Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Νέα αναβολή για την εκλογή του Συμβουλίου Διοίκησης του Δ.Π.Θ.

Νέα αναβολή για την εκλογή του Συμβουλίου Διοίκησης του Δ.Π.Θ.

0
dpth

Οι εκλογές μετατέθηκαν για τις 20 Μαρτίου με απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής

Εκδικάζεται σήμερα στο ΣτΕ η προσφυγή των πρυτάνεων για την συνταγματικότητα του νόμου. Αντιδράσεις σ’ όλα τα πανεπιστήμια

Αναβλήθηκαν με απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών του πρώτου Συμβουλίου Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης οι οποίες είχαν οριστεί εξ αναβολής από την 24η Φεβρουαρίου, για την Πέμπτη 1 Μαρτίου. Να σημειώσουμε ότι οι εκλογές  μετατέθηκαν για τις 20 Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα αναβολή δόθηκε επειδή εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή των 24 πανεπιστημίων στο ΣτΕ, εναντίον διατάξεων του νέου νόμου για τα ΑΕΙ και ιδιαίτερα εναντίον των άρθρων για τα Συμβούλια Διοίκησης και τον τρόπο ανάδειξής τους. Η εκδίκαση πραγματοποιείται σήμερα.

Αντιδράσεις…
Επισημαίνεται ότι την πρόθεσή της να εμποδίσει τις εκλογές  στο ΔΠΘ είχε  γνωστοποιήσει από τα μέσα Φλεβάρη και η νεοσύστατη πρωτοβουλία ενάντια στο Πανεπιστήμιο του Μνημονίου και των απολύσεων που απαρτίζεται από φοιτητές , εργαζόμενους,  καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους κυρίως από το χώρο της Αριστεράς. Όμως αντιδράσεις τέτοιας μορφής έχουν εκδηλωθεί σ’ όλα τα πανεπιστήμια και είναι ενδεικτικό ότι εκλογές για Συμβούλιο Διοίκησης έχουν πραγματοποιηθεί μόνο σε 2 ΤΕΙ της χώρας. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί και στο Δ.Π.Θ. είναι ότι στην απόφαση για την αναβολή των εκλογών ο καθηγητής κ. Ε. Σαρρής μειοψήφησε προτείνοντας την άμεση διεξαγωγή των εκλογών σε δικαστικό μέγαρο.

Τι προβλέπει ο νόμος για τα Διοικητικά συμβούλια
Σ’ ότι αφορά το Δ.Π.Θ. είκοσι είναι οι καθηγητές που θα συμμετέχουν στις εκλογές.
Το συμβούλιο Διοίκησης αποτελεί μέρος των αλλαγών που επέβαλλε ο νόμος Διαμαντοπούλου στα πανεπιστήμια, και μεταξύ των αρμοδιοτήτων του είναι η διοίκηση του πανεπιστημίου αλλά και η επιλογή των υποψηφίων για τη θέση του Πρύτανη. Οι καθηγητές αυτοί λοιπόν, φιλοδοξούν να αποσπάσουν μία από τις οχτώ θέσεις του Δεκαπενταμελούς συμβουλίου που θα πληρωθούν από μέλη του πανεπιστημίου. Από τις υπόλοιπες θέσεις, έξι μέλη του συμβουλίου θα είναι εξωτερικά του πανεπιστημίου, ενώ θα υπάρχει και ένας εκπρόσωπος φοιτητών.
Τα μέλη του συμβουλίου, όταν αυτό συμπληρωθεί, θα καταρτίσουν λίστα με δύο ή τρεις υποψηφίους, από τους οποίους θα πρέπει να κληθούν τα μέλη ΔΕΠ να εκλέξουν τον νέο Πρύτανη.

Οι εκλογές
Η Οργανωτική επιτροπή που έχει συσταθεί για τη διενέργεια των εκλογών, αποτελούμενη από τους καθηγητές του Δ.Π.Θ., Στυλιανό Γ. Σταματόπουλο, ως Πρόεδρο, Εμμανουήλ Θ. Σαρρή, Κωνσταντίνο Ε. Κουσκούκη και Θέσπι Σ. Δημητρίου, ως μέλη και γραμματέα την Θεοδώρα Ν. Ισπικούδη, κωλυομένου να παραστεί του Καθηγητή Βασιλείου Κ. Στεφανή, συνήλθε σε συνεδρίαση στις 6 Φεβρουαρίου 2012. Εκεί διαπιστώθηκε ότι από τους 20 καθηγητές που κατέθεσαν υποψηφιότητα, και οι 20 υποψηφιότητες ήταν έγκυρες. Επιπλέον αποφασίστηκε η διενέργεια των εκλογών σε τρία εκλογικά τμήματα, ένα στην Ξάνθη, ένα στην Κομοτηνή και ένα στην Αλεξανδρούπολη, για λόγους που αφορούν τη λειτουργικότερη διεξαγωγή των εκλογών.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Οι 20 υποψήφιοι είναι οι εξής:  
1 ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ        ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
2. ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ         ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ
3. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ        ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
4. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ   ΑΝ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
5. ΚΟΖΟΜΠΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ    ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
6. ΚΟΥΚΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ          ΑΝ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
7. ΚΟΥΚΟΥΡΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ         ΑΝ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
8. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ       ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
9. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
10. ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ       ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
11. ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ     ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
12. ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ         ΑΝ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
13. ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ         ΑΝ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
14. ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ           ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
15. ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ     ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
16. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ    ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
17. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ       ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
18. ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ      ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
19. ΤΟΚΜΑΚΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ          ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
20. ΤΣΑΟΥΣΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ      ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …