Αρχική ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ “ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ Θ’ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ ΚΕΜΑΛ” (Νίκος Γκάτσος)

“ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ Θ’ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ ΚΕΜΑΛ” (Νίκος Γκάτσος)

0
oyra-empros

Τις μέρες τούτες επικρατεί πανικός. Στους απυράρυθμους άνεργους της Ξάνθης. Και άλλων βέβαια πόλεων. Ο λόγος; Προκήρυξη θέσεων κοινωφελούς εργασίας πεντάμηνης διάρκειας…. Αγώνας αδυσώπητος για την πρόσβαση στις δύο σχετικές προκηρύξεις. Προσπάθεια οδυνηρή για την διαλεύκανση και κατανόηση των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Πόλεμος για την συγκέντρωση  των ατέλειωτων δικαιολογητικών. Φωτιά στα Φ/Α μηχανήματα. Αδιαχώρητος συνωστισμός στα Κ.Ε.Π. Για να γίνει , εκεί τί; Επικύρωση χιλιάδων φωτοαντιγράφων.
Εδώ κορυφώνεται η γραφειοκρατική “πανδαισία”. Όχι  υπαιτιότητι των Κ.Ε.Π. Απλά, της άγνοιας, της ευθυνοφοβίας, του στρεβλωμένου ανυπότακτου γραφειοκρατικού κατεστημένου.
Ο Νόμος 2690/1999, με το αρθ. 11 και την παράγραφο 5 του αρθ.3, επιτρέπει, πολύ σοφά, στον κάθε πολίτη να “επικυρώσει” τρόπον τινά από μόνος του την γνησιότητα των Φ/Α που υποβάλει  με τα δικαιολογητικά του, υπογράφοντας μια υπεύθυνη δήλωση του αρθ. 8 Ν. 1599/1986 όπου θ’ αναγράφει … δηλώνω ότι, (εν όψει και των προμνησθέντων διευκολυντικών διατάξεων) όλα τα υποβαλλόμενα αντίγραφα (Φ/Α) εγγράφων αποτελούν γνήσια αντίγραφα πρωτοτύπων που βρίσκονται εις χείρας μου, διαθέσιμα σε κάθε ζήτηση. Έτσι αποφεύγεται η προσέλευση εκατοντάδων ατόμων στα Κ.Ε.Π. ή άλλες Διοικητικές Αρχές και η επικύρωση απ’ αυτά χιλιάδων εγγράφων.
Ω! Του θαύματος όμως. Οι αποδέκτες των αιτήσεων, τόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση , όσο και σε κάθε άλλη, δεν αρκούνται, κατά το Κ.Ε.Π., σ’ αυτό. Υποχρεώνουν τον ενδιαφερόμενο να καταφύγει και πάλι στα Κ.Ε.Π. ή σε άλλη Δημόσια Αρχή (απ’ όπου τον απωθεί η παραπάνω διάταξη) προκειμένου να βεβαιωθεί (άκουσον, άκουσον) το γνήσιο της υπογραφής του δηλούντος. Χωρίς αυτό να προβλέπεται ή ν’ απαιτείται από Νομοθετική διάταξη. Άλλωστε, αν υπήρχε τέτοια διάταξη,  θ’ ακύρωνε την διευκόλυνση (Πολιτών και Υπηρεσιών) των προμνεισθέντων διατάξεων.
Και μια και λοιπόν ο Πολίτης, έτσι και αλλιώς θα περάσει από Κ.Ε.Π. (για την βεβαίωση – του – μή απαιτουμένου – γνήσιου της υπογραφής) προσκομίζει για επικύρωση και τα Φ/Α των εγγράφων του παραμερίζοντας την διευκόλυνση του Νόμου.
“Γι’ αυτό, καληνύχτα Κεμάλ. Αυτός ο κόσμος δεν θ’ αλλάξει ποτέ. Καληνύχτα”  

Ξάνθη 8-3-2012
Ιωάννης Γκεβρέκης
Γεωτεχνικός – Δασολόγος
Επίτιμος Δασάρχης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Ιωάννης Γκεβρέκης
  • Για να τιμηθεί ο Λόρδος Βύρων

    Από τον Κώστα Μαυρομάτη Επιστολή προς τον Στρατηγό Διοικητή του Δ΄Σώματος Στρατού Παπασταθ…
  • Βυρώνεια…

    Στο φύλλο της Τετάρτης 3 Απριλίου ο αγαπητός συλλέκτης-ερευνητής ο Κώστας Μαυρομάτης, μας …
  • Ο «σωτήρας» της παλιάς Ξάνθης

    Γράφει ο Δημήτρης Γκαγκαλίδης, καθηγητής Τον έλεγαν Κωνσταντίνο Θανόπουλο κι ήταν απ’…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για να τιμηθεί ο Λόρδος Βύρων

Από τον Κώστα Μαυρομάτη Επιστολή προς τον Στρατηγό Διοικητή του Δ΄Σώματος Στρατού Παπασταθ…