Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η πιο γλυκιά διδακτική επίσκεψη

Η πιο γλυκιά διδακτική επίσκεψη

0
5o_gimnasio1-empros

Το 5ο Γυμνάσιο βρέθηκε στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής Παπαπαρασκευά  

Στο 5ο Γυμνάσιο, στην καθημερινή λειτουργία του σχολείου, ενσωματώσαμε πολλαπλές πηγές πληροφόρησης και εκπαίδευσης εντός και εκτός των φυσικών συνόρων του σχολείου. Πολλές ήταν φέτος οι διδακτικές επισκέψεις που οργανώσαμε με σκοπό τη σύνδεση του σχολείου με την κοινωνία και την πραγματική ζωή στη πόλη.
Η πολιτιστική διάσταση της εκπαίδευσης περνά μέσα από τις δραστηριότητες αυτές. Ο μαθητής μαθαίνει τον τρόπο να μαθαίνει και να χαίρεται γι αυτό. Η γνώση δεν είναι κάτι αόριστο και έξω από τη μελλοντική του ζωή.
Τα τμήματα της Β΄ Γυμνασίου του σχολείου μας πραγματοποιήσαμε την πιο γλυκιά διδακτική μας επίσκεψη στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής του Παπαπαρασκευά λίγο έξω από την Ξάνθη.
Στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας, μέρος της ύλης αναφέρεται στη διατροφή και τη διαιτολογία. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται στα συστατικά των γλυκών και τη χρησιμότητα των λιπιδίων που περιέχονται στα γλυκά και στην αναγκαιότητα των λιπιδίων για τον οργανισμό μας. Επιπλέον η συγκεκριμένη επίσκεψη αφορούσε στην οργάνωση και διαχείριση μιας επιχείρησης καθώς και την εισαγωγή των νέων τεχνολογιών και τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων.
Φορέσαμε λοιπόν τα σκουφάκια και τα καλτσάκια που μας δώσανε οι υπεύθυνοι του εργαστηρίου, έτσι ώστε να μη μεταφέρουμε μικρόβια στο εργαστήριο και η ξενάγηση ξεκίνησε.
Αρχικά είδαμε τον τρόπο που παρασκευάζεται η πιο διάσημη καριόκα της πόλης μας, πώς την κόβουν σε ισομερή κομμάτια, το μηχάνημα που την περιχύνει με τη σοκολάτα και τα κουτιά που την τοποθετούν για να μεταφερθεί στο κατάστημα της πόλης προς πώληση.
Γευτήκαμε τη γευστική καριόκα και γλυκάθηκε το στοματάκι μας, και μετά είχε σειρά το σοκολατένιο πουράκι.
Χαζέψαμε πραγματικά με την τέχνη του ζαχαροπλάστη που έφτιαχνε τις πιο καλλιτεχνικές τούρτες μέσα σε λίγα λεπτά. Τον απολαύσαμε να φτιάχνει τούρτα το στρουμφοχωριό, ένα αεροπλάνο και το Μίκυ.
Είδαμε όλους τους χώρους του εργαστηρίου, τους φούρνους, την αίθουσα παρασκευής των μειγμάτων, τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται.
Γνωρίσαμε τους υπαλλήλους του εργαστηρίου οι οποίοι απαντούσαν σε όλες τις απορίες μας.
Ίσως μετά από αυτή την επίσκεψη να θέλουμε πιο πολλοί να γίνουμε ζαχαροπλάστες!
Στο 5ο Γυμνάσιο, με την ιδιαίτερη ματιά όλων των διδασκόντων, προσπαθούμε να γίνει το σχολείο μια διαρκής και αναγκαία δυνατότητα για τις μαθήτριες και τους μαθητές μας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …