Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Βρήκε «την πόρτα» του ΠΑΣΟΚ «κλειστή» ο Μάντατζη

Βρήκε «την πόρτα» του ΠΑΣΟΚ «κλειστή» ο Μάντατζη

0

Έλαβε το μήνυμα από τον Βενιζέλο. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η αρνητική στάση Σγουρίδη και της Νομαρχιακής

Εφ’ όπλου ο Μπαράν Μπουρχάν. Σγουρίδης και Σαλτούρος, οι σίγουροι για το ψηφοδέλτιο. Δεν θα είναι υποψήφιος ο Γ. Χουλιάρας
 
H πολιτική… κακοδαιμονία συνεχίζει να κατατρέχει τον ανεξάρτητο βουλευτή  κ.Τσετίν Μάντατζη αφού μετά τη ΔΗΜΑΡ και το «πατρικό» του κόμμα το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι του κλείνει την πόρτα. Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλος έχει απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους διαγραφέντες βουλευτές και ήδη έχουν επανέλθει  κάποιοι όπως οι κυρίες Ξενογιαννακοπούλου, Αποστολάκη ωστόσο οι ελπίδες για τον κ. Μάντατζη μάλλον έχουν σβήσει!  Επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε ακόμη και αυτό αναμένεται να γίνει την προσεχή εβδομάδα.  
Συνάντηση Βενιζέλου Μάντατζη
Υπήρξε την προηγούμενη εβδομάδα  συνάντηση μεταξύ του κ. Βενιζέλου και του κ. Μάντατζη, όπως διαβεβαιώνει ο κ. Μάντατζη στη διάρκεια της οποίας εκδηλώθηκε η επιθυμία του δεύτερου να είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ξάνθης. Μάλιστα αιτιολογώντας την επιθυμία του να στρατευτεί ξανά με το ΠΑΣΟΚ ανέφερε ως κυρίαρχο λόγο την τροπολογία για τα βακούφια που ικανοποίησε ιδιαιτέρως την μειονότητα και κατά συνέπεια «θα μπορεί να τους κοιτάξει στα μάτια» όπως συνηθίζει να λέει ο κ. Μάντατζη. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο έτερος μειονοτικός βουλευτής ο κ. Χατζηοσμάν ο οποίος και με τη σειρά του υπερθεμάτισε υπέρ της υποψηφιότητας Μάντατζη. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο κ .Βενιζέλος δεν απάντησε ευθέως άφησε όμως να εννοηθεί ότι η επιστροφή Μάντατζη αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες καθώς έχει δημιουργηθεί ένα αρνητικό κλίμα και στο ενδεχόμενο και μόνο διαταράσσεται η συνοχή του κόμματος. Προφανώς το μήνυμα ελήφθη από τον κ. Μάντατζη ο οποίος είπε στον κ. Βενιζέλο – όπως ο ίδιος μας πληροφόρησε – ότι θα σταθεί πλάι και θα στηρίξει οποιονδήποτε επιλεγεί από το χώρο της μειονότητας.  
Σγουρίδης και Νομαρχιακή εναντίον Μάντατζη
Καθοριστικό ρόλο για την μη συμμετοχή του κ. Μάντατζη στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ έπαιξε η σταθερά αρνητική στάση του κ .Παναγιώτη Σουρίδη ο οποίος εξ’ αρχής έθεσε το δίλημμα «Ή αυτός ή εγώ» και αυτό το έθεσε στον κ. Βενιζέλο σε συνάντησή τους Μιλώντας στο «Ε» ο κ. Σγουρίδης είχε πει ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί να είναι συνυποψήφιος με κάποιον που έχει δικαστικά μέτωπα. Ως γνωστόν ο κ. Μάντατζη  είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του κ. Σγουρίδη για δηλώσεις του στο «Ε» αναφορικά με το διορισμό του στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες και ο κ. Σγουρίδης έχει καταθέσει μήνυση εναντίον του κ. Μάντατζη για διάφορες «εμπρηστικές ενέργειες και δηλώσεις του».
Παράλληλη με τον κ. Σγουρίδη ήταν και η θέση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης που μετά από πολλές συσκέψεις αποφάσισε ότι η συμμετοχή Μάντατζη κάνει ζημιά στο ΠΑΣΟΚ και αυτό εκφράστηκε διά επιστολής προς τον πρόεδρο. Μάλιστα στην επιστολή αναφέρεται ότι η στάση του κ. Μάντατζη έχει δημιουργήσει δυσαρέσκεια στο χώρο της μειονότητας αλλά και στην πλειονότητα και  σε περίπτωση συμμετοχής του δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτε για τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στο νομό.  
Εφ’ όπλου ο Μπαράν Μπουρχάν
Η επιστολή αυτή της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης εστάλη αφού προηγουμένως είχαν γίνει επαφές και κρούσεις προς τον άλλοτε πολύ ισχυρό άνδρα της μειονότητας τον κ. Μπαράν Μπουρχάν. Σύμφωνα με πληροφορίες πήραν το «Ο.Κ.» από τον κ. Μπουρχάν και μετά προχώρησαν στο …απεταξάμην του κ. Μάντατζη. Όμως και η υποψηφιότητα του κ. Μπουρχάν έχει τα …προβληματάκια της καθώς προσκρούει στην αντίδραση του δημάρχου κ. Τσολακίδη με τον οποίο έχουν πολλά χρόνια κόντρα.  
Πως διαμορφώνεται το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη
Οι μέχρι στιγμής ασφαλείς προβλέψεις λένε ότι το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ θα συγκροτούν οι κύριοι : Π. Σγουριδης, Δ. Σαλτούρος και Μ. Μπουρχάν. Ο Γ. Χουλιάρας δεν θα είναι υποψήφιος παρά το γεγονός ότι προτάθηκε, κατ’ επιλογή του για προσωπικούς του λόγους.
Κατά συνέπεια οι επόμενοι δύο που ένας θα είναι από την μειονότητα θα επιλεγούν από τους προτεινόμενους. Υπενθυμίζουμε ότι αυτοί είναι: Δ. Δόντζος, Π. Πεντζουρίδης, Γ. Βασιλειάδης, Ο. Ιμπραχήμ, Κ. Γαβριηλίδης. Στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης δεν θα  υπάρχει …άρωμα γυναίκας καθώς καμιά γυναικεία υποψηφιότητα δεν κατατέθηκε και είναι απίθανο να …στρατευθεί κάποια.
Η ακριβής και πλήρης  σύνθεση του ψηφοδελτίου θα  ανακοινωθεί από την Επιτροπή αξιολόγησης υποψηφιοτήτων και οι νομοί Ξάνθης – Ροδόπης  θα είναι απ’ τους τελευταίους που θα κλείσουν ψηφοδέλτιο όπως κάθε φορά άλλωστε λόγω των γνωστών ιδιαιτεροτήτων τους  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…