Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Δεν ενισχύονται για την ώρα στην περιφέρεια οι ομάδες ΔΙΑΣ

Δεν ενισχύονται για την ώρα στην περιφέρεια οι ομάδες ΔΙΑΣ

0
dias_xanthi-web

Εξαγγελίες Χρυσοχοΐδη για 900 επιπλέον αστυνομικούς μέχρι τις 11 Απριλίου

Γ. Γκοδοσίδης: «Ένας εξαιρετικά επιτυχημένος θεσμός. Με το υπάρχον προσωπικό δεν είναι δυνατή η ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ»

Στο αμέσως προσεχές διάστημα και μέχρι τις 11 Απριλίου ανακοινώνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι θα ενισχυθούν οι ομάδες ΔΙΑΣ στην περιφέρεια, με την ευκαιρία της παρουσίασης των 200 νέων αστυνομικών που θα δραστηριοποιηθούν στην πρωτεύουσα. Για την ώρα καμία σχετική ενημέρωση δεν έχουν λάβει οι αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας, ενώ ο αστυνομικός διευθυντής της Ξάνθης Γιώργος Γκοδοσίδης, αν και χαρακτηρίζει εξαιρετικά επιτυχή το θεσμό, σημειώνει ότι δεν είναι δυνατή η ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ στην Ξάνθη. Παρόλα αυτά, αναφέρει ότι η ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ θα ήταν σκόπιμη και χρήσιμη, καθώς θα υπήρχε η δυνατότητα δραστηριοποίησης των αστυνομικών και στα χωριά, όπου παρατηρείται εντονότερη εγκληματικότητα. Μετά από σχεδόν δύο χρόνια εφαρμογής του νέου θεσμού της δίκυκλης αστυνόμευσης ο Γιώργος Γκοδοσίδης μιλά για έναν εξαιρετικά επιτυχημένο θεσμό, εξηγώντας: «η ομάδα ΔΙΑΣ δρα τάχιστα και αυτό την κάνει πολύ αποτελεσματική. Οι αστυνομικοί που την απαρτίζουν έχουν αποκτήσει εμπειρία και αυτό τους καθιστά ακόμη πιο αποδοτικούς. Το γεγονός ότι επεμβαίνει άμεσα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για επίδοξους ληστές και διαρρήκτες. Αυτός είναι και ο λόγος που παρατηρήθηκε πτώση της εγκληματικότητας σε αυτούς τους τομείς τα τελευταία δύο χρόνια». Σημειώνει δε, ότι οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επεμβαίνουν μετά από κλήση από το κέντρο ακόμη και σε ένα λεπτό. 

900 αστυνομικοί- ειδικοί φρουροί στην ΠεριφέρειαΣτην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σημειώνεται: «δύο χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση των ομάδων ΔΙΑΣ στους δρόμους των πόλεων και την ενίσχυσή τους – έως τις 11 Απριλίου – συνολικά με 900 αστυνομικούς – ειδικούς φρουρούς, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά πλήρης κάλυψη των 178 προβλεπόμενων τομέων, καθώς και κάλυψη επιπλέον 15 νέων επιλεγμένων τομέων». 

Σχεδόν δύο χρόνια εμπειρία για τους 24 αστυνομικούς της ΞάνθηςΗ ομάδα ΔΙΑΣ ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ξάνθη στις 19 Ιουλίου 2010. Οι 24 αστυνομικοί της δραστηριοποιούνται κυρίως στην πόλη της Ξάνθης και την περιοχή του Δροσερού, αλλά επεμβαίνουν και όπου παρίσταται άμεση ανάγκη χρησιμοποίησής τους. Επιβαίνουν σε μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού ανά δύο και περιπολούν δύο τομείς της πόλης μας, οι οποίοι αποτυπώθηκαν βάσει σχεδιασμού που στηρίζεται κυρίως στην έκταση της κάθε περιοχής και στη χαρτογράφηση του εγκλήματος. Οκτώ είναι ανά βάρδια οι αστυνομικοί, μοιρασμένοι στους δύο τομείς, και βρίσκονται στους δρόμους της πόλης από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Η ομάδα των 24 αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ., που περιπολεί οπλισμένη και με πλήρη προστατευτική εξάρτηση (αλεξίσφαιρα γιλέκα κλπ), έλαβε εξειδικευμένη και ταχεία εκπαίδευση διάρκειας μίας εβδομάδας που επικεντρώθηκε κυρίως στην οδήγηση των μηχανών μεγάλου κυβισμού με δεύτερο άτομο και σε περιπτώσεις καταδίωξης. 

Ελένη Διαφωνίδουediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…