπορεί μεν το νέο κόμμα να έχει ως «μαγιά» διαγραφέντες βουλευτές από τη ΝΔ και να εκφράζει την δικαιολογημένη αγανάκτηση και τον θυμό του κόσμου ωστόσο έχει διευρύνει τους ορίζοντές του και σ’ άλλους πολιτικούς χώρους αναφέροντας σημειολογικά τον Γιάννη Δημαρά και το Άρμα Πολιτών που προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Κάτι άλλο επίσης αξιοσημείωτο ήταν ότι ειπώθηκε ως θέση του κόμματος η επακρατικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος ενώ παράλληλα ο κ. Γιαννάκης άσκηση κριτική στον διοικητή της κ. Προβόπουλο για τις δηλώσεις του με τις οποίες ζητά νέα μέτρα λιτότητας
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων και ο κ. Γιαννάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που δεν τις έχει διεκδικήσει και η διεκδίκησή τους αποτελεί αιχμή του δόρατος για τους «Ανεξαρτήτους ¨Έλληνες».  
Τι είπαν οι υποψήφιοι
Την διάθεσή του ν’ αγωνιστεί για την …ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξέφρασε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Τάκης Λουκανίδης, ενώ ο Ιρφάν Μεχμεταλή αναφέρθηκε στην σταθερή και αρμονική σχέση και συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων στην περιοχή μας και ότι η υποψηφιότητά του έχει αυτό το σημειολογικό περιεχόμενο ενώ νωρίτερα εξέφρασε την ικανοποίησή του που επιλύθηκε μέσω της πρόσφατα ψηφισθείσης τροπολογίας για τα αυθαίρετα και τα τεμένη δύο χρονιζόντων προβλημάτων που ταλάνιζαν την μειονότητα.
Τέλος ο κ. Πυριλής εκφράζοντας την αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου τόνισε με έμφαση: «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν προσβάλλει τον ελληνικό λαό…Φτάσαμε να ντρεπόμαστε που είμαστε έλληνες…μας στέρησαν τη δουλειά…άδειασαν τα χωριά μας…άδειασαν τα χωράφια μας και μας λένε τεμπέληδες…Δεν είμαι πολιτικός αλλά θέλω να βοηθήσω τον τόπο μου…Γι’ αυτό θ’ αγωνιστώ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες».

 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…