Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ποιητικές μελωδίες από τη Θράκη

Ποιητικές μελωδίες από τη Θράκη

0
poisi_idryma_1-web

Μια ξεχωριστή βραδιά ποίησης και μουσικής στο ΙΘΤΠ

Ξανθιώτες με καλλιτεχνική ευαισθησία και ενασχόληση γιόρτασαν με έναν ανοιχτό και ζεστό τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης
 
Με έναν ανοιχτό, ζεστό και ευχάριστο τρόπο γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης δεκάδες ξανθιώτες με καλλιτεχνική ευαισθησία και ενασχόληση, οι οποίοι παραβρέθηκαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης με Παράδοσης. Χαρακτηριστικό της βραδιάς ήταν ο συνδυασμός και ο δεσμός της ποίησης με τη μουσική, η παρουσία και η συμμετοχή μικρών και μεγαλύτερων, αλλά και η ανάδειξη των δημιουργών της Θράκης.
Στο χώρο του ΙΘΤΠ βρέθηκε πολύς κόσμος, όλων των γενεών και όλων των μουσικών και ποιητικών προτιμήσεων κι έτσι δημιουργήθηκε μια όμορφη ατμόσφαιρα με ποικιλία που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ.
Την εκδήλωση συντόνισαν η Ελένη Δημητριάδου- Ευφραιμίδου, πρόεδρος του συλλόγου φίλων του ΙΘΤΠ και ο εκδότης- βιβλιοπώλης Μιχάλης Σπανίδης.
Ποιήματά τους ανέγνωσαν η Ελένη Ευφραιμίδου, ο Αντώνης Κουτσούμπας, ο Γιώργος Κωτούλας, ο Θανάσης Μουσόπουλος, ο Γιάννης Στρούμπας και η Μαρία Μουσοπούλου.
Τις απαγγελίες συνόδευσαν μουσικά ο Πέτρος Δημητριάδης με το Δημήτρη Καστρίνη, ο Τάσος Συμεωνίδης με τον Μάκη Αβραμίδη, ο Μπάμπης Κούκος με τον Στέλιο Στεφανίδη, ομάδες μαθητών από το μουσικό σχολείο Ξάνθης, ο Χάρης Ξυλάς και η γνωστή 11 μελής μπάντα πνευστών και κρουστών Xanthi’s Brass Band Project.  

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μηδενική ανοχή στην ενδοοικογενειακή βία

Το μήνυμα της εκδήλωσης του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης με ομιλητή τον δικαστή του ΕΔΑΔ Ιω…