Σχόλια 03/04/2012

0
xoyliaras_2-empros

Στο τσιγκέλι φέτος το Πάσχα προς υγειονομικό έλεγχο αμνοερίφια και λαθρομετανάστες…    

 
Το «ΟΧΙ» του Χουλιάρα  


Λόγοι αρχής και ηθικής ήταν οι κυρίαρχοι που επέβαλαν στον δικηγόρο Γιώργο Χουλιάρα να μην θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές.
Εκτίμησε τις τελευταίες εξελίξεις και κυρίως με αυτό των υποψηφίων Μάντατζη και Σγουρίδη.
Τελικά, όλα δείχνουν ότι για άλλη μια φορά ο Γιώργος Χουλιάρας θα βρεθεί εκτός πολιτικού παιχνιδιού.
«Ε»  

Το’ μαθε το μάθημα  


Πολύ καλός μαθητής και σε σύντομο χρόνο μάλιστα, αποδείχτηκε ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης.
Με συνεχείς τροπολογίες – ντροπολογίες – που αφορούν το υπουργείο του ρουσφετολογεί ασύστολα.
Μάλιστα προκαλούν τόσο οι τροπολογίες του με τα ταξί και το επάγγελμα του βυτιοφορέα που είναι σίγουρο πως θα γίνει η χώρα άλλη μια φορά ρεζίλι στην Ευρώπη.
Που διαπιστώνει πως μυαλό δεν λένε οι πολιτικοί μας να βάλουν και πως το ρουσφέτι το έχουν στο αίμα τους.
«Ε»    

 

Βήμα σωτηρίας  


Βήμα προς τη σωτηρία και την παραμονή στην μεγάλη κατηγορία έκανε, έστω με την ψυχή στο στόμα, η SKODA Ξάνθη.
Κατάφερε μετά από οκτώ παιγνίδια που τα έχασε σερί μέσα-έξω, να κερδίσει με 1-0 την τελευταία και υποβιβαζόμενη Δόξα Δράμας.
Έστω κι έτσι, η ομάδα πήρε βαθμολογική ανάσα και πλέον ο άμεσος κίνδυνος δεν υπάρχει.
Βέβαια, χρειάζεται κι άλλους βαθμούς για την πλήρη σωτηρία και παραμονή κι αυτό δεν θα πρέπει να ξεφεύγει από κανέναν.
«Ε»  

 

 
Το συστήνουμε  


Συστήνουμε ανεπιφύλακτα να διαβαστεί – από όσους δεν έτυχε να το διαβάσουν – το άρθρο του Φιλόλογου-Συγγραφέα Θανάση Μουσόπουλου στο φύλλο της Παρασκευής 30 Μαρτίου στη σελίδα 6.
Τίτλος του «Από τον δικομματισμό του 19ου αιώνα στον τρικομματισμό του 21ου αιώνα».
Να διαβαστεί γιατί λέει αλήθειες, γιατί αυτές οι αλήθειες θα πρέπει να γίνουν κτήμα των περισσότερων.
-Διαβάστε το!
«Ε»    

 

Αναλογία δημοσίων υπαλλήλων  


Οι Ελληνικές κυβερνήσεις προσπάθησαν να λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας από το 1974 και μετά στη χώρα μας, διορίζοντας κόσμο στο δημόσιο.
Το μέτρο γιγάντωσε το ΠΑΣΟΚ και τελευταία ο Καραμανλής. Και φθάσαμε μια χώρα 10 εκ. ψυχών, να έχει 1 εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους!
Όταν η Γερμανία με τον πολλαπλάσιο πληθυσμό των 80-100 εκατομμυρίων, έχει συνολικά μόνον 2 εκ. δημοσίους υπαλλήλους!!
-Τα συμπεράσματα εύκολα αλλά και οδυνηρά…
«Ε»  

 

 
Νέα πρόσωπα  


Η φημολογία για την επάνοδο στο ΠΑΣΟΚ του Τσετίν Μάντατζη και την ως εκ τούτου υποψηφιότητά του, δημιουργεί νέα δεδομένα για την εμφάνιση νέων προσώπων ως υποψηφίων βουλευτών.
Έτσι, μετά και την ρητή δήλωση των Σγουρίδη-Χουλιάρα ότι δεν προτίθενται να είναι υποψήφιοι εάν είναι και ο Μάντατζη στο ψηφοδέλτιο, ακούγονται νέα ονόματα, όπως του Δημήτρη Δόντσου και του Δημ. Σαλτούρου.
Πρόταση έγινε και στον Παναγιώτη Μιχαηλίδη αλλά την αρνήθηκε ευγενικά για προσωπικούς λόγους.
Απομένει ως εκ τούτου να βρεθεί μια γυναίκα υποψήφια και ένας μουσουλμάνος ακόμη για να συμπληρωθεί το ψηφοδέλτιο.
«Ε»        

 

Να διορθωθεί  


Από συμπολίτη μας λάβαμε την παρακάτω επιστολή. Την παραθέτουμε χωρίς σχόλια.
«Καλημέρα σας, την περασμένη εβδομάδα έτυχε να βρεθώ στο Δημαρχείο για να πάρω ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Για κακή μου τύχη χρειάστηκε να επισκεφθώ την τουαλέτα που υπάρχει κάτω στο ισόγειο. Έμεινα έκπληκτος στο θέαμα που αντίκρισα. Πέρασα από ένα διάδρομο με ακατάστατα κουτιά και πεταμένους φακέλους δεξιά και αριστερά, όλα βρώμικα και παρατημένα στο έλεος του Θεού.
Σε μια γωνιά είδα μια στοίβα από πιστοποιητικά έτοιμα να πέσουν κάτω γιατί ήταν ένας σωρός από το πάτωμα ως το ταβάνι. Μερικά είχαν πέσει κάτω και είχαν βραχεί από μια βρύση επίσης σε άθλια κατάσταση. Φυσικά και η τουαλέτα που τελικά έφτασα δεν ήταν σε καλύτερη κατάσταση (χαλασμένο καζανάκι, ακαθαρσίες) με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών όπως ηπατίτιδα κ.λ.π.
Προσωπικά με προσβάλει ένα τέτοιο θέαμα σε δημόσιο χώρο εν έτει 2012. Δε ξέρω αν φταίνε οι υπάλληλοι ή ο Δήμαρχος για όλη αυτή την κατάσταση, εγώ όμως ως πολίτης θα ήθελα μια πιο πολιτισμένη εικόνα σε ένα τέτοιο χώρο όπως το Δημαρχείο και αν μη τι άλλο καθαρή. Παρακαλώ να κάνετε ένα ρεπορτάζ με φωτογραφίες ή και βίντεο μήπως με τη δική σας παρέμβαση διορθωθεί κάτι.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία, Ένας συμπολίτης»  

 

Πρωτοφανής κατάσταση στα σύνορα  


Για αδυναμία οποιασδήποτε χώρας να αντιμετωπίσει τόσο μεγάλη εισροή λαθρομεταναστών όπως στην Ελλάδα έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Frontex, Μίκαλ Πάρζιζεκ σε συνέντευξή του σε ελληνική ιστοσελίδα.
Το 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της Frontex, εντοπίστηκαν 57 χιλιάδες λαθρομετανάστες να διασχίζουν τα σύνορα ενώ το 2010 55 με 56 χιλιάδες.
“Δεν υπάρχει σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση κάποια παρόμοια κατάσταση με τη δική σας”, σημείωσε, τονίζοντας πως η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια καθώς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της τόσο μεγάλη εισροή μεταναστών.
Η αδυναμία αντιμετώπισης της κατάστασης οφείλεται σύμφωνα με τον κ. Πάρζιζεκ στην έλλειψη συνεργασίας με τις γειτονικές χώρες και τις χώρες προέλευσης των μεταναστών.
Το πρόβλημα επιτείνεται, όπως τονίζει ο κ. Πάρζιζεκ, ειδικότερα με την πολυπλοκότητα της σχέσης Ελλάδας-Τουρκίας, καθώς είναι αδύνατο να γίνει αποτελεσματικός έλεγχος των συνόρων μόνο από μια πλευρά, χωρίς συνεργασία και των δύο πλευρών.  

 

Κόσμος πάει κι έρχεται…  


Πίσω στο μαντρί της Ν.Δ. γύρισε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Κ. Γκιουλέκας με χθεσινή  απόφαση του Αντώνη Σαμαρά που έρχεται να υλοποιήσει τις δηλώσεις του περί συστράτευσης όλων όσων «πλήγωσαν» την παράταξη.
Το δρόμο της επιστροφής που επέλεξε ο Γκιουλέκας ωστόσο δεν ακολούθησε ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Δ. Σταμάτης που  είχε επίσης διαγραφεί από το κόμμα μετά την καταψήφιση του δεύτερου μνημονίου και προσχωρεί στους Ανεξάρτητους Έλληνες.
«Επιλέγω να συστρατευτώ με τον Πάνο Καμμένο, γιατί θέλω να είμαι Βουλευτής Κράτους κι όχι αποικίας. Παραμένω συνεπής στις απόψεις και τις αξίες μου, δεν θα γίνω “ένας από τους «πρόθυμους» να ακολουθήσουν την δικτατορία του μονόδρομου», δήλωσε ο Δημήτρης Σταμάτης, κλείνοντας οριστικά την πόρτα της Ν.Δ.
Επιπλέον, δίνει με την προσχώρησή του το δικαίωμα στους Ανεξάρτητους Έλληνες να συστήσουν κοινοβουλευτική ομάδα, αφού πλέον έχουν τον πολυπόθητο αριθμό «10» βουλευτών.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…