Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Στο δημαρχείο διαμαρτυρόμενοι οι μαθητές του γυμνασίου Σμίνθης

Στο δημαρχείο διαμαρτυρόμενοι οι μαθητές του γυμνασίου Σμίνθης

0
gymnasio_sminthis-empros

Για την έλλειψη πετρελαίου και αναλώσιμων

Αντίθετες δηλώσεις του διευθυντή του σχολείου και της προέδρου της σχολικής επιτροπής. Έγινε χθες τελικά η προμήθεια πετρελαίου

Κινητοποίηση στο δημαρχείου του δήμου Μύκης πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι μαθητές του γυμνασίου Σμίνθης, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη πετρελαίου, αφού η δεξαμενή «στέγνωσε» την Παρασκευή και δεν είχε γίνει ακόμη η νέα προμήθεια. Οι μαθητές δεν συνάντησαν το δήμαρχο γιατί δεν ήταν εκεί, αλλά η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Γκουλμπεϊάζ Καραχασάν τους διαβεβαίωσε ότι θα διεκπεραιώσει το ζήτημα με το διευθυντή του σχολείου Γιώργο Δεληγιώργη. Η προμήθεια πετρελαίου έγινε χθες κανονικά, μετά από συνεννόηση, οπότε και θα συνεχίζει κανονικά από σήμερα η λειτουργία του σχολείου.

Αδυναμία επικοινωνίας με την κ. Καραχασάν, προβάλλει ο κ. Δεληγιώργης
Ωστόσο, μέσω των δηλώσεών τους στο «Ε» διαφαίνεται μία «κόντρα» που υποβόσκει ανάμεσα στην κ. Καραχασάν και τον κ. Δεληγιώργη, αφού αφήνονται εκατέρωθεν αιχμές για σκοπιμότητες, ενώ αντιθέσεις προκύπτουν από τον τρόπο που η έλλειψη καυσίμων και αναλώσιμων για το σχολείο παρουσιάζεται και από τις δύο πλευρές.
Ο κ. Δεληγιώργης σημείωσε χθες στο «Ε» ότι οι εκκλήσεις του προς το δήμο, προκειμένου να ενημερώσει για την ανάγκη προμήθειας πετρελαίου και αναλώσιμων ήταν συνεχείς και μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα απέστειλε και έγγραφο που πρωτοκολλήθηκε και κοινοποιήθηκε και στην περιφέρεια ΑΜΘ, όπου ζητούσε τον άμεσο εφοδιασμό του σχολείου με καύσιμα. Εξηγούσε μάλιστα ότι δεν κατέστη δυνατό να βρει στο τηλέφωνο την κ. Καραχασάν και το πετρέλαιο τελείωσε την Παρασκευή, αν και κρίνεται ακόμη απαραίτητη η λειτουργία του καυστήρα με δεδομένες τις χαμηλές θερμοκρασίες στην ορεινή περιοχή, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες. Μάλιστα, ανέφερε: «βάλαμε πετρέλαιο μόλις μία φορά, ενώ άλλα σχολεία βάλανε 3 και 4 φορές. Κι εμείς παλιότερα γεμίζαμε τη δεξαμενή 3-4 φορές, αλλά φέτος κάναμε οικονομία εξαιτίας της συγκυρίας. Μας λένε ότι ο δήμος δεν έχει λάβει ακόμη τη δόση του Δεκεμβρίου του 2011 κι έτσι δεν υπάρχουν χρήματα. Εν τω μεταξύ έχουμε μεγάλη ανάγκη για απορρυπαντικά και απολυμαντικά. Επιμένουν να μην ανοίγουν ακόμη λογαριασμούς για κάθε σχολείο και να γίνεται η διαχείριση κεντρικά από τη σχολική επιτροπή».

«Ασυγχώρητο να λέει ότι δε μπορούσε να με βρει», λέει η κ. Καραχασάν
Από την πλευρά της η κ. Καραχασάν υποστήριξε ότι το ζήτημα προέκυψε επειδή ούτε οι ίδια, ούτε οι υπηρεσιακοί που διαχειρίζονται τα θέματα της σχολικής επιτροπής δεν ενημερώθηκαν. «Την επιστολή που αναφέρει ο κ. Δεληγιώργης δεν την έλαβα ούτε εγώ, ούτε η γραμματέας της επιτροπής. Ο ίδιος ως μέλος του Δ.Σ. της σχολικής επιτροπής έπρεπε να γνωρίζει πώς να έρθει σε επαφή μαζί μου. Δεν είναι δυνατόν να μην έχει το κινητό μου! Πότε ζήτησε να βάλουμε πετρέλαιο και δεν το κάναμε;», σημείωσε η κ. Καραχασάν, η οποία πρόσθεσε ότι και για τα αναλώσιμα έχει ανοιχτεί λογαριασμός σε τοπικό κατάστημα, πράγμα που ο διευθυντής του σχολείου υποστήριξε ότι δεν το γνώριζε.
Η ίδια παραδέχθηκε ότι σε άλλα σχολεία έγινε προμήθεια καυσίμων περισσότερες φορές, ωστόσο απέδωσε το γεγονός σε αυξημένες ανάγκες ή μικρότερης χωρητικότητας δεξαμενές. «Το σχολικό συγκρότημα στη Γλαύκη, για παράδειγμα, έχει και μεγαλύτερους χώρους, περισσότερους μαθητές και μικρότερης χωρητικότητας δεξαμενή», είπε.
Τέλος, κατέληξε: «έπρεπε να είχαν ενημερωθεί για να γίνει αμέσως η προμήθεια, όπως και έγινε μόλις το έμαθα. Ήταν ανάγκη να χαθεί και η σημερινή μέρα από το σχολείο, ενώ τα παιδιά έχουν χάσει ήδη περίπου ένα μήνα, εξαιτίας του χιονιά και της παγωνιάς;»

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…