Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Φαντάσματα» ενός «αμαρτωλού» παρελθόντος στο Επιμελητήριο

«Φαντάσματα» ενός «αμαρτωλού» παρελθόντος στο Επιμελητήριο

0
eve_ktirio-empros

Ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου καλεί τα μέλη των Διοικητικών Επιτροπών να πληρώσουν 60 εκ. δραχμές σε ευρώ!

«Υπόλογοι για πλημμελείς ελέγχους» θεωρούνται 15 πρώην μέλη. Έκτακτη σύσκεψη στο Επιμελητήριο

Τα «φαντάσματα» ενός «αμαρτωλού» παρελθόντος καταδιώκουν ακόμη το Επιμελητήριο Ξάνθης αφού 12 χρόνια μετά από τότε που «έσκασε» σαν βόμβα στην κοινωνία της Ξάνθης το σκάνδαλο του Επιμελητηρίου και αφού η τότε Διευθύντρια που καταδικάστηκε 11 χρόνια για υπ’ εξαίρεση έχει εκτίσει την ποινή της και  έχει αποφυλακιστεί δεν έχουν κλείσει ακόμη οι λογαριασμοί του ελλείμματος των 145 εκ. δραχμών.  
60 εκ. δραχμές…σε ευρώ καλούνται να πληρώσουν τα μέλη των Δ.Ε.
«Έφεξε» για 15 περίπου πρώην μέλη των Διοικητικών Επιτροπών των διοικήσεων τους Επιμελητηρίου Ξάνθης από το 1991 – 1999 αφού ο Επίτροπος του Ελεγκτικού συνεδρίου με απόφασή του η οποία και κοινοποιήθηκε προχθές στο Επιμλεητήριο τους καταλογίζει το ποσό των 60 εκ. δραχμών και την άμεση πληρωμή του σε ευρώ. Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρονται ως «υπόλογοι» για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους αναφορικά με τους ελέγχους που όφειλαν να είχαν κάνει ώστε να αποτραπεί ή να εντοπιστεί εν τη γενέσει της οποιαδήποτε παράνομη ή παράτυπη ενέργεια.  
Θεωρούνται υπόλογοι για πλημμελείς ελέγχους
Έτσι αυτή τη στιγμή με την απόφαση αυτή του επιτρόπου υπάρχει το εξής αντιφατικό. Κάποιοι απ’ αυτούς που ανέδειξαν το  σκάνδαλο, το κατήγγειλαν και πρωτοστάτησαν στην διαλεύκανση του καλούνται να πληρώσουν με ζεστό χρήμα τόσα χρόνια μετά και ενώ η βασική ένοχη όπως έκρινε το δικαστήριο έχει πληρώσει με φυλάκιση το αδίκημα. Για το θέμα αυτό θα συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη σήμερα στις 1 το μεσημέρι στο Επιμελητήριο Ξάνθης και έχουν κληθεί από τον πρόεδρο και το Δ.Σ. όλα τα πρώην μέλη των Διοικητικών Επιτροπών ώστε να αποφασίσουν πως θα το αντιμετωπίσουν.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…