Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «Λουκέτο» στην Αναπτυξιακή και με τη βούλα

«Λουκέτο» στην Αναπτυξιακή και με τη βούλα

0
anxa1-empros

Στη χθεσινή Γ.Σ. αποφασίστηκε ο ορισμός εκκαθαριστών

Νομικό κώλυμα στην παραλαβή των υπαρχόντων της υπό έξωση Αναπτυξιακής από το ΕΒΕ. Μεταφορά στην ΠΕΔ από τους εκκαθαριστές

Επίσημα και τυπικά αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση των μετόχων της Αναπτυξιακής στο Επιμελητήριο Ξάνθης το κλείσιμο της εταιρίας, αφού είχε προηγηθεί η άτυπη σύσκεψη στον ίδιο χώρο στα μέσα Φεβρουαρίου, όπου και είχε παρθεί η απόφαση. Η νέα συζήτηση έγινε χωρίς εντάσεις και ομόφωνα αποφασίστηκε ο ορισμός δύο εκκαθαριστών που θα προχωρήσουν τις διαδικασίες για λύση και εκκαθάριση της εταιρίας.
Στη γενική συνέλευση παραβρέθηκαν οι ορισμένοι εκπρόσωποι όλων των φορέων που μετέχουν στην Αναπτυξιακή, πλην του Φώτη Καραλίδη, ο οποίος δια τηλεφώνου διατύπωσε τη σύμφωνη γνώμη του, η οποία και εξαρχής ήταν αυτή, αφού η Περιφέρεια είχε δηλώσει ότι θέλει να απεμπλακεί από τις αναπτυξιακές των νομών.
Προς αποφυγή αμφισβητήσεων, οι μέτοχοι αποφάσισαν ο δικηγορικός σύλλογος και το οικονομικό επιμελητήριο να ορίσουν τους δύο εκκαθαριστές, ένα δικηγόρο και έναν οικονομολόγο αντιστοίχως.
Οι δύο εκκαθαριστές θα προχωρήσουν σε καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας, εκποίηση εφόσον κριθεί δυνατό και συμφέρον, καθώς και σε οποιαδήποτε είσπραξη χρηματικών ποσών αν εντοπιστεί σχετικό δικαίωμα.
Κατά τη συζήτηση για τη διαδικασία αυτή, έγινε αναφορά στην εξόφληση δεδουλευμένων των εργαζομένων σε όποιο βαθμό αυτό καταστεί δυνατό.
Από την πλευρά τους οι μέτοχοι αναλαμβάνουν να πάρουν τις σχετικές αποφάσεις διοικητικών οργάνων και συμβουλίων, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.
Αναφορικά με τα… υπάρχοντα της εταιρίας που αρχικά είχε συμφωνηθεί να εξουσιοδοτηθεί ο πρόεδρος του ΕΒΕ Στέλιος Μωραΐτης να τα παραλάβει από τον υπό έξωση χώρο στέγασης των γραφείων της Αναπτυξιακής, διαπιστώθηκε ότι εντοπίζεται νομικό κώλυμα, αφού δεν υπάρχει στην εταιρία διοικητικό συμβούλιο που να τα παραδίδει και γι’ αυτό αποφασίστηκε να παραλάβουν τα αρχεία οι εκκαθαριστές. Πιθανώς θα μεταφερθούν στο κτίριο της ΠΕΔ (πρώην ΤΕΔΚ).
Σχετικά με τη διάδοχη κατάσταση, δε συζητήθηκε κάτι περισσότερο, πέρα από την απόφαση αναφορά στην υφιστάμενη απόφαση της ΠΕΔ να αποτελέσει διάδοχο σχήμα της Αναπτυξιακής για όλη την περιφέρεια η ΕΠΑ, αν και σε δηλώσεις του στο «Ε» ο Βασίλης Τσολακίδης, δήμαρχος Αβδήρων και πρόεδρος της ΠΕΔ, σημείωσε ότι: «πράγματι η ΕΠΑ έχει τη δυνατότητα να παίξει κάποιο ρόλο, αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί κάτι ακόμα».

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιοι το δικαιούνται

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το δώρο του Πάσχα Έως τη Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου θα πρέπει …