Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Το Δημοκρίτειο τιμά το όνομά του!

Το Δημοκρίτειο τιμά το όνομά του!

0
omada_dpth_2012

6 μετάλλια κέρδισε η ομάδα φοιτητών της  Πολυτεχνικής Ξάνθης που πήρε μέρος στην 6η Μαθηματική Ολυμπιάδα

4 χρόνια συμμετοχής και κάθε χρόνο μετάλλια. Την προετοιμασία της ομάδας έχει αναλάβει ο καθηγητής Βασίλης Παπαδόπουλος 

Τιμά το όνομά του για μια ακόμη φορά το «Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης» με την Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης ν’ αποδεικνύεται πρωτοπόρα και στη μαθηματική σκέψη, παρά το γεγονός ότι δεν έχει αποκλειστικό αντικείμενο σπουδών τα μαθηματικά,  συλλέγοντας μετάλλια διάκρισης στις Μαθητικές Ολυμπιάδες για φοιτητές Πολυτεχνικών Σχολών, Τμημάτων Μαθηματικών και Πληροφορικής, που διοργανώνονται κάθε χρόνο από την Μαθηματική Εταιρεία της Ν.Α. Ευρώπης(SEEMOUS 2012 South-Eastern European Mathematical Olympiad for University ), στην οποία προεδρεύει ο Ρουμάνος κ. Στεφνέσκου.  
Έτσι φέτος οι 6 φοιτητές της Πολυτεχνικής που συγκροτούν την ομάδα υπό την καθοδήγηση και τη διδασκαλία του καθηγητή κ. Βασίλη Παπαδόπουλου ήρθε στην Ξάνθη από το Blagoevgrad της Βουλγαρίας όπου διεξήχθη η 6η Μαθηματική Ολυμπιάδα με 6 χάλκινα μετάλλια!

6 μετάλλια κατέκτησαν οι φοιτητές της Πολυτεχνικής στην Μαθηματική Ολυμπιάδα
Οι 6 φοιτητές είναι που επέτυχαν αυτή την πολύ σημαντική διάκριση καθώς δεν πρόκειται για μαθηματικό τμήμα και γέμισαν περηφάνια και χαρά τους γονείς τους, καθηγητές τους και ιδιαιτέρως τον κ. Παπαδόπουλου που αφιέρωσε 45 ώρες προετοιμασίας προκειμένου να τους μυήσει σε εξειδικευμένες γνώσεις της μαθηματικής επιστήμης, μεταλαμπαδεύοντάς τους την «φλόγα» του για τα μαθηματικά  είναι: 
1) Αργυρός Χρήστος (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών)
2) Ιωάννης Καραμπίνης (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών)
3) Λέκκας Σωτήριος(Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών)
4) Μπαλαλής Δημήτριος (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών)
5) Σταθακοπούλου Ελπινίκη (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών)
6) Συκαρά Σταυρούλα (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών)
«Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα που δουλεύουμε συστηματικά. Αυτό που μας συνδέει είναι η αγάπη μας για τα μαθηματικά και το κάνουμε με κέφι και χωρίς κανένα ανταποδοτικό όφελος. Είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία καθώς οι φοιτητές είναι της Πολυτεχνικής και όχι από Μαθηματικά τμήματα», επισημαίνει ο κ. Παπαδόπουλος συγχαίροντας τους φοιτητές του.

Παράδοση και στα μαθηματικά από την Πολυτεχνική Ξάνθης 
Να σημειώσουμε ότι εκτός από το Δ.Π.Θ. από την χώρα μας συμμετείχε και το μαθηματικό τμήμα Αθηνών που κέρδισε 2 χρυσά , 4 αργυρά και 1 χάλκινο μετάλλιο. Έτσι και τα 6 χάλκινα της Πολυτεχνικής του ΔΠΘ κατέστησαν τη χώρα μας στη 2η θέση της Ολυμπιάδας. Υπενθυμίζουμε ότι  πέρυσι στην 5η Ολυμπιάδα στη Ρουμανία κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο ο Νιγηριανός δευτεροετής φοιτητής της Πολυτεχνικής Adjenughhure Kingsley και Χάλκινο μετάλλιο στην 4η Ολυμπιάδα στη Βουλγαρία. Επίσης ο φοιτητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Ιωάννης Σεϊτανίδης , κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στην 3η Μαθηματική Ολυμπιάδα που είχε γίνει στην Κύπρο. Αυτές οι επιτυχίες αποδεικνύουν ότι στο ΔΠΘ υπάρχει ένα «φυτώριο» μαθηματικών και δημιουργείται έτσι μια παράδοση που το ισχυροποιεί διευρύνοντας τη φήμη του και καθιστώντας το Θρακιώτικο πανεπιστήμιο στις πρώτες θέσεις σε ποιότητα και σε εύρος σπουδών.   

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …