Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Άλλαξε χέρια το έργο της Σάρδεων

Άλλαξε χέρια το έργο της Σάρδεων

0
oikonomiki_1-empros

Η Οικονομική επιτροπή του Δ. Ξάνθης ενέκρινε νέο μειοδότη μετά την δικαίωση της ένστασής του

Εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση με τον εργαζόμενο «φάντασμα» στο δήμο. Εγκρίθηκε ανάθεση μελέτης σε μειοδότη για το έργο αναμόρφωσης της εισόδου

Δύο ήταν τα κύρια θέματα επί συνόλου 23 εντός ημερησίας διάταξης που κυριάρχησαν στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Απριλίου στις 1 το μεσημέρι. Η υπόθεση του «εργαζόμενου – φάντασμα» στην υπηρεσία καθαριότητας, όπως είχε αποκαλεστεί από τον επικεφαλής της Δ.Π. «Πολίτες για την Ξάνθη» κ. Νίκο Ανταμπούφη ο οποίος και ανέδειξε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και η υπόθεση με τον μειοδότη του έργου της επέκτασης της Σάρδεων η οποία και πήρε άλλη τροπή.

Εισαγγελέας «ψάχνει» την υπόθεση με τον εργαζόμενο «φάντασμα» στο δήμο
Σ’ ότι αφορά το θέμα του εργαζόμενου στην υπηρεσία καθαριότητας που υποστηρίζει ότι δούλευε αλλά δεν πληρώθηκε ενώ ο δήμος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει πουθενά στις καταστάσεις και κατά συνέπεια δεν δούλευε ειπώθηκε ότι είναι σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα κατά τη οποία κλήθηκε για εξηγήσει και ο τότε αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Τάσος Θεοδωρίδης να δώσει εξηγήσεις. Να σημειώσουμε ότι αφορά την περίοδο 2007 – 2008. Όπως υποστήριξε ο κ. Μπένης το θέμα αφορά τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων και όχι το δήμο Ξάνθης καθώς εμφανίζει εντολή προμήθειας πετρελαίου, στο όνομά του, από το Σύνδεσμο και όχι από το δήμο που δεν εργάστηκε ποτέ. Σημείωσε δε ότι τα υπόλοιπα έγγραφα όπως και μια κάρτα ανεργίας δεν αποδεικνύουν στο ότι δεν εργαζόταν. Η αντιπολίτευση εξέφρασε το ερώτημα, μήπως υπήρξε άτυπη σχέση εργασίας.

Άλλαξε ο μειοδότης στη Σάρδεων
Στα χέρια νέου μειοδότη περνά το έργο της επέκτασης της Σάρδεων μετά τη δικαίωση από την αρμόδια επιτροπή της ένστασης που υπέβαλλε η εταιρία «Αλέξανδρος». Υπενθυμίζουμε ότι η εν λόγω εταιρία είχε αποκλειστεί από την επιτροπή διαγωνισμού και το έργο είχε κατακυρωθεί στην Δομική Ξάνθης. Τελικά μετά τη δικαίωση της εταιρίας η Οικονομική Επιτροπή επικύρωσε το αποτέλεσμα και της αναθέτει το έργο της κατασκευής της επέκτασης της Σάρδεων από την οδό Περικλέους μέχρι τη Νεάπολη.

Ανατέθηκε στον μειοδότη η μελέτη για την αναμόρφωση της εισόδου της πόλης
Επίσης εγκρίθηκε η ανάθεση της μελέτης στον μειοδότη του διαγωνισμού για τα έργα που πρόκειται να γίνουν στη είσοδο της πόλης (περιοχή «φόρου»). Να σημειώσουμε ότι τα έργα αφορούν αναμόρφωση της εισόδου με τη δημιουργία δρόμων διπλής κατεύθυνσης  κατά το πρότυπο των δύο εισόδων που έχουν γίνει στην πόλη της Κομοτηνής.


Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…